Chwilowo alarm odwołany. W kuwecie zastałam to na co wyczekiwałam
Tyle, że nie ma jeszcze na razie powodów do radości, dopiero najbliższe dni pokażą, czy wszystko wróciło do normy i czy sytuacja się nie powtórzy. Chciałabym wiedzieć, jaka była tego przyczyna: przecież to nienormalne, że organizm nie wydala moczu przez ponad 50 godzin, podczas kiedy kot coś tam pije i poza tym raczej normalnie funkcjonuje (je, przychodzi się przytulać, nie ma gorączki...)
Poprosimy o mocne kciuki, żeby wszystko było OK.
A ja jestem coraz bardziej wkurzona na swoją pracę. Niedosyć że nudna, że głupie koleżanki, że od jakiegoś czasu dostaję codziennie po co najmniej dwa razy tyle do zrobienia co inne osoby - to jeszcze dzisiaj naczelniczka była uprzejma zwrócić mi uwagę, że za wolno pracuję, bo 'widać zbyt dużo czasu poświęcam na rozrywkę'

Cholera jasna: zapieprzam jak dziki osioł podczas kiedy moje koleżanki piją kawę, prowadzą długie rozmowy na prywatne tematy, robią sobie godzinne przerwy na obiad, wychodzą w godzinach pracy do fryzjera, mierzą całe stosy ubrań, obdzwaniają rodzinę i znajomych (ze służbowych aparatów), wymieniają się przepisami, testują kolorowe kosmetyki i perfumy... Bardzo rzadko zdarza mi się robić błędy w przygotowywanych dokumentach, podczas kiedy inne panie z reguły połowę dostają do poprawek... Jedyną moją rozrywką jest zaglądanie na miau - z tym że w 9 przypadkach na 10 zaglądam tu na dłuższą chwilę tylko wtedy, kiedy ze wszystkim jestem do przodu.
Wkurzyłam się. Już kiedyś pracowałam przez pół roku w firmie, gdzie szefowa-psychopatka (pisałam już coś tam o Prosiaku, prawda

?) nie miala za grosz szacunku do mnie i do wszelkich moich starań - i okazało się to jedną z przyczyn nawrotu mojej choroby. Na razie jestem i zamierzam jeszcze trochę pobyć grzeczna, ale oby podobne sytuacje za często się nie powtarzały

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]