Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 05, 2014 11:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Jaki trzeci filar?
Bo ja nie w temacie i prosto z miasta Óć :kotek:

Behemot pozbadł był Babcię i tak go futrowała mięskiem surowym, ze specjalnym uwzględnieniem podrobów, że jak wzięłam paszczaka na rączki, to mi przywiędły :mrgreen:
Powitanie było jakby w standardzie - karczemna awantura i w bonusie atak na świeżo wygojone przedramię prawe :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Nie sty 05, 2014 21:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Ja też nie wiem, co to trzeci filar. I też wchodzę tylko na stare zaprzyjaźnione wątki.

Psiamo, po prostu umarłam ze śmiechu, chociaż to pewnie na żywo nie było aż tak zabawne :ryk:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie sty 05, 2014 21:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

To znaczy, pytanie moje było tego typu, że czy to chodzi o TEN trzeci filar, ubezpieczeniowy znaczy, bo innego nie znam i jakby nie chciałam z siebie durnia zrobić, bo ten jeden taki Niemiec na A.. zabiera mi słowa, jak za bardzo się zamyślę :roll: :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Nie sty 05, 2014 21:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

"trzeci filar" w cudzysłowie oznaczał trzeci sposób komunikowania się

no założyłam sobie ongiś pamiętniczek (tajny i zahasłowany) i próbowałam rozkminiać jego funkcje
ale szybko się zmęczyłam, a życie było nudne i upierdliwe, więc nawet nie chciałam tam zostawiać pereł intelektu, jak jakiś krakowski pałlo koeljo ;)

czasem mam ochotę coś napisać
co mnie bulwersuje, cieszy, smuci
ale potem na szczęście mi mija ta ochota na bezwstydną grafomanię :mrgreen:
a ręcznie pisuję wyłącznie na wakacjach
w zeszyciku
:)

Zdjęcia bym może jakieś wrzuciła, ale mój komputer jest wolny jak flak z olejem i tez nie lubi się z imageshackiem
więc macham ręką

nuda, panie, nie? :twisted:

poza tym, powinnam raczej ograniczać tkwienie przy kompie
a nie stymulować

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie sty 05, 2014 21:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Dla mnie wrzucanie zdjęć to droga przez mękę :evil:
Obrazek

Conchita

Post » Nie sty 05, 2014 21:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

no właśnie

najlepszy system umieszczania zdjęć i filmów jest niestety na fb
ale tam z kolei mam wrażenie, że wszystko jest na półce u amerykanów :roll:

pozytywka

Post » Nie sty 05, 2014 21:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

To mnie jakoś najmniej męczy [zdjęcia znaczy] - kompa sprawnego nie mam i to mnie owszem YRYTUJE :evil: :evil: :evil:

Ciotki - Shira sierotą zostałą i to nie jest kiepski żart.... :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Nie sty 05, 2014 21:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

pozytywka pisze:no właśnie

najlepszy system umieszczania zdjęć i filmów jest niestety na fb
ale tam z kolei mam wrażenie, że wszystko jest na półce u amerykanów :roll:

Dlatego nie ma mnie na FB... Jestem tylko na twitterze, ale służbowo. Tam też łatwo zdjęcia zapodać.
Obrazek

Conchita

Post » Nie sty 05, 2014 21:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

AYO pisze:To mnie jakoś najmniej męczy [zdjęcia znaczy] - kompa sprawnego nie mam i to mnie owszem YRYTUJE :evil: :evil: :evil:

:? :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Nie sty 05, 2014 21:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

:(
smutno

no, mam mieszane uczucia co do fb
korzystam, ale co jakiś czas robię generalne porządki, licząc na to, że jednak usunięcie czegoś z profilu wystarczy
(ale może się łudzę)

kompa mam powolnego, imageshack mieli i mieli
potem trzeba kopiować te kody, usuwać info, że dodane przez
wcześniej zrzucać zdjęcia na dysk, wybierać, które się nadaje
eee, za dużo roboty

pozytywka

Post » Nie sty 05, 2014 22:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

AYO pisze:
AYO pisze:To mnie jakoś najmniej męczy [zdjęcia znaczy] - kompa sprawnego nie mam i to mnie owszem YRYTUJE :evil: :evil: :evil:

:? :?

:(
Bardzo mi przykro :(

(nie widziałam, jak pisałam poprzedniego posta)
Obrazek

Conchita

Post » Nie sty 05, 2014 22:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Smutne takie wieści :( .

pozytywko - to ty taką polską Sei Shonagon chcesz zostać? Ona też zapisywała takie myśli ulotne w swojej "Pillow book", bardzo cenionej zarówno przez jej współczesnych jak i dzisiejszych badaczy. Właśnie ją czytam (w tłumaczeniu na angielski, japoński oryginał jest poza moim zasięgiem). Fajne są takie zapiski :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 05, 2014 22:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

chiba nikim nie chcę zostać
a już na pewno nie pretenduję do tego, żeby ktoś czytał z zachwytem, co naskrobię tu czy tam :wink:
(szczególnie, że ostatnio ostro truję ;) )

to pisanie, to taki stary nawyk z młodości wczesnej
raczej zostawianie śladów dla samej siebie

pozytywka

Post » Pon sty 06, 2014 15:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Ja lubię niektóre ślady, a ślady pozytywkowe to z pewnością i bardzo. Czuję się zaniedbana ostatnio. <chlip>
Na fb wszystko zbyt szybko odpływa i znika....

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon sty 06, 2014 17:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

zostawię ślad ;)

Caillou czasem strasznie ponaglająco krzyczy, jak się trzyma dla niej jakieś jedzonko, albo jak się jej wydaje, że to dla niej ta miseczka
jedynie wtedy potrafi wyartykułować słowo miau :)
i dzień przed wigilią okazało się, że najbardziej miau są tarte gotowane buraczki
dużo tartych, gotowanych buraczków 8)

a z kolei po sylwestrze wyszło na jaw, że najbardziej miau jest pasztet wegetariański
zarówno ten ostry z ciecierzycy, z pastą curry
jak i ten z soczewicy i grzybów
Loki też tak uważa, więc mam już dwoje konkurentów do jadła :lol:
(na szczęście reszta rodziny gardzi takimi przysmakami, więc jakoś się dzielimy z kotami, a moja mama dzwoni do mnie i mówi "przyjedź, bo pasztet kotom upiekłam" :mrgreen:

przy czym wydało się to w taki sposób, że będąc przekonana, że żaden kot się nie zainteresuje wege-pasztetem, zostawiłam go w kuchni na blacie
i kiedy wróciłam, zastałam Zdzisię raczącą się w najlepsze
na mój widok rozwarła paszczę i capnęła poprzecznie cały pasztet, chcąc uciekać, gdzie oczy poniosą
ale niestety konsystencja nie ta, więc udało mi się uratować większość :wink:

pozytywka

[poprzednia][następna]