Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 11, 2014 18:42 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Na razie cisza - pewnie Gabi ma dalej ciężki okres w pracy :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 11, 2014 20:22 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

morelowa pisze:Zdecydowanie wygląda na to, że jest szczęśliwa :D Żeby jeszcze Kajtuś był taki szczęśliwy! I Figa - jeśli musi wyjechać.
Myślisz, Gabi, że Figa to takie cygańskie dziecko i da radę szybko się zakochać w nowym domku?

Ale Mela nie je jednocześnie mokrego i suchego, ma nadzieję?
Moje koty jedzą na życzenie - jak niemowlaki. Śniadania i kolacje jakoś w miarę regularnie , a w międzyczasie to jak się upomną, pokażą, to dostają co jest po drodze :mrgreen:

Nie mam pojęcia, jak zacytować kilka wpisów???

U Nas wszystko w porządku, myślę, że Melka szczęśliwa.

Jeśli chodzi o jedzonko, to animondę (mokrą) dostaje 4 razy dziennie, a jak w między czasie prosi, to 2-3 razy suche, nie jednocześnie.

Jutro, jak nie będzie lało pójdziemy na szczepienie i ogólny przegląd.

Melusia już się nie boi, chodzi po mieszkaniu, uwielbia być na kolanach, miziankom nie ma końca.

Cudownie mruczy.

Dzisiaj Figunię czeka zielona noc. Jutro około 9tej rano, czyli przed moim wyjściem do pracy wyrusza do DS.

Proszę trzymajcie kciuki!!!

Buziaki dla wszystkich od całej swory!!!!!

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Wto lut 11, 2014 20:26 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

:ok: :ok: za Figę i za resztę zwierzyńca :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto lut 11, 2014 20:27 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

trzymamy

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto lut 11, 2014 20:49 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Za Figę :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Wto lut 11, 2014 20:51 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Za Figę :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lut 12, 2014 10:30 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Za Figę - żeby było tylko lepiej..

Gabi, czy możesz jakoś dookreślić swój pomysł na Melę ? :mrgreen: Kończy sie czas emisji ogłoszeń na większości portali i muszę usuwać lub przedłużać.. :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 12, 2014 22:32 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Czekamy na wieści jak tam Figunia :1luvu: w nowym domu i jaki miał jej wyjazd wpływ na stosunki między Melą :1luvu: i Kajtkiem :1luvu: .

Alienor

Post » Pt lut 14, 2014 14:05 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Gabi??
Jak Melkowe sprawy?

Dla zainteresowanych to Figa wygląda na szczęśliwą w nowym domku. No, byłam na dogo :mrgreen: , bo jak inaczej ..
Ma kumpla 14 razy większego, z którym się chyba kochają. W każdym razie sypiają w jednym łóżku. Zdjęcia som.

Jakby jeszcze wiedzieć jak z Kajtkiem i Melą..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob lut 15, 2014 11:19 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Przepraszam za milczenie, już nadrabiam zaległości.

Figunia szaleje w nowym domu (w sensie pozytywnym oczywiście).

Rozkochała w sobie wszystkich domowników w tym labka - Czarusia.

Różnica gabarytów wcale im nie przeszkadza, by się wspaniale bawić.

Byliśmy dzisiaj z Melą na szczepieniu, w gabinecie wet. to istny anioł.

Pani doktor nie mogła się nadziwić.

Ponieważ jestem tam znana z tego, że daję dom tymczasowy padło pytanie, czy Melka też jest tymczasowo?

Odpowiedziałam, że już się z Melcią nie chcemy rozstawać i zostaje na stałe.

Morelowa, możesz zmienić tytuł - Melcia ma już DS

Za szczepienie zapłaciłam 45 zł, zostało mi 103, nie wiem jakie są zwyczaje na miau.

Na dogo gdy zwierzak znajdzie DS pozostałą kwotę przekazuje się innemu futrzakowi w potrzebie.

Komu przekazać pozostałą kwotę?

Pozdrowienia dla wszystkich śle Melcia, najgrzeczniejszy, najmilszy kotek na świecie.

Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do uratowania Melci!!!

Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, by była szczęśliwa i radosna :lol:

Wczoraj zamówiłam jej na allegro wiklinowy koszyczek, mam nadzieję, że jej się spodoba

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Sob lut 15, 2014 12:19 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! wyobrażacie sobie ???

:dance: :dance2: :dance: :dance2:
Teraz wszyscy, którzy się nie zgłosili jako DS niech żałują, O! Mogli mieć anioła! :D

Na miau też się praktykuje przekazanie kasy na inne zwierzaki.
Poprosimy darczyńców o pomysł. Ja tylko zasugeruję by może to był jakiś staruszek potrzebujący? Ale to tylko sugestia - nie dokładałam się.

DZIĘKUJEMY GABI!
I prośba - widziałam na dogo, że pani od Figi wysyłą sms-y [to może niekoniecznie :mrgreen: ] i zdjęcia,i że się wszyscy cieszą. To my się tu też będziemy cieszyć jak dostaniemy zdjęcia. Choć czasem...choć malutko..nawet niewyraźne .. :mrgreen: I parę słów też poprosimy! Dobrze?
Jak bródka Meli wygląda?

edit: odpinam baner!!

Obrazek

morelowa

Post » Sob lut 15, 2014 12:26 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! wyobrażacie sobie ???

Obrazek

morelowa

Post » Sob lut 15, 2014 16:34 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! wyobrażacie sobie ???

Jak w dobrej bajce :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob lut 15, 2014 18:57 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! wyobrażacie sobie ???

Super :balony: :dance: :dance2: A więc wszystko dobrze się skończyło i Mela ma już Dom na zawsze :ok: :piwa: . Dawajcie czasem znać co u Was słychać - w razie czego macie mój nr i maila więc w razie potrzeby jestem w zasięgu 8) .

Alienor

[poprzednia][następna]