♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 21, 2014 17:18 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A jaka branża?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt lut 21, 2014 17:26 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

aannee99 pisze:Nie jest tak źle, torpeda mu się włącza wieczorem, ale chwilę pobiega po mieszkaniu, myszkami się pobawi i idzie spać. Ostatnio lubi spać na parapecie w naszej sypialni, który znajduje się dosłownie nad naszymi głowami :D Ma tam pościelony kocyk, roleta troszkę odsłonięta, tak by mógł podziwiać świat ;)

Szukam pracy od pewnego czasu i wysłałam kilka cv .. przed chwilą dostałam telefon i w poniedziałek jadę na spotkanie, będę wdzięczna za trzymanie kciuków, praca jest mi bardzo potrzebna, liczę na to, że ją dostanę :)

Trzymam :ok: :ok: :ok:

Marcelek jak zwykle uroczy i taki niewinny, on chyba nie psoci, może Luna psoci?
Pako

Post » Pt lut 21, 2014 17:28 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Będziemy trzymać i kciuki i pazury mocno zaciśnięte :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt lut 21, 2014 17:32 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

aannee99 pisze:Nie jest tak źle, torpeda mu się włącza wieczorem, ale chwilę pobiega po mieszkaniu, myszkami się pobawi i idzie spać. Ostatnio lubi spać na parapecie w naszej sypialni, który znajduje się dosłownie nad naszymi głowami :D Ma tam pościelony kocyk, roleta troszkę odsłonięta, tak by mógł podziwiać świat ;)

Szukam pracy od pewnego czasu i wysłałam kilka cv .. przed chwilą dostałam telefon i w poniedziałek jadę na spotkanie, będę wdzięczna za trzymanie kciuków, praca jest mi bardzo potrzebna, liczę na to, że ją dostanę :)

Trzymam mocno :) :ok: :ok: :ok: :ok:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt lut 21, 2014 18:45 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

I ja teeeeeż! :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt lut 21, 2014 18:51 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

I ja i ja :1luvu:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Pt lut 21, 2014 21:03 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Też trzymam :) :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob lut 22, 2014 9:07 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Dzień dobry :)

Nie dziękuję póki co za trzymanie kciuków by nie zapeszyć :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ab. pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A jaka branża?

Nie jest to jakoś wybitnie świetna praca, ale nie ukrywam, że w sytuacji, w której obecnie jesteśmy .. jeżeli zostanę tam zatrudniona, to będę naprawdę bardzo szczęśliwa :) Praca polega na pakowaniu odzieży męskiej zgodnie z listem wysyłkowym - jest to sklep internetowy, który prowadzi sprzedaż wysyłkową odzieży damskiej, męskiej i dziecięcej :)

Jadę w poniedziałek na godzinę 15 tą :) Mam nadzieję, że wszystko pójdzie ok.

Marysiu Niestety to rozrabia Marcelek, nie Lunka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lut 22, 2014 9:37 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Będę w takim razie mocno trzymała kciuki!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob lut 22, 2014 14:08 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Będziemy w poniedziałek trzymać kciukolce :D

Marcello :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Buziaki dla rozrabiaki :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Sob lut 22, 2014 18:59 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Rozumiem Cię doskonale ,moja Ewcia też szuka pracy :( .
Życzę powodzenia i trzymam kciuki .
Miziaki dla Marcelka , najkociejszego kota na Forum.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie lut 23, 2014 13:15 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Dziękuję moi mili! :) to już jutro i .. nie ukrywam, że się stresuję i chciałabym mieć to już z głowy :)
Zastanawiam się nad zakupem krytej kuwety, Marcel bardzo rozsypuje żwir, taki z niego kopacz, że hej!.
Nie wiem tylko czy każdy kot lubi z takiej kuwety korzystać?. Czy może być tak, że kryta kuweta mu nie podpasuje?.
Jeżeli już się zdecyduję na krytą kuwetę, to oczywiście najpierw będę musiała wymierzyć miejsce w toalecie, mam
ograniczone miejsce tam - bardzo go tam mało właściwie, więc nie wiem też czy uda się taką kuwetę kupić.
Będę wdzięczna za Wasze opinie na temat takiej krytej kuwety. Mam jeszcze jedno pytanie, jakiego żwirku używacie,
jaki polecacie?. Mój M. kupuje żwirek albo w Carrefourze albo w Lidlu i ten żwirki raczej dobre nie są, gdy zasycha,
to jest dosłownie jak cegła, ciężko się go z kuwety usuwa. Na którymś z wątków czytałam, że są osoby, które zamawiają
większą ilość żwirku w sklepie internetowym, czy to się opłaca, czy wychodzi to taniej niż kupno żwirku w takim markecie?.
Będę bardzo wdzięczna za Wasze sugestie, podpowiedzi :) Marcel dostał wczoraj nowe miseczki, takie metalowe, plastikowe
schowałam. Metalowe są takie mini, Luna też m takie, ale duże :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lut 23, 2014 14:01 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Halo halo :)

Jeśli chodzi o krytą kuwetę, to ja tutaj nie doradzę, gdyż my mamy dwie zwykłe.
Jednak wiem, że wiele osób bardzo sobie chwali i rzeczywiście mniej tego żwirku zostaje na podłodze.
Ja kupiłam wycieraczki w zooplusie, odrobinkę pomagają i te pierwsze grudki z łapek zostają na nich.

Co do żwirku, wcześniej kupowałam Benek Naturalny i niestety nie sprawdził się. Bryłki po siusianiu były twarde jak skała i rozsypywały się.
Poza tym żwir był dosłownie wszędzie ! Kocurki przenosiły go na łapach nawet na pościel. Ten żwir ma dosyć duże ziarna.
Generalnie nie polecam.
Potem na próbę kupiłam w zooplusie Tigerino Nuggies zbrylający i jego polecam. To ten:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_dla_kota/zwirek_tigerino/tigerino_zbrylajacy/59227
Zdecydowanie mniej żwirku widać na podłodze. Ten żwir ma formę piasku, jest baaardzo drobniutki, ale wzbrew pozorom nie przeczepia się tak do łapek.
Ma ładny pudrowy delikatny zapach i idealnie się zbryla (w kuleczki) + świetnie przylega do kocich kupek (zero zapachu).
Oczywiście troszkę zawsze go wyniosą z kuwetki, więc odkurzanie jest codziennością, ale da się znieść. Tego chyba nie da się całkowicie wyeliminować.
Cena to 29,90 za 14 litrów w zooplusie, bardzo wydajny. Za 2 opakowania płaci się mniej - 49,80 zł.
Na pewno kupowanie w internecie się bardziej opłaca, zwłaszcza jak zamawiasz dodatkowo jedzonko itd. Przesyłka jest wtedy gratis (pow. 99 zł) + często są jakieś gratisy i promocje.

Pytanie jest takie, jaki Marcelek lubi żwirek - duży czy malutki. U nas ze zmianą nie było problemu, ale wiadomo, każdy kociak jest inny i czasem może nie zaakceptować zmiany w wychodku.
Nigdy nie próbowałam żwirków silikonowych i drewnianych, więc o takich wiedzy nie mam.
A jeśli Marcello nie miał nigdy problemów z kuwetką to myślę, że do krytej szybko się przyzwyczai.

Ale się rozpisałam :oops:
Buziole dla Marcelka :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie lut 23, 2014 14:21 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

ze względów strategicznych u mnie żwir silikonowy, kupuje hurtem na allegro -taka paka za 89 zł starcza mi przy dwóch wielkich kuwetach na półtora miesiąca, czasami dłużej
Marcelek z niego korzystał ;-)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie lut 23, 2014 15:10 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Kryta kuweta na pewno ograniczy wysypywanie,a z przyzwyczajeniem do niej Marcelka nie powinnaś mieć problemu.
Możesz na początku zdjąć górę,potem wyjąć same dźwiczki,a jak już będzie korzystał chętnie to założyć spowrotem.
A może od razu spodoba mu się :)
Żwirek używam od bardzo dawna tylko drewniany.
Kupuję w pobliskim sklepie 8 litrów za 10 zł i przy pięciu kotach wystarcza na 3 czasem do 4 tygodni.
To takie 2-3 cm pałeczki.
Jest bardzo wydajny,bardzo dobrze wchłania,nie czuć nic i co dla mnie ważne można wyrzucać go do toalety.
Roznosi się jak każdy.
Ja jestem z niego bardzo zadowolona i koty chyba też :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]