moje trzy Kotki po prostu koci świat ...... IT'S OVER

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 21:40 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Afatima pisze:Kciuki trzymam jak zawsze. Za Mufaska ogra, żeby dziewczynom nie dokuczał, za Nalusię i Mambusię, żeby przestłąy się wygłupiać bo rujka to samo zło :twisted: Za apetyt Tequili, żeby nie był tak hmm.... wybiórczy :roll:
Psica mnie zachwyciła... jako niańka
Maleństwo.... jak zawsze każde maleństwo. I wybaczyć można nawet to, zesmoka ciągnąć nie chce...

Maleństwu wybaczam to że nie chce smoka, i to że mnie obsikuje lub łóżko....

Obrazek

Obrazek
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Śro maja 26, 2010 21:43 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

O Boziu...
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Śro maja 26, 2010 21:44 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Afatima pisze:O Boziu...

Taka jest moja psica im mniejsze tym lepiej ona jest tak łagodna że w zeszłym roku pogryzły ją labradorki. Nie ma w sobie agresji :1luvu:

Etka Skarpetka ma ciut luźną koopkę - na szczęście była tylko jedna. jutro idziemy do weta bo dzisiaj pocałowałam klamkę- nasz wet pojechał z żoną na porodówkę.

Obserwuje ja bacznie ale żadnych niepokojących alarmujących symptomów nie zauważyłam...
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw maja 27, 2010 17:16 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Etka Skarpetka po kontroli u weta - niunia ma nie 2-3 tygodnie jak się ja oceniało ale co najmniej 6- 8 a nawet doktor mówiła że może mieć 10 tygodni. W co mi się nie chce wierzyć bo ona jest malutka...... Jest opóźniona w rozwoju fizycznym. Musi nadgonić. Przestawiam ją powolutku na jedzonko dla kociąt - Przydałby się Baby Cat do namaczania lub baby cat saszetki.

Osłuchowo ok płucka, oskrzela,krtań ok. Jelitka zgazowane włączamy lakcid i esputicon. Odrobaczanie najwcześniej za tydzień - no chyba że doktor w sobotę stwierdzi że może dostać - ale lepiej się wstrzymać. Jest słaba jeszcze na antybiotyku. Też ma dostawać imunodulon + lakcid.

Mambo Nalusia wypina doopke przed psicą z prośbą w głosie weź mnie.... Rujka na całego ...Od dzisiaj ma włączony Imonudolon. tak że dostaje : ACC, Esberitox N, Imunodulon, Esputicon
Nadal charczy - raz więcej raz mniej ale temperatura w normie apetyt itp. ok.

Mufek patrzy na Etkę wilkiem - ale niestety w celach konsumpcyjnych co najmniej..... :evil:
Mufek jakiś dziwny jest niby apetyt ok aktywny tylko coś mi nie gra w jego spojrzeniu....

Nalusia Lalusia zrobiła sobie przerwę w rujce - ona tak ma kilka godzin przerwy i od nowa.Ranki po sterydzie na główce i łapkach się zagoiły.

Tequila tak sobie muszę ją pilnować bo chce gdzieś wskoczyć i spada :cry: . Dziąsła po sterydach ciutkę lepsze. Odrobinkę przytyła. Apetyt kiepski.

Psica prze szczęśliwa ma się kim zając - do niej garną się wszystkie małe stfoorki...

Jest szansa że Etka i Mamba pojadą w sobotę do dr Romana. Bardzo bym chciała tylko sama z dwoma sierściuszkami tak daleko się nie wybiorę..

Ja kiepsko się czuje mam złe wyniki krwi - gorsze niż miesiąc temu..... jestem zdołowana kosztami leczenia Tequili....

ps: Sabinka idzie do domu - domek ma już kotka Fundacyjnego. Nalusia też praktycznie na walizkach -też super domek :1luvu:

Etka Skarpetka też chyba ma dom ...osoba ma kota z Fundacji i się dzisiaj w Etce zakochała - pożyjemy zobaczymy....
Ostatnio edytowano Czw maja 27, 2010 17:31 przez Etiopia, łącznie edytowano 1 raz
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw maja 27, 2010 17:26 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Ale kram :roll:
Podeślę jutro coś na najpotrzebniejsze potrzeby. Proszę wygłaskać wszystko co się da.
Obrazek

Afatima

Post » Czw maja 27, 2010 17:32 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Afatima pisze:Ale kram :roll:
Podeślę jutro coś na najpotrzebniejsze potrzeby. Proszę wygłaskać wszystko co się da.

Serdecznie dziękuje w kocim imieniu.
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw maja 27, 2010 17:46 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Miniaturki - trzeba kliknąć dwa razy pokaże się w dużym rozmiarze..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw maja 27, 2010 18:41 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Etiopia pisze:Etka Skarpetka po kontroli u weta - niunia ma nie 2-3 tygodnie jak się ja oceniało ale co najmniej 6- 8 a nawet doktor mówiła że może mieć 10 tygodni. W co mi się nie chce wierzyć bo ona jest malutka...... Jest opóźniona w rozwoju fizycznym. Musi nadgonić. Przestawiam ją powolutku na jedzonko dla kociąt - Przydałby się Baby Cat do namaczania lub baby cat saszetki.

Osłuchowo ok płucka, oskrzela,krtań ok. Jelitka zgazowane włączamy lakcid i esputicon. Odrobaczanie najwcześniej za tydzień - no chyba że doktor w sobotę stwierdzi że może dostać - ale lepiej się wstrzymać. Jest słaba jeszcze na antybiotyku. Też ma dostawać imunodulon + lakcid.

Mambo Nalusia wypina doopke przed psicą z prośbą w głosie weź mnie.... Rujka na całego ...Od dzisiaj ma włączony Imonudolon. tak że dostaje : ACC, Esberitox N, Imunodulon, Esputicon
Nadal charczy - raz więcej raz mniej ale temperatura w normie apetyt itp. ok.

Mufek patrzy na Etkę wilkiem - ale niestety w celach konsumpcyjnych co najmniej..... :evil:
Mufek jakiś dziwny jest niby apetyt ok aktywny tylko coś mi nie gra w jego spojrzeniu....

Nalusia Lalusia zrobiła sobie przerwę w rujce - ona tak ma kilka godzin przerwy i od nowa.Ranki po sterydzie na główce i łapkach się zagoiły.

Tequila tak sobie muszę ją pilnować bo chce gdzieś wskoczyć i spada :cry: . Dziąsła po sterydach ciutkę lepsze. Odrobinkę przytyła. Apetyt kiepski.

Psica prze szczęśliwa ma się kim zając - do niej garną się wszystkie małe stfoorki...

Jest szansa że Etka i Mamba pojadą w sobotę do dr Romana. Bardzo bym chciała tylko sama z dwoma sierściuszkami tak daleko się nie wybiorę..

Ja kiepsko się czuje mam złe wyniki krwi - gorsze niż miesiąc temu..... jestem zdołowana kosztami leczenia Tequili....

ps: Sabinka idzie do domu - domek ma już kotka Fundacyjnego. Nalusia też praktycznie na walizkach -też super domek :1luvu:

Etka Skarpetka też chyba ma dom ...osoba ma kota z Fundacji i się dzisiaj w Etce zakochała - pożyjemy zobaczymy....

a to kto? bo nic nie wiem :roll: :wink:

ja usunęłam Pusi wszystkie ząbki i problemy się skończyły a były średnio co miesiąc-dwa. Trzeba ją widzieć jak wpiernicza chrupki :twisted:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw maja 27, 2010 20:31 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Tweety pisze:
a to kto? bo nic nie wiem :roll: :wink:

ja usunęłam Pusi wszystkie ząbki i problemy się skończyły a były średnio co miesiąc-dwa. Trzeba ją widzieć jak wpiernicza chrupki :twisted:

nie ja :cry:
Najchętniej bym Mambę zostawiła i Etkę - zdrowy rozsądek mi nie pozwala. Moja trójka + pies i tak mnie finansowo zajechały..... Będę się cieszyć jak czarne będą miały kochające domki

Tweety u Teq. to ciut inna sprawa ona ma PNN i dlatego tak jest.
na razie nie ma zalecenia usuwania zębów .
IT'S OVER

Etiopia

Post » Sob maja 29, 2010 15:59 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Afatima serdecznie dziękuje za podesłanie pieniędzy dla kotów :1luvu: :1luvu:

Kupiłam:

Baby Cat mus mięsny i suche do namaczania - mamy zapas na dosyć długo - 8 sztuk mięsnego i 400 gram suchego

Kitten dla Nali Mamby - 800 gram

Renal saszetki dla Tequili i renal suchy hill's malutką paczuszkę na spróbowanie - Hill's wchodzi Tequili ciekawa jestem jak długo .....

Byłam z kiciusiami do kontroli - Wislackikot serdecznie dziękuję za transport :1luvu: .

Etka waga 370 gram. Oskrzela płuca czyste. Oczy praktycznie w porządku - jeszcze malutkie grudeczki ropki - trzecia powieka bez obrzęku.
Nosek czysty kicha ale jest to wodnista wydzielina bez ropy.

Za tydzień odrobaczamy dzidziusia pyrantelum.

Nalo Mambusia - oskrzela płuca oczy czyste. To charczenie to wynik niedrożności prawej dziurki nosowej :cry:. Jakie jest podłoże zwężenia nie wiadomo prawdopodobnie jest to wynik ciężkiej przewlekłej infekcji.Stwierdzić można to na podstawie CT lub Rhinoskopii - jest to bardzo kosztowne. Drogi oddechowe to "tuba" przenoszącą dźwięki to co słychać w nosie jest przenoszone nad oskrzela.
Ze względu na budowę anatomiczną przewodów nosowych i jamy nosa niewiele można zrobić - jest tam bardzo wąsko. U kotów nie ma praktycznie możliwości wykonania plastyki przewodów nosowych i nosa..

Według pani doktor nie będzie to miało wpływu na życie kici. Jedynie trzeba będzie monitorować drogi oddechowe ponieważ jest ciut upośledzona wymiana powietrza a co się z tym wiąże może , ale nie musi być podatna na infekcje.
U niektórych kotów występuje upośledzanie apetytu - ze względu na słabsze odbieranie bodźców zapachowych. U Nali na szczęście tego nie ma.

Mambiątko będzie miało wykonany rtg , żeby stwierdzić czy nie ma tam jakiejś widocznej przeszkody w nosie.
W poniedziałek lub wtorek idziemy się szczepić.
Jutro rano dostanie lek na odrobaczenie
IT'S OVER

Etiopia

Post » Sob maja 29, 2010 16:14 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

wiesz
Biśka jak jest zrelaksowana i śpi to chrapie ;) więc jeśli można z tym żyć, to super
rozmawiałam z moim wetem o łapce Małej, mówił że nie będzie się wypowiadał, aż kota nie zobaczy, ale w teorii raczej doradzałby amputację
no i usłyszałam zwyczajowy żarcik o kotach specjalnej troski :mrgreen:

Rooda

Od: Pon sie 25, 2008 20:36

Post » Sob maja 29, 2010 18:26 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Niech maluchom na zdrowie idzie. :)
A jaki to żart o kotach specjalnej troski? :roll:
Obrazek

Afatima

Post » Sob maja 29, 2010 19:25 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Afatima pisze:Niech maluchom na zdrowie idzie. :)
A jaki to żart o kotach specjalnej troski? :roll:

bo ja mam jednego głuchego, i jednego jednookiego i niedowidzącego na drugie
+stoję w kolejce po Mambę Nalę 8)

Rooda

Post » Wto cze 01, 2010 10:08 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

no i co tam u u Was i u Małej?
my właśnie robimy casting na nowe imię :D

Rooda

Post » Wto cze 01, 2010 10:13 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

A Mambusia nie podobuje się? :D
Bardzo do niej pasuje :D bo i czarne i cienkie jak wężyk, i słodkie jak Mamba :D
Obrazek

Afatima

[poprzednia][następna]