Drops + koty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 16, 2021 21:30 Re: Drops + koty

Ja też

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 17, 2021 8:31 Re: Drops + koty

:1luvu: :201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sty 17, 2021 14:55 Re: Drops + koty

Dropaie, przestań się lenić!

MaryLux

Post » Nie sty 17, 2021 15:17 Re: Drops + koty

:placz:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt sty 29, 2021 19:33 Re: Drops + koty

No, to nie było mnie kilka tygodni!
Mam pytanie! Czy ktoś szuka grzecznego, miłego, niedużo jedzącego (czytaj - wybrednego) kocurka???!!! Polecam się :twisted: Jestem naprawdę, pięknym pingwinem. Szukam domu, bo w tym moim, obecnym, to już się wytrzymać nie da :placz: . Duża sprowadziła na nas kolejną plagę egipską w postaci kociego brzdąca! Ponoć to mój syn!!! A - chała! Lusi już nie ma :placz: . W TO ojcostwo już mnie duża nie wrobi :mrgreen: . Wprawdzie koci chłopak był mega wspaniały, wybitnie inteligentny, i ... i ... duża mówi, że mądrzejszy ode mnie :( , ale niestety, nie mój :( . A ... a może :twisted: . Takiego mądrego kocurka to ... świat nie widział :1luvu: . Dla zainteterowanych - dalsze losy Havranka - viewtopic.php?f=46&t=207105&start=60 :D Oj, TU, już przypomina kota :) . Jak duża wpuściła go do naszego domu to wyglądał jak siedem nieszczęść :( . OOOooogromny brzuch, większy od reszty kota i poraniony nosek :placz: . Takiego małego, niezbyt zdrowego, zaniedbanego (mimo dobrych chęci i wspaniałego serca - Pani przywiozła malucha od nas z odległości prawie 50 km. chwilowej opiekunki) kota wepchnęła nam duża :evil: : Mimo nieprzychylnych początków maluch jest (podobno :twisted: ) wspaniały. Myślę, że ja jestem wspanialszy ale ... :( może dla dużej to on był ... :placz: :placz: :placz: wspanialszy :(
A tak wyglądał :evil: :
Obrazek - Ach TEN NOS :(
Obrazek - Ach - ten BRZUCH :(
Obrazek - ACH - TEN ZAPACH :oops:

Tu już dzień czwarty (lub piąty :) ):
Gdzie JA się kończę a zaczyna brząc???
Obrazek
No, ale nie smućmy się. Dzieciuch pojechał (z dwiema Ciociami koffanymi) do osady nad Odrą zwanej Wrocławiem i do Cioci Bastet :D . Ciociu Bastet - koffam Cię saniemowicie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt sty 29, 2021 19:53 Re: Drops + koty

Dropsiu kochany, cieszę się saniemowicie, że się w końcu pokazałeś. I możesz pisac co chcesz, ale sprawowaleś się super jako wujek :1luvu: a Duża za nic w świecie by Cię nikomu nie oddała. Wspaniale się spisaliscie. Havranek miał brzyszek, jakby połknął piłkę tenisową. Ale daliście radę :ok: a co u Maćka i zakochańców?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt sty 29, 2021 20:06 Re: Drops + koty

SabaS pisze:Dropsiu kochany, cieszę się saniemowicie, że się w końcu pokazałeś. I możesz pisac co chcesz, ale sprawowaleś się super jako wujek :1luvu: a Duża za nic w świecie by Cię nikomu nie oddała. Wspaniale się spisaliscie. Havranek miał brzyszek, jakby połknął piłkę tenisową. Ale daliście radę :ok: a co u Maćka i zakochańców?

Och, ach, jakie miłe wyrazy uznania, Ciociu SabaS :1luvu: Ja, to taki sobie normalny kocur ale Maciek i Nowaki to masakra :201422 Całe dorosłe, ociężałe stado BAŁO SIĘ maleńkiego kociaczka :twisted: . Jako pierwszy "doszedł do siebie" :mrgreen: , o dziwo, Mumiś, później Maciek a z Amorką były "jazdy" przez sześć dni. Już chyba jest dobrze :D .
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt sty 29, 2021 20:59 Re: Drops + koty

Drops. Przytuptałam do cię ja, Książniczka Ofelja, coby cię biedaczku wespółczująco polizać po uszku. Moja Duża też mię przynosiła do domciu takowe różmne dziwadła. Na szczęście już nie przynosi i na szczęście wszystkie też se potuptały do inszych domciów. Poza Małą Ciorną która jezd takowa gupia że nawet se domcia nie znajdnęła. No więc uważaj coby twoja Duża za dużo cosiów nie przynosiła bo jeszcze trafi na jakowąś kocią piedrołę co ją zostawi w twoim domciu! :strach:
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 29, 2021 22:08 Re: Drops + koty

Nie, Dropsie, nie jesteś tatą Havranka, najwyżej wujkiem. Ciocia bastet była dziś u mnie, pokazywała mi jego zdjęcia.

MaryLux

Post » Sob sty 30, 2021 0:03 Re: Drops + koty

Tato-Dropsie, wspaniale, że tak się zaopiekowałeś Havrankiem, chociaż nie jest Twoim synem :1luvu: Ale dobrze, że się wyprowadził i macie już spokój, należny poważnym dorosłym kotom! :D
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sty 30, 2021 8:47 Re: Drops + koty

ewkkrem pisze:
SabaS pisze:Dropsiu kochany, cieszę się saniemowicie, że się w końcu pokazałeś. I możesz pisac co chcesz, ale sprawowaleś się super jako wujek :1luvu: a Duża za nic w świecie by Cię nikomu nie oddała. Wspaniale się spisaliscie. Havranek miał brzyszek, jakby połknął piłkę tenisową. Ale daliście radę :ok: a co u Maćka i zakochańców?

Och, ach, jakie miłe wyrazy uznania, Ciociu SabaS :1luvu: Ja, to taki sobie normalny kocur ale Maciek i Nowaki to masakra :201422 Całe dorosłe, ociężałe stado BAŁO SIĘ maleńkiego kociaczka :twisted: . Jako pierwszy "doszedł do siebie" :mrgreen: , o dziwo, Mumiś, później Maciek a z Amorką były "jazdy" przez sześć dni. Już chyba jest dobrze :D .
Drops.

biedne kotki, jak ta Duza mogła was tak straszyć :(
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sty 30, 2021 14:29 Re: Drops + koty

:201461 :201461 :201461

MaryLux

Post » Pt lut 12, 2021 17:23 Re: Drops + koty

Wiecie, te duże to są głupsze niż lemingi :lol: . Kupiła duża sobie (mhh) podróbę rumby. Ten ludzki leming myślał (a raczej nie myślał), że takie coś będzie za nią sprzątać :ryk: To małe, okrągłe coś nie radzi sobie nawet z naszym żwirkiem, za to my mamy przednią zabawę :mrgreen: . Na początku to trochę strasznie było ale po chwili ... to to zrobiło się fajne :wink:
Morał taki, że moja duża ma zawsze pół szklanki pełnej bo stwierdziła, że "rumba" w cenie kociego łowcy i widocznie ... kocie zabawki muszą tyle kosztować a czy zwą się "robot sprzątający" czy "kocia zabawka" to ... nieistotny szczegół :twisted: .
Wiecie, czasem ta moja duża to nawet da się kochać :1luvu:
Drops.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pt lut 12, 2021 17:51 Re: Drops + koty

Drops. Miaukasz że to fajmna zabawku? To może ja bym pomiaukała mojej @ o takową?
Teściowna też ma rumbę ale Lilo nic nie mówił że to takowa fajmna zabawku. Musze do niego zatelefonić i zapytać. Niech no ino Duża se zrobi drzemku to se wezmnę telefona.
Książniczka Ofelja

Nie mów że koty urządzają sobie przejażdżki na odkurzaczu 8O
Duża
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lut 12, 2021 17:55 Re: Drops + koty

MB&Ofelia pisze:Drops. Miaukasz że to fajmna zabawku? To może ja bym pomiaukała mojej @ o takową?
Teściowna też ma rumbę ale Lilo nic nie mówił że to takowa fajmna zabawku. Musze do niego zatelefonić i zapytać. Niech no ino Duża se zrobi drzemku to se wezmnę telefona.
Książniczka Ofelja

Nie mów że koty urządzają sobie przejażdżki na odkurzaczu 8O
Duża

Na "rumbie" jeździć na da rady. Za słaba :lol: . Można poganiać, popacać a Maciek nawet próbował ugryźć :ryk: . Największa zaleta to to, że "tego jeszcze nie było" :D
Drops.
Trochę drogie to coś, czego jeszcze nie było :(
Duża.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

[poprzednia][następna]