DT u Bastet ♥ Trabcia i Toyka w DS. Orfik + dwie bidy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 16, 2020 8:54 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Dziękujemy Gosiu :1luvu:

Trabancik ma straszne problemy z załatwianiem się. Biedactwo... Na pewno jak do mnie dotarł, bardzo go brzuszek bolał. Jelita rozepchane do granic zatwardzeniem. A siusiu nie miało drogi odpływu. Próbowałam je wywołać tak, jak to robię zawsze wobec maluchów, ale nic nie płynęło. Dziwiłam się - gdzie ty to chomikujesz kocie? Dziś rano dostał lewatywę i zaczęłam ugniatać mu boczki. Najpierw troszkę odblokowały się jelita, a potem siusiał i siusiał, i siusiał... I nie mógł przestać. Na pewno odczuł ogromną ulgę! Ale jeszcze sporo pracy przed nami... Dobrze, że przyjechał, bo babcia by go dobrymi chęciami wykończyła.. Teraz kitek odpoczywa.
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob maja 16, 2020 9:21 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Dobrze że trafił do Ciebie w ostatniej chwili
:1luvu: to słodziaki.
Widać między Toyotą a nim duża różnicę.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob maja 16, 2020 9:22 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Bastet pisze:Dziękujemy Gosiu :1luvu:

Trabancik ma straszne problemy z załatwianiem się. Biedactwo... Na pewno jak do mnie dotarł, bardzo go brzuszek bolał. Jelita rozepchane do granic zatwardzeniem. A siusiu nie miało drogi odpływu. Próbowałam je wywołać tak, jak to robię zawsze wobec maluchów, ale nic nie płynęło. Dziwiłam się - gdzie ty to chomikujesz kocie? Dziś rano dostał lewatywę i zaczęłam ugniatać mu boczki. Najpierw troszkę odblokowały się jelita, a potem siusiał i siusiał, i siusiał... I nie mógł przestać. Na pewno odczuł ogromną ulgę! Ale jeszcze sporo pracy przed nami... Dobrze, że przyjechał, bo babcia by go dobrymi chęciami wykończyła.. Teraz kitek odpoczywa.
Obrazek

Ufff, mają szczęście maluchy, że do Ciebie trafiły :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob maja 16, 2020 9:22 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Jeżeli kocięta miały pchełki to pamiętaj o odrobaczeniu - w stosownym czasie (wiem że pamiętasz, ale jestem trochę uczulona na to, zwłaszcza jak sobie przypomnę tasiemca który wylazł z malutkiej Ofelki...)
Trabuś przy Toyotce faktycznie maleńki... Ale jak zacznie ładnie jeść to na pewno ją dogoni :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob maja 16, 2020 9:42 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

MB&Ofelia pisze:Jeżeli kocięta miały pchełki to pamiętaj o odrobaczeniu - w stosownym czasie (wiem że pamiętasz, ale jestem trochę uczulona na to, zwłaszcza jak sobie przypomnę tasiemca który wylazł z malutkiej Ofelki...)
Trabuś przy Toyotce faktycznie maleńki... Ale jak zacznie ładnie jeść to na pewno ją dogoni :ok: :ok:

Jasne. Pewnie. Jak już same będą ładnie się załatwiać, to zaraz je odrobaczę.ale przed Trabantem jeszcze d) uga droga...
Tymczasem on, jak do mnie trafił, waźył 399 g. Potem waźył 410. Ale po odsikaniu i lewatywie jest 395. Ciekawe, ile tam tego jeszcze zalega..
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob maja 16, 2020 9:56 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Bastet pisze:Jasne. Pewnie. Jak już same będą ładnie się załatwiać, to zaraz je odrobaczę.ale przed Trabantem jeszcze d) uga droga...
Tymczasem on, jak do mnie trafił, waźył 399 g. Potem waźył 410. Ale po odsikaniu i lewatywie jest 395. Ciekawe, ile tam tego jeszcze zalega..

8O :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob maja 16, 2020 12:12 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Biedny Trabancik. Super, że ma Twoją opiekę :)

A czy szampon działa też na jaja pcheł?
Słusznie bądź nie, mam przeświadczenie, że szampony działają dużo słabiej od na przykład kropelek na kark.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob maja 16, 2020 12:18 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Kciuki za Trabancika cały czas.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob maja 16, 2020 12:23 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Stomachari pisze:Biedny Trabancik. Super, że ma Twoją opiekę :)

A czy szampon działa też na jaja pcheł?
Słusznie bądź nie, mam przeświadczenie, że szampony działają dużo słabiej od na przykład kropelek na kark.

Jaja pcheł nie trzymają się na sierści, ale spadają. Więc raczej to nie problem. Też myślę, że dużo lepsze byłyby krople, ale one są od 8 tygodnia życia, i bałabym się je stosować. Trabancik jest strasznie jeszcze słaby... A gdyby mu zaszkodziły? Może będzie trzeba jednak im dać te kropelki, w poniedziałek pójdę do kontroli do weta, to się okaże... Prawdą jest, że pchły miały maluchy jak czołgi! :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob maja 16, 2020 12:24 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

mimbla64 pisze:Kciuki za Trabancika cały czas.

Dziękujemy. On dalej jeszcze jakiś niewyraźny jest... :(
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob maja 16, 2020 12:36 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Bastet pisze: Też myślę, że dużo lepsze byłyby krople, ale one są od 8 tygodnia życia, i bałabym się je stosować. Trabancik jest strasznie jeszcze słaby... A gdyby mu zaszkodziły? Może będzie trzeba jednak im dać te kropelki, w poniedziałek pójdę do kontroli do weta, to się okaże... Prawdą jest, że pchły miały maluchy jak czołgi! :roll:

Myślałam raczej o zastosowaniu za jakiś czas, na drugą falę pcheł (której się spodziewam i obawiam). Może za 2-3 tygodnie(?)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob maja 16, 2020 12:40 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Stomachari pisze:
Bastet pisze: Też myślę, że dużo lepsze byłyby krople, ale one są od 8 tygodnia życia, i bałabym się je stosować. Trabancik jest strasznie jeszcze słaby... A gdyby mu zaszkodziły? Może będzie trzeba jednak im dać te kropelki, w poniedziałek pójdę do kontroli do weta, to się okaże... Prawdą jest, że pchły miały maluchy jak czołgi! :roll:

Myślałam raczej o zastosowaniu za jakiś czas, na drugą falę pcheł (której się spodziewam i obawiam). Może za 2-3 tygodnie(?)

Hmm.... Ale skąd ta druga fala miałaby być? To, co na kotkach, to chyba zostało wybite wraz z szamponem i kąpielą? A kojec zdezynfekowałam. Kocyk wyrzuciłam, w którym przyjechały. Kocyki moje poprałam. Nawet już kilka razy, bo Toyota sika na nie. :roll: To jak wszystko zmienione, a kotki wykąpane, to skąd powtórka...? Czy to możliwe?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob maja 16, 2020 13:02 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Bastet pisze:
mimbla64 pisze:Kciuki za Trabancika cały czas.

Dziękujemy. On dalej jeszcze jakiś niewyraźny jest... :(

No pewnie, że tak, bo takie zatkanie przecież jest bardzo niebezpieczne nawet dla dorosłego.
Ale wierzę, że będzie z nim dobrze, bo zareagowałaś od razu.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob maja 16, 2020 13:51 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Biedactwo! Oby już tylko lepiej było! :ok: :ok:
A jak dzisiaj Orfiś?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]