ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Żegnaj Pingwinku [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 04, 2011 17:11 Re: Świat według kota - ZAPRASZAMY na FOTKI s.38

Obrazek

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lis 04, 2011 17:30 Re: Świat według kota - ZAPRASZAMY na FOTKI s.38

kropkaXL pisze:
vega013 pisze:
Dziś poszłam do mojej najlepszej na świecie wetki i zapytałam, czy już panikować, czy jeszcze poczekać. Julka bowiem od kilku dni codziennie wymiotuje wymiotuje samą pianą. Zgodnie z poradą, kupiłam BezoPet. Mam podawać codziennie, a jeżeli malutka nadal będzie haftowała, to przyjść z nią na badania. Miałam obawy, czy to podawanie okaże się wykonalne, bo Julka jest kotką barrrdzo trudną w obsłudze. Z pewną taką nieśmiałością wycisnęłam trochę pasty na łychę, no i zwycięstwo! Julineczka sama z siebie wszystko zlizała z łyżki :lol:

Haniu ja podaję moim sierściom RC Fibre mieszam im do karmy codziennej-działa fantastycznie-kłaki wyłażą z koopalami -dosłownie pół koopy potrafi być z kłaków!
Podaję okresowo,gdy zaczynają się żygi kłaczaste-naprawde polecam!

Dzięki za dobrą radę. :piwa:

Poczytałam o RC Fibre i tylko jednego się obawiam - moje kociarstwo ma skłonności do rozwolnień. Czy ta karma nie pogorszy konsystencji ich kupek?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lis 04, 2011 17:52 Re: Świat według kota - ZAPRASZAMY na FOTKI s.38

Duzi zapisali nas na forumowy konkurs kocich piękności. Najpierw chcieli wytypować po jednej kotuni i jednym kocurku. No i powstał problem. Bo dlaczego miałaby być jedna kotunia, ja się pytam. Jesteśmy cztery, a jedna ładniejsza od drugiej. Duża mówi, że wszystkie jesteśmy śliczne, to chyba zasługujemy na to, żeby nas wystawić w konkursie, prawda? Chłopaki to co innego. Pancunio uznał, że i tak ma o sobie dobre mniemanie i konkursu nie potrzebuje. Wedelek zaraz zamiaukolił do Dużej: "Tylko mnie kochaj, weź na rączki i przytul" - bo to jest dla niego najważniejsze. A Filuś? Filuś powiedział, że on lubi nowości, a w żadnym konkursie jeszcze nie startował, więc chce zobaczyć, jak taki konkurs wygląda. Ale Pancuś i Wedelek wcale nie są brzydsi od Filusia, chociaż Duża mówi, że Filuś to 100% kota w kocie. Ciekawe, ile ja mam procent kota w kocie. Jeżeli więc Filuś będzie startował, no to inne koty też muszą. Nie chcą, ale muszą. My dziewczyny już od powrotu Dużej z pracy siedzimy razem z nią przy komputerze i wybieramy najładniejsze fotki. Nawet autystyczna Lili się ożywiła i od czasu do czasu spogląda zaciekawiona na monitor.

Julka miała pobieraną krew. Rrrrany, co tam się działo! Duża powiedziała, że pierwszy raz w życiu widziała kotę fruwającą na stołem. Julka broniła swojej krwi jak niepodległości. Wyrywała się, wrzeszczała, zachlapała krwią stół u wetki. Ona jest na razie mała, ale już dobrze się zapowiada. Kto wie, może nawet będzie lepsza w sztuce samoobrony u wetki ode mnie? Ale sporo czasu upłynie, zanim zdobędzie czarny pas w kotarate. W każdym razie pojawił się u nas ogromny talent i będę wspierała rozwój technik walki u Juleńki.

To badanie krwi wykazało, że Julka jest zdrowiutka, więc w środę będzie miała sterylkę. Duża już się martwi o kotunię. Wie, że będzie w barrrdzo dobrych rękach, ale operacja najbliższych to zawsze emocje i obawy. Razem z Filuniem zaproponowaliśmy, że pojedziemy na sterylkę razem z Julką i nie damy jej krzywdy zrobić. Duża jednak woli mieć nasze wsparcie w domku. Zawiozą ją razem z Dużym, a potem chcą być przy Julce, kiedy będzie wybudzała się z sedacji.

Pozdrawiam Kochane Cioteczki

Oliwka najlepiej poinformowana

vega013

Post » Pt lis 04, 2011 18:02 Re: Świat według kota - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

Hej, Julka!
jestem z Ciebie dumna!
Gryzia

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lis 04, 2011 19:08 Re: Świat według kota - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

Witajcie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Julinko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pt lis 04, 2011 19:24 Re: Świat według kota - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

biedna Julenka sie musiala kicia zestresowac. Co do konkursu, tyle kocich pieknosci jest, ze wybor ciezki bedzie. Ale bede glosowala zgodnie z glosem serca. Z milosci do slodkosci i czarnidelek wsrod kocurkow moim zdecydowanym faworytem jest Wedelek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lis 05, 2011 15:12 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

Brawo, Julka! Widać, że moja krew!
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lis 05, 2011 15:43 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

Juleńko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob lis 05, 2011 19:18 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

:piwa: :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lis 06, 2011 8:58 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie lis 06, 2011 15:03 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

miaudobry :)

Kociara82

Post » Nie lis 06, 2011 15:05 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

MaryLux pisze:puk puk

kto tam? :mrgreen:

Kociara82

Post » Nie lis 06, 2011 15:33 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

Kociara82 pisze:

Otwierać, policja!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lis 06, 2011 18:16 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - sterylka Julki w środę.Prosimy o kciuki

MaryLux pisze:
Kociara82 pisze:

Otwierać, policja!

Jejuuu!!! To wszyscy uciekniemy pod łóżko, a zostanie jedynie Filunio, żeby sprawdzić uzbrojenie panów policjantów i ewentualnie ukraść im coś, co uzna za fajne. Bo Filuś taki jest.

Coś napiszę w tajemnicy. Duża złamała fotel. A to było tak - Duży siedział na fotelu przy komputerze. Duża prosto z łóżka wskoczyła mu na kolana. Fotel zakręcił się i... złamał. Ale ta Duża rozrabia! A na Julkę mówią, że ona rozrabiara jest...

Oliwka relacjonująca

vega013

[poprzednia][następna]