B.M.F -slubi....i .jestem męzatka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 13, 2006 10:29

Monika L pisze:Według mnie tubka powinna być na miesiąc,może za dużo dajesz :?:

daje po 3 ml sciagam z tubki strzykawka,2 razy dziennie :?

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro gru 13, 2006 10:32

kasia essen pisze:
Nordstjerna pisze:
kasia essen pisze:juz po 5 minutach marszu zrobiło mi sie niedobrze a po nasteonych kilku zrobiłam sie blada i niezdolna do niczego,,chciało mi sie wymiotowac,miałam usta pelne piany i sliny :? modliłam sie zeby dosc z powrotem do domu i wymiotowac tam a nie na dworzu :roll: jakos udało mi sie to powstrzymac,,,i w koncu całkiem mi przeszło,,,nie mam pojecia co to była za reakcja,,,,teraz boli mnie głowa ale juz mi lepiej a antybiotyk nazywa sie doxycyclin,

Kurczę, a my się dziwimy, że koty na doxycyklinę źle reagują (Kaszmir i mój Kiciaty, którego to chyba wykończyło), to musi być straszne swiństwo!
:strach:

co masz na mysli?napisz cos wiecej,a co do mojej spuchlej kostki i zakazenia krwi-czy to mogł ukasic mnie kleszcz lub pchla?Maja miała na sobie mase tego inwentarzu,moze jakis sie uchował,w koncu te uczucie paralizu w stopie,dreszcze i bol glowy,goraczka,,,sama nie wiem,jutro ja przeszukam :roll:

Wątek Kaszmirka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50724
gdzieś tak w połowie jest opis, jak reagował za ten antybiotyk. Wtedy dopiero do mnie dotarło, że Kiciaty miał podobne reakcje, tylko że my nie przerwaliśmy i jeszcze do tego dołożyło się drugie działanie niepożądane, enteramidu (wet nas przekonał, żeby to ostatnie podać mimo wszystko, chociaż przez trzy dni, bo ma szerokie spektrum. No i załatwiło to kota :placz:). Naszego wątku nawet nie bedę próbowała odnależć, bo się znowu rozryczę.

A co do kleszcza, to nie ma obawy: jakby Cię ugryzł, to na 100% byś go zauważyła. kleszcz jak się już przyssie, to odpadnie dopiero jak się naje, tak po kilku dniach, jako taki rozdęty krwią bąbel. Brrr...
Ostatnio edytowano Śro gru 13, 2006 10:34 przez Nordstjerna, łącznie edytowano 1 raz
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Śro gru 13, 2006 10:32

czarna.wdowa pisze:Ksiu trzymaj się i może przed wzięciem tabletki zaproś kogoś do domu
tak na wszelki wypadek żeby nic złego się nie stało
Swoją drogą chyba ten antybiotyk nie bardzo ci odpowiada i może warto udać się do lekarza i powiedzieć o objawach

Powiedzialam-mam brak teraz tylko po jednej tabletce,widocznie dwie to dla mnie za duza dawka,czytałam ulotke-jest napisane od 1 do 1 1/2 tabletki,,,ahh :roll:

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 10:34

kasia essen pisze:

A dwa razy dziennie no to na 2 tygodnie :?

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Śro gru 13, 2006 10:36

Monika L pisze:
kasia essen pisze:Sama nie jestem :wink: mam towarzystwo dwoch kotow,smierdziela i stada ryb :wink: a tak na powaznie,rodzice tz juz mnie zaalarmowali ze jak tylko cos sie bedzie działo to mam dzwonic bez wzgledu na pore dnia i nocy i zaraz sie zjawia 8) ogolnie to nawet sie proponowali zebym do nich na te kilka dni przyszła a oni mnie do łozka poloza i beda sie opiekowac :ryk: jeszcze tego brakowalo :evil: widac ze tesciowie na gwalt potrzebuja wnuka :lol: :lol:

o tak :D masz fajnych teściów i troskliwych :D

jego mama dzwoni przynajmniej dwa razy dziennie i pyta czy wszystko ok :D swoja droga moja wogole nie dzwoni a ojciec nie rozmawial ze mna od pól roku,zawsze jak ja dzwonie to go nie ma w domu,a sam nie zadzwoni :cry:

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 10:38

Monika L pisze:
kasia essen pisze:

na dwa tygodnie to by sie zgadzało bo bierze od tygodnia a zostało nam pól tubki

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 10:40

kasia essen pisze:
Monika L pisze:
kasia essen pisze:Sama nie jestem :wink: mam towarzystwo dwoch kotow,smierdziela i stada ryb :wink: a tak na powaznie,rodzice tz juz mnie zaalarmowali ze jak tylko cos sie bedzie działo to mam dzwonic bez wzgledu na pore dnia i nocy i zaraz sie zjawia 8) ogolnie to nawet sie proponowali zebym do nich na te kilka dni przyszła a oni mnie do łozka poloza i beda sie opiekowac :ryk: jeszcze tego brakowalo :evil: widac ze tesciowie na gwalt potrzebuja wnuka :lol: :lol:

o tak :D masz fajnych teściów i troskliwych :D

jego mama dzwoni przynajmniej dwa razy dziennie i pyta czy wszystko ok :D swoja droga moja wogole nie dzwoni a ojciec nie rozmawial ze mna od pól roku,zawsze jak ja dzwonie to go nie ma w domu,a sam nie zadzwoni :cry:

Tym bardziej fajnie ,bo daleko od domu a taki dobry kontakt z teściami to cenny jest :)

Monika L

Post » Śro gru 13, 2006 10:40

Nordstjerna pisze:
A co do kleszcza, to nie ma obawy: jakby Cię ugryzł, to na 100% byś go zauważyła. kleszcz jak się już przyssie, to odpadnie dopiero jak się naje, tak po kilku dniach, jako taki rozdęty krwią bąbel. Brrr...

w sumie tak,a np pchla?dziwi mnie ze jedno miejsce jest takie guzowate i twarde,nawet doktor w pierwszej chwili powiedziała ze wyglada ze cos mnie ugryzło :roll:

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 10:41

kasia essen pisze:
Monika L pisze:
kasia essen pisze:

na dwa tygodnie to by sie zgadzało bo bierze od tygodnia a zostało nam pól tubki

Jak wynika z obliczeń tuba jest na 33 dni ,kiedy się daje raz dziennie.

Monika L

Post » Śro gru 13, 2006 10:43

Monika L pisze:Tym bardziej fajnie ,bo daleko od domu a taki dobry kontakt z teściami to cenny jest :)

Fakt,tylko czasem przykro,bo jego rodzice naprawde nam pomagaja,interesuja sie,zawsze mozna na nich liczyc,a ja jak prosze o cos rodzicow w Polsce to zawsze słysze a nie,sama przyjedz sobie kup lub załatw,my mamy swoje sprawy....ryczec mi sie chce jak widze jak oni kochaja swojego syna i corke :oops: :oops:

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 10:43

kasia essen pisze:[w sumie tak,a np pchla?dziwi mnie ze jedno miejsce jest takie guzowate i twarde,nawet doktor w pierwszej chwili powiedziała ze wyglada ze cos mnie ugryzło :roll:

Nie mam pojęcia, ale pewnie reakcje na ugryzienie pchły ( i pewnie stu tysięcy innych insektów) mogą takie być. Są ludzie, którzy nawet po komarach mają takie objawy. 8O
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Śro gru 13, 2006 10:46

Monika L pisze:

raz dziennie ale po 3 ml?chyba musze poprosic jutro weta o nastepna tubke :roll:

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 10:57

kasia essen pisze:
Monika L pisze:Tym bardziej fajnie ,bo daleko od domu a taki dobry kontakt z teściami to cenny jest :)

Fakt,tylko czasem przykro,bo jego rodzice naprawde nam pomagaja,interesuja sie,zawsze mozna na nich liczyc,a ja jak prosze o cos rodzicow w Polsce to zawsze słysze a nie,sama przyjedz sobie kup lub załatw,my mamy swoje sprawy....ryczec mi sie chce jak widze jak oni kochaja swojego syna i corke :oops: :oops:

To jest przykre :( ale masz swoje życie i nową rodzinę i teraz teściowie kochają Cię jak córkę :)

Monika L

Post » Śro gru 13, 2006 11:00

Monika L pisze:
kasia essen pisze:

To jest przykre :( ale masz swoje życie i nową rodzinę i teraz teściowie kochają Cię jak córkę :)

jasne ze super,,,ale jednak chcialabym miec to takze ze swoimi rodzicami :oops: nie wiem czy bede w stanie byc tak blisko z nimi jak mozna byc tylko z rodzicami :cry:

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 11:10

kasia essen pisze:
Monika L pisze:

raz dziennie ale po 3 ml?chyba musze poprosic jutro weta o nastepna tubke :roll:

oj cos nie tak :oops:
200:6ml=33,33 czyli tuba powinna być na 33 dni

Monika L

[poprzednia][następna]