Szalony Team. Jest nas mniej... Kropcia (*). Tęsknię :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2021 18:26 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Tak zrobię. Czytam że na zbicie mocznika u zwierzaków nerkowych. Zobaczymy co będzie po miesiącu. Pronefrę też dalej będzie dostawać do skończenia opakowania. Szkoda że nie chce współpracować przy kroplówkach, musimy sobie poradzić inaczej :)

wszystko razem byłoby najlepsze
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 07, 2021 18:51 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Mocno trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Musi być dobrze.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lut 07, 2021 18:52 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

:ok: :ok: :ok: :ok: kciuki trzymamy
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lut 07, 2021 19:55 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Maczkowa, mir.ka dzięki za sugestie. Myslę ze nawet jak działanie leków się nałoży, w sensie równoczesnie Flora Balance plus coś jeszcze na ten mocznik, to nic się nie stanie? Dla mnie zbicie mocznika to w tej chwili priorytet.
Nul, Gosiagosia, Alienor dzięki za kciuki. Zawsze się przydadzą :1luvu:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Nie lut 07, 2021 20:02 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Nie znam się na tych nerkowych problemach za bardzo. Natomiast często wyłapuję na forum takie naturalne i niekoniecznie oczywiste metody i o tym Vivomaxie kilka osób pisało i Bioptronie 9 Premium ( nie wiem, jak z dostępnością w Pl, kiedyś trzeba było w czeskiej aptece kupować ) , że śwetnie zbijają mocznik. Vivomax kilka osób ostatnio chwaliło, ze metodą szeptaną od jednego weta potem polecone dalej bardzo dobre efekty w tym zbijaniu dawało potwierdzone u kolejnych kotów.
Ale to jest tez probiotyk ( oba zresztą ) wiec nie wiem, jak z Florą Balans ( to chyba tez probiotyk? ) zeby nie przesadzić z tymi bateriami moze co drugi dzien? Sprawdzić jakie są tu i tu i w jakich ilosciach?
Vivomax próbowałam dawac moim psom, jak im mocznik trochę za wysoki wyszedł, ale tak po tym sikały ( chyba po tym, bo dostawały tez inne rzeczy ) , że nie byłam w stanie długo sprawdzać.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Nie lut 07, 2021 20:07 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Muszę jeszcze sprawdzić czy to ta właściwa Flora Balance, bo marzenia11 wspomniała, że są dwa rodzaje. O tym vivomaxx i bioptronie też na miau czytałam. Myslę ze warto przyjrzeć się obu :) no i renalvet. Jest trochę opcji, tylko trzeba trafić w lek, który akurat zadziała u Kropy. Dzięki jeszcze raz.

SabaS

Post » Nie lut 07, 2021 20:10 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Od nas kciuki też. Nasz Kitek też nerkowy, na pronefrze, może spróbuję dołożyć któryś probiotyk na obniżenie mocznika, ale teraz jego głównym problemem jest silna anemia (ma też białaczkę), więc tym najpierw musimy się zająć.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lut 07, 2021 20:21 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Dzięki jolabuk5 za kciuki. Kazdy ma swoje priorytety.
Zaglądam na Twój wątek codziennie, ale już dawno się pogubiłam, które Twoje, a które gościnnie, ale jak u siebie :) co jest bardzo fajne, tylko tego nie ogarniam :)

SabaS

Post » Nie lut 07, 2021 20:29 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

No tak, przyznaję, można się pogubić :D Ale najważniejsze, że jest gdzie pisać o kotach. Moje własne chorutki to Sabcia, Kitek, Uszatka i Calineczka (i zdrowe Mini i Kitka) :wink:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lut 07, 2021 20:40 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Przyznaję, często posiłkuję się tytułem Twojego wątku, żeby się zorientować. Ale lubię zaglądać :)

SabaS

Post » Pon lut 08, 2021 0:13 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Przyznaję, często posiłkuję się tytułem Twojego wątku, żeby się zorientować. Ale lubię zaglądać :)

Bardzo mi miło, odwiedzaj nas jak najczęściej :1luvu:
Ja też - jak widać - zaglądam do Was :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lut 08, 2021 6:15 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Saba, popytaj o ten Vivamox może- chociaż pewnie zalezy od weta, czy wie o tym probiotyku i jego antymocznikowym działaniu. Ale gdybyś sie zdecydowała na podawanie Kropeczce go to ja mam w domu zapasy, bo kupiłam we wszystkich możliwych postaciach z przeznaczeniem dla psów, ale jak pisałam, zaczęły mi po tym tak sikac, że nie byłam w stanie nad tym zapanować. Przekazałabym Ci część w wysyłce z płytami, bo po 1. szkoda, zeby u mnie przepadło, bo to całkiem konkretnie kosztujący probiotyk, a akurat jest na tyle zimno, że mozna go bezpiecznie wysłac ( większość postaci wymaga warunków chłodniczych do przechowywania ), a po 2. chętnie pomogę Kropeczce, która mi już dawno zapadła w serce :) Może nie piszę tu często, ale zawsze czytam i wypatruję wieści o tej łobuziarze i z niepokojem czytam o jej nerkach. Mogłabym też wrzucić kilka pastylek krill doga- to omega3 z krylla, który przy problemach z nerkami jest bardzo polecany jako wsparcie, mogłabyś sprobować, czy uda Ci się podać jej taką formę.
Obrazek

maczkowa

Post » Pon lut 08, 2021 9:15 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

maczkowa pisze:Saba, popytaj o ten Vivamox może- chociaż pewnie zalezy od weta, czy wie o tym probiotyku i jego antymocznikowym działaniu. Ale gdybyś sie zdecydowała na podawanie Kropeczce go to ja mam w domu zapasy, bo kupiłam we wszystkich możliwych postaciach z przeznaczeniem dla psów, ale jak pisałam, zaczęły mi po tym tak sikac, że nie byłam w stanie nad tym zapanować. Przekazałabym Ci część w wysyłce z płytami, bo po 1. szkoda, zeby u mnie przepadło, bo to całkiem konkretnie kosztujący probiotyk, a akurat jest na tyle zimno, że mozna go bezpiecznie wysłac ( większość postaci wymaga warunków chłodniczych do przechowywania ), a po 2. chętnie pomogę Kropeczce, która mi już dawno zapadła w serce :) Może nie piszę tu często, ale zawsze czytam i wypatruję wieści o tej łobuziarze i z niepokojem czytam o jej nerkach. Mogłabym też wrzucić kilka pastylek krill doga- to omega3 z krylla, który przy problemach z nerkami jest bardzo polecany jako wsparcie, mogłabyś sprobować, czy uda Ci się podać jej taką formę.

maczkowa chętnie skorzystam z Twojej propozycji, w tej chwili nic nie tracę, bo widzę że parametry idą sukcesywnie w górę :( napisałam w sobotę mejla do wetki, wiem że wczoraj była w pracy, ale nic nie odpisała. Zobaczę jeszcze dziś, jeśli nie będzie żadnej wskazówki to pogadamy ok? Ale z tego co sobie przypominam, to poprzednio też prosiłam o jakieś wytyczne, to odpisała że Kropka jest pod opieką nefrolog i ona nie będzie się wcinać w leczenie. Tyle że z nefrolog nie mam kontaktu, co za każdym razem sygnalizuję. Tym sposobem zostałam z problemem sama :( gdyby nie forum, to zupełnie nie wiedziałabym co robić. Wasza pomoc jest nieoceniona :1luvu:

SabaS

Post » Pon lut 08, 2021 9:20 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Oczywiście :)
Obrazek

maczkowa

Post » Pon lut 08, 2021 10:12 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Czy ten probiotyk to vivomax, czy vivomixx? I jaką formę lepiej stosować u kota? Bo są saszetki i mikrokapsułki. Pytam na zapas, bo u Kitka najpierw musimy sobie poradzić z anemią, ale jeśli się uda, to też bym spróbowała obniżyć mocznik (ma teraz 133, na szczęście kreatynina tylko 2,4).
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]