Trójka drombo i ona, pies i nowy mały duży :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 26, 2010 9:28 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

dzięki :) zapamiętam :mrgreen:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pt lis 26, 2010 14:04 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

ja już sama nie wiem.. a może on gdzieś sikał? macaliśmy pęcherz, tż uznał, że coś tam jest, ale nie jest pełen. ja tam go nie czuję (nigdy nie wiem co pęcherz, a co tłuszcz ;) ), co tylko znaczy, że się jeszcze nie przelewa :wink: jak jest pełno to czuję. ale jak? kiedy? gdyby nie sikał od wczoraj rana to już by chyba było pełno.. :roll:
ja tu co chwilę latam po herbatce do wc, bo mam wrażenie, że samo wyjdzie, a on śpi 8O jak on może.. :evil:
Obrazek

catawba

Post » Sob lis 27, 2010 13:05 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Jak teraz próbuję złapać siuu Mufcia, to mi zaczął nagle raz dziennie sikać.. i to nad ranem, jak śpię.
On to chyba robi specjalnie :roll:

Dzisiaj wracamy do domu.. mam nadzieję, że mu się odwidzi :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Nie lis 28, 2010 9:07 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Wczoraj byliśmy u pierwszej wetki, która się zajmowała Kacprem. opowiedziałam jej jego historię odkąd go nie widziała. połączyła tę niechęć do sikania z podawaniem anafranilu, który ponoć czasami blokuje sikanie. i faktycznie, poczytałam ulotkę. u ludzi, w 1 przypadku na 10 występują zaburzenie oddawania moczu 8O anafranil dostawał od paru tygodni (stawiam 2-3?), a od ok tygodnia nie chce mi sikać.. czyli tak plus minus jak by zaczął działać.. wczoraj miałam zamiar przejść na amitriptylinum, więc już nie dostał anafranilu. wczoraj też, tż musiał go odsikać, bo nie sikał ponad dobę i już prawie samo się wylewało, ale nadal nie chciał się wysikać :( dziś rano czyszczę kuwety i wygląda na to, że się w nocy załatwił! nie wiem czy jednorazowe niepodanie leku od razu by pomogło, ale na to wygląda :D a jestem przekonana, że to było jego siuu. wetka zasugerowała, żeby na tydzień odstawić wszelkie uspokajacze i zobaczyć czy będzie sam częściej sikał.
w zasadzie to te wszystkie zabiegi pewnie bardziej go stresują niż Songo w tej chwili...

Madziu, mam nadzieję, że w domu Mufcio będzie sikał częściej, bo to czekanie jest strasznie stresujące.. :roll:
Obrazek

catawba

Post » Nie lis 28, 2010 18:16 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

Udało mi się dzisiaj rano złapać :lol:

Nieustające kciuki za Kacperka :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Nie lis 28, 2010 18:29 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

dzięki Madziu :) łapanie sioo nigdy nie było proste ;)

Kacper po nocy jeszcze raz zrobił siuu ok 11 8O sam!
próbuję się zorientować jakie mięsko najlepiej mu dawać.. póki co dostałam filety z kurczak i indyka, wątróbkę i serca z kurcząt. natomiast wołowiny niet! :roll: how come?
nie zamierzam nawet próbować samodzielnie bilansować wszystkiego, kupię felini complete. natomiast, nie wiem jak często może jeść podroby, no i ile tego mięsa..
muszę trochę poczytać o tym karmieniu mięskiem.. :roll:
Obrazek

catawba

Post » Nie lis 28, 2010 18:33 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

haniu.. czy ty kupujesz w zooplusie ?
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Nie lis 28, 2010 18:35 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

tak, głównie w zooplusie.
Obrazek

catawba

Post » Nie lis 28, 2010 18:40 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

catawba pisze:tak, głównie w zooplusie.

podobno możesz mnie polecić w tym sklepie i wtedy dostaniesz zniżkę 20zł na następne zakupy, a ja dostanę rabat 10% na moje pierwsze zakupy.. poleciłabyś ? :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Nie lis 28, 2010 18:51 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

jasne :) wyślij mi na pw adres email na jaki mam Ci wysłać zaproszenie :)
Obrazek

catawba

Post » Nie lis 28, 2010 18:58 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

ee.. nieważne, wysłałam na jedyny Twój email jaki znam, zgaduję, że z niego będziesz zamawiać :D
Obrazek

catawba

Post » Nie lis 28, 2010 19:01 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

catawba pisze:ee.. nieważne, wysłałam na jedyny Twój email jaki znam, zgaduję, że z niego będziesz zamawiać :D

no korzystam tylko z maila na o2 :)

ciekawe, czy mi coś wyślą :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Nie lis 28, 2010 19:06 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

cassidy pisze:
catawba pisze:ee.. nieważne, wysłałam na jedyny Twój email jaki znam, zgaduję, że z niego będziesz zamawiać :D

już zostało wysłane, a w przeszłości docierały szybciutko, więc za moment powinno dojść :D zwykle jak zamawiam w niedzielę to dostaję w piątek i w sumie mi wychodzi, że to jest najszybsza opcja.
Obrazek

catawba

Post » Nie lis 28, 2010 19:38 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

catawba pisze:
cassidy pisze:

już zostało wysłane, a w przeszłości docierały szybciutko, więc za moment powinno dojść :D zwykle jak zamawiam w niedzielę to dostaję w piątek i w sumie mi wychodzi, że to jest najszybsza opcja.

no to długo czekasz 8O

Ja tam chcę zamówić Bozitę mokrą na pół roku :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Nie lis 28, 2010 19:41 Re: Trójka drombo i ona - wyszycie cewki? jeszcze nie!!walczymy!

cassidy pisze:
catawba pisze:już zostało wysłane, a w przeszłości docierały szybciutko, więc za moment powinno dojść :D zwykle jak zamawiam w niedzielę to dostaję w piątek i w sumie mi wychodzi, że to jest najszybsza opcja.

no to długo czekasz 8O

Ja tam chcę zamówić Bozitę mokrą na pół roku :)

no to się uzbrój w cierpliwość :wink: nie sądzę, by ktoś dużo szybciej dostawał.
Obrazek

catawba

[poprzednia][następna]