Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 01, 2011 13:35 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

myamya pisze:
Lilianna J-wie pisze:No popatrz.. A ja sądziłam,że od tłuszczy jest wątroba, a trzustka od cukrów :mrgreen: :ok:
Następnym razem może się doucz zanim coś komuś napiszesz, bo trafisz kiedyś na takiego, co sobie Twoje słowa weżmie do serca i tylko krzywdę kotu zrobi

O lipazie trzustkowej słyszałaś kiedyś...?

Weź poprawkę, że kotom nie wolno jeść białka... wg autorki rewelacji ;)
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 13:36 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Żeby to raz.. Ale chyba żadna z Was nie śledzi dokładnie tego co vailet pisze. Co rusz któraś pyta ją o takie czy inne badania i w końcu kto tu na siłę szuka chorób u tego kota?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw gru 01, 2011 13:37 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:Żeby to raz.. Ale chyba żadna z Was nie śledzi dokładnie tego co vailet pisze. Co rusz któraś pyta ją o takie czy inne badania i w końcu kto tu na siłę szuka chorób u tego kota?

Dlatego pytamy o badania, bo chcemy by w końcu Bejbi została właściwie ZDIAGNOZOWANA i prowadzona!
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 13:39 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

To może znajdziecie jej innego weta do konsultacji?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw gru 01, 2011 13:45 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:To może znajdziecie jej innego weta do konsultacji?

Spoko, proponuję "swojego" :)
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 13:59 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Co do trzustki to prawda że kupy mogą być tłuste,ale Bejbi nie powinna tej karmy dla kociąt dostać :( bo jest tłusta.Kupy dopiero po tej karmie takie się zrobiły.Przedtem nigdy nie były.Jelitowca nie można tłusto odżywiać.Właśnie przyszedł listonosz i paczka z karmą od dinzoo :ok: Dziękuję mam nadzieję że Bejbi coś zje :ok: Ona tak wybrzydza że nigdy czegoś takiego nie spotkałam.Pisałam że próbuję z kurczakiem i nic 8O Kilka karm czasem i wszystko zakopuje.Chcę by cokolwiek jadła bo jak była malutka to kłopotu nie było.Kupa teraz sucha,śmierdząca i kawałek tylko tłusty.Pewnie to część tej karmy jeszcze.Śmierdzące ma ciągle prawie,ale nic biegunki.Może tak być że kał zalega mimo że codziennie kupki są.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw gru 01, 2011 14:00 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:Co do trzustki to prawda że kupy mogą być tłuste,ale Bejbi nie powinna tej karmy dla kociąt dostać :( bo jest tłusta.Kupy dopiero po tej karmie takie się zrobiły.Przedtem nigdy nie były.Jelitowca nie można tłusto odżywiać.Właśnie przyszedł listonosz i paczka z karmą od dinzoo :ok: Dziękuję mam nadzieję że Bejbi coś zje :ok: Ona tak wybrzydza że nigdy czegoś takiego nie spotkałam.Pisałam że próbuję z kurczakiem i nic 8O Kilka karm czasem i wszystko zakopuje.Chcę by cokolwiek jadła bo jak była malutka to kłopotu nie było.Kupa teraz sucha,śmierdząca i kawałek tylko tłusty.Pewnie to część tej karmy jeszcze.Śmierdzące ma ciągle prawie,ale nic biegunki.Może tak być że kał zalega mimo że codziennie kupki są.

Bo jej się w dupie poprzewracało, sama nie wie co ma jeść, jak ciągle kombinujesz i zmieniasz.

A kotka w rujce w tym w permanentnej rujce nie ma apetytu.
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 14:01 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:
Lilianna J-wie pisze:To może znajdziecie jej innego weta do konsultacji?

Spoko, proponuję "swojego" :)

Dzięki za Twojego,ale nic nie wie co z Twoimi kotami jest :| więc na pewno bym do takiego nie poszła.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 01, 2011 14:10 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:
vailet pisze:Co do trzustki to prawda że kupy mogą być tłuste,ale Bejbi nie powinna tej karmy dla kociąt dostać :( bo jest tłusta.Kupy dopiero po tej karmie takie się zrobiły.Przedtem nigdy nie były.Jelitowca nie można tłusto odżywiać.Właśnie przyszedł listonosz i paczka z karmą od dinzoo :ok: Dziękuję mam nadzieję że Bejbi coś zje :ok: Ona tak wybrzydza że nigdy czegoś takiego nie spotkałam.Pisałam że próbuję z kurczakiem i nic 8O Kilka karm czasem i wszystko zakopuje.Chcę by cokolwiek jadła bo jak była malutka to kłopotu nie było.Kupa teraz sucha,śmierdząca i kawałek tylko tłusty.Pewnie to część tej karmy jeszcze.Śmierdzące ma ciągle prawie,ale nic biegunki.Może tak być że kał zalega mimo że codziennie kupki są.

Bo jej się w dupie poprzewracało, sama nie wie co ma jeść, jak ciągle kombinujesz i zmieniasz.
Tak poprzewracało że 2,9 kg waży to jak MCO :mrgreen: Nie miałam to coś jeść musiała nie?
Nie ma rujki,śpi pod kołdrą,a po kupie tyłek ją boli.Parę gram je tak w dupie jej się poprzewracało.Ma zapadnięte boki od góry jak patrzę.Futerko ma troszkę z tyłu dłuższe i pod brzuchem że na zdjęciu tego nie widac.Ciekawa jestem czy ktoś by nic nie dał bo akurat karmy od półtora tygodnia nie było,którą jadła.Ciągle słyszałam że będzie,a to we wtorek,lub w piątek.
A kotka w rujce w tym w permanentnej rujce nie ma apetytu.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 01, 2011 14:11 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

W cytacie mi się namieszało.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 01, 2011 14:13 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:
Lilianna J-wie pisze:Żeby to raz.. Ale chyba żadna z Was nie śledzi dokładnie tego co vailet pisze. Co rusz któraś pyta ją o takie czy inne badania i w końcu kto tu na siłę szuka chorób u tego kota?

Dlatego pytamy o badania, bo chcemy by w końcu Bejbi została właściwie ZDIAGNOZOWANA i prowadzona!

Chcę znać DIAGNOZĘ Twoich kotów bo jakoś nie widzę,a rozpruć kota to każdy chirurg umie.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 01, 2011 14:23 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:
najszczesliwsza pisze:

Chcę znać DIAGNOZĘ Twoich kotów bo jakoś nie widzę,a rozpruć kota to każdy chirurg umie.

No nie zgadzam się, przykład białego devona jak go rozpruli... To dowód na to, że nie każdy potrafi rozpruć, owszem.

Operacja uratowała życie Azorowi. Przed nim dalsza diagnostyka, ale jestem przewrażliwiona po prostu.

A Kitka jest Kitka i muszę się z tym pogodzić. Autyzm koci :lol:
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 14:40 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

dinzoo Bejbi wcina ten mus od Ciebie :D :1luvu: :1luvu: Dziękuję :1luvu: :1luvu: nie miałam pojęcia że jest ta karma w musie :lol: Dziękuję to trafiony prezent dla Bejbi na jej pierwsze urodziny.Pachnie super :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 01, 2011 14:41 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczęśliwsza jesteś przewrażliwiona i ja jestem.Myślę że większość osób na forum tak ma.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 01, 2011 15:28 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:Bo jej się w dupie poprzewracało, sama nie wie co ma jeść

Poprzewracało to się chyba tobie i nie tylko w dupie , ale i w głowie...
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

[poprzednia][następna]