Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Nelly pisze:Cześć kretuszki kochane
kalair pisze:Nelly pisze:kalair pisze:Nie dawałam żadnego kremu, troszkę owszem, nasiąkły, ale bez przesady, całkiem fajne byo! No i tu sie kłaniaja różne gusta, jedni wola miękkie, inne twarde, dla mnie to było w sam raz.![]()
A takie dwa spody, i torcik zrobić, też fajny pomysł. Na wierzch może jakas smietanka bita z owockami..
Jak nasiąkły "bez przesady" to okTak myślałam też właśnie o jakiejś bitej śmietance na wierzch, z truskawkami. Ale dziś nic nie wyszło z tego, może jutro.
Tylko tam pełno będzie tych wiesz, dla Mru
No niestety, będzie!Ale ja ostatnio strasznie ich dużo zjadam, może wyginą?
![]()
Zrobiłam![]()
Spód ten z trójpaka gotowy wzięłam. Krem chciałam dodać, pierwszy raz robiłam krem - nie wyszedłale i tak toto użyłam
(następny będzie kupny). Posmarowałam biszkopt pod piankę (owoce pokrojone do pianki wrzuciłam) i na wierzchu piankę pod galaretkę z pokrojonymi truskawkami. Pyyychotka wyszła
Biszkopt nasiąkł dość mocno nawet niestety, ale jest dobre, a TZ twierdzi, że w niczym to nie przeszkadza.
Nie dało rady dać dwóch warstw biszkoptu bo za niska tortownica (z trzech kremówek robiłam), ale teraz wypróbuję mniej pianki i podwójny biszkopt. Ale mam zabawę z tym, różne wersje wypróbuję, fajnie się robi tak prosto. Tylko te wiesz, nie wyginą niestety już mi się waga nie podobaSkończyłam piec placki z rabarbarem (no kilka zjedlismy w szybkim tempie
) to teraz pianki robię to co się dziwić
Tak kilo, półtorej na plusie
kothka pisze:Też w weekend pochłonęliśmy piankę, z truskawkami, bez bitej śmietany
Ale bita śmietana była z lodami i truskawkami![]()
O własnie, muszę truskawki kupić![]()
Dzień dobry dziewczynki
bulba pisze:Hej Bożenko z Kreciątkami![]()
![]()
Miłego dzioneczka Kochane
anulka111 pisze:Bry Kreciatka![]()
mam dzisiaj wolne i jestem w zwiazku z tym w szoku
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 458 gości