H&M - Hugo i Meo część chyba 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 13, 2009 12:59

no marcelibu :pisanie: a ja :pisanie:

JuniorM

Od: Pon kwi 13, 2009 8:24

Post » Pon kwi 13, 2009 13:05

xandra pisze:Marcelinko - wyszedł Ci chyba jakiś pan :) , mam nadzieję, że to dobry znak ;)
Misiek ma nick michał12 - http://forum.miau.pl/profile.php?mode=v ... le&u=26521
jaki pan :roll:

co do spotkania, jesli byłaś grzeczna i Mama da radę po wczorajszym spotkaniu z rodziną to pewnie, wiemy że się napracowała, może jakiś plac zabaw fajny?

JuniorM

Post » Pon kwi 13, 2009 13:51

To i ja się grzecznie przywitam z córą Marcelibu :D

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon kwi 13, 2009 14:07

JuniorM pisze:Dzień dobry. Moja mama, Marcelibu założyła mi nicka na forum. To mój pierwszy post na forum. Proszę o odpisanie :D .
:cat3:
Czesc Marcelinko :D tu ciocia Ania do czarnych kotow, milo, ze bedziesz tez z nami na forum ;) Fajna masz ta mame :D
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pon kwi 13, 2009 14:54

Anja pisze:
JuniorM pisze:Dzień dobry. Moja mama, Marcelibu założyła mi nicka na forum. To mój pierwszy post na forum. Proszę o odpisanie :D .
:cat3:
Czesc Marcelinko :D tu ciocia Ania do czarnych kotow, milo, ze bedziesz tez z nami na forum ;) Fajna masz ta mame :D

Lemoniada pisze:To i ja się grzecznie przywitam z córą Marcelibu :D

cześć :D

JuniorM

Post » Czw kwi 16, 2009 10:27

Chłopaki oba jutro lecą rano na badanie krwi.
Hugcio je od dobrych kilku dni bardzo słabo. Zaglądałam troszkę do paszczy - nie bardzo mi się podoba, mam na myśli dziąsła, są czerwone obwódki. Pastowany pójdzie dziś najpierw na ogląd, żeby sprawdzić moje podejrzenia. Wezmę mu krew, bo i tak już dawno czas, a poza tym, jeśli wet powie, że zęby są do czyszczenia, to i tak badanie krwi przed narkozą jest konieczne.
Meonik znów słabo je, nie wiem, czy to fochy na Animondę, ale Whiskasa i Gourmeta również nie bardzo chce. Dziś dostanie kroplówkę (teraz płukanko co 2-gi dzień) no i jutro złapię mu krew, bo się boję, czy kreatynina nam nie poleciała do góry. Ja wszyscy, to wszyscy.
Brzuch mnie już boli, trochę się boję.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw kwi 16, 2009 10:33

Trzymam kciuki! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw kwi 16, 2009 19:48

Wet obejrzał pysio Hugcia i powiedział, ze dramatu nie ma, ale jest stan zapalny dziąseł i reakcja bólowa jest różna u różnych kotów. Na razie Hugcio dostał antybiotyk i Tolphedyne. Wet powiedział, że może antybiotyk troszkę cofnie stan zapalny, ale pewnie nie na długo. Krew jutro bierzemy, lekarz zdaje sobie sprawę, że leukocyty mogą być zwichrowane, ale o nerki i wątrobę bardziej chodzi. Z jedzeniem u Hugcia nadal marnie - zjadł kilka chrupek z ręki. Bardzo martwię się o niego :( . Ze względu na kłopoty z jedzeniem poprosiłam o sprawdzenie gruczołów okołoodbytowych - zostały oczyszczone. Kupy ida normalnie - więc nie jest to zatkanie. Dałam Hugciowi Gim-peta, jutro kupię Bezo-pet. W sumie Hugcio dostaje chrupki Hair-ball - ale ja w takie czary-mary nie wierzę.
Wstępnie Hugcio jest umówiony na czyszczenie ząbków w czwartek, ale zobaczymy jaka będzie reakcja na antybiotyk, kontrola w niedzielę, mam zastrzyki do podania na jutro i na sobotę. Hugcio waży 6,25 kg, Meonik 5,05 kg.
Meo też od wczoraj jadł nie bardzo, ale to był foch na Animondę dla seniorów - dziś Whiskas w kremowym sosie znikał szybko :? . Byłam z nim "drugim rzutem" na kroplówce, w przyszłym tygodniu Meosiowi łapiemy krew do badania.
Tak się martwię Hugciem...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Czw kwi 16, 2009 19:51

Kikunia wczoraj była na zdejmowaniu kamienia i lakierowaniu, na dwa lata powinien być spokoj, taka biedna była, poleciał tez jeden ząbek :(
kciuki za kochanego koteczka

a co on jeszcze lubi z jedzonka?
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw kwi 16, 2009 20:10

Marcelibu, ja wierze że bedzie dobrze, kciuki za Hugo trzymam :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt kwi 17, 2009 18:03

Marcelibu, ale czym się martwisz? Że bolą go dziąsła? kamień trzeba zdjąć i przestaną boleć. Obyś tylko takie problemy ze zdrowiem koteczków miała. :twisted:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt kwi 17, 2009 18:11

No właśnie miałam zameldować, że obydwa koty nie jedzą. Meo też :( .
Wyniki Hugciowe niezłe - w morfologii:
Leukocyty 15,8 (norma15,5)
erytrocyty 12,52 (norma 10) - spore przekroczenie, ale nie wiem, o czym może świadczyć.
hemoglobina 9,81 (norma 9,31)
hematokryt 0,49 (norma 0,45)
Hugo jest na antybiotyku, więc może to jest wynikiem tych podwyższonych czerwonych?
Biochemia idealna, tylko białko całkowite przekroczone o 1 - ma 81, norma 80. Kreatynina 1,5, mocznik 37, wątrobowe norma.
Dziąsła nadal mają czerwoną obwódkę. Antybiotyk podałam. Rozmrażam wołowinę. Może zjedzą?

Nie ukrywam, że się boję i boli mnie brzuch - Femka nie krzycz!!!

Marcelibu

Post » Pt kwi 17, 2009 18:21

ależ oczywiście, że będę się darła :evil: jakby mnie ktoś co 3 tygodnie targał na pobranie krwi, albo ciągle szpiegował i chrupki liczył, to bym się chyba pod tramwaj rzuciła.
Ty zawsze masz apetyt? Co, nagle zachorowali na śmiertelną chorobę objawiającą się brakiem apetytu? Podrażnij sobie papierem ściernym dziąsła, zobaczysz, jak będziesz z apetytem landrynki gryzła :twisted:

Skoro Meo lubi whiskasa w sosie kremowym, to po jakie licho katujesz go poprawną politycznie animondą? Odpuść mu.
Mam zrezygnować z jedzenia ukochanego salcesonu ozorowego tylko dlatego, że wyższa pierdolencja wpiernicza kawior? 8O

no, powrzeszczałam sobie troszku :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 17, 2009 18:27

Ale Meo już nic nie chce: Whiskasa wyrzuciłam, Animondę wyrzuciłam, Gourmet - też. Dlatego się martwię.

Marcelibu

Post » Pt kwi 17, 2009 18:30

brzuszek miękki?
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]