Kardamon i przyjaciele, Tymczasy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 14, 2012 20:53 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

wpychalabym sie na wizyte po Wszystkich Swietych, ale nie smiem, bo wydaje mi sie, ze znowu mi przyjdzie wyjechac :oops: :oops: :oops: moze jakos przed Bozym Narodzeniem uda mi sie do Ciebie Hanelko dotrzec :oops: bo mam maly prezent :P :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie paź 14, 2012 21:43 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

Beata pisze:wpychalabym sie na wizyte po Wszystkich Swietych, ale nie smiem, bo wydaje mi sie, ze znowu mi przyjdzie wyjechac :oops: :oops: :oops: moze jakos przed Bozym Narodzeniem uda mi sie do Ciebie Hanelko dotrzec :oops: bo mam maly prezent :P :wink:
Wpychaj się, zapraszam. :)

tajdzi pisze:i to "dzięki" komu? ;) :lol:
Dzięki Tobie, że złapałaś, dzięki Kasi, że postawiła na łapki i tak dalej... ;)
Ludwiczek jeszcze udaje twardziela, ale już mi nie wbija twardych kołeczków z łapek, kiedy go biorę :D
Pomału przestaję ich odróżniać :roll:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie paź 14, 2012 21:47 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

Zawsze możesz zacząć o nich mówić : Zygmunt i Stanisław :) ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Nie paź 14, 2012 21:57 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

:ryk:
Obrazek

hanelka

Post » Pon paź 15, 2012 10:54 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

Co u czarnuszków?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto paź 16, 2012 5:22 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
pozdrawiamy Haniu :P :P
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto paź 16, 2012 12:33 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

To sie ujawnie. Olus i Tinka to te "moje" czarnuszki?
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Wto paź 16, 2012 12:36 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

Discordia pisze:To sie ujawnie. Olus i Tinka to te "moje" czarnuszki?
Tak Twoje. Zazwyczaj do ostaniej chwili trzymam wszystko w tajemnicy, żeby nie zapeszyć, ale skoro się ujawniłaś - witaj! :D :D :D
Obrazek

hanelka

Post » Wto paź 16, 2012 12:37 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

:piwa: :piwa: :piwa: ja już się cieszę :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto paź 16, 2012 12:41 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

Wczoraj złapały się dwa kurczaczki. Czarny z białymi znaczeniami chłopczyk i króweczka dziewczynka. Dostały klatkę po rodzeństwie. Skitrali się pod legowiskiem i próbują pozbierać myśli. To że idzie nowe, bezpieczne życie na razie do nich zupełnie nie dociera. A w każdym razie wcale nie zachwyca...

Również wczoraj zrobiłyśmy sobie mały wypad do weta.
Chajeczka zatęskniła za wizytą - minęło pół roku od ostatniego sterydu! :D I tylko troszkę się popsuła. :D Pani doktor była zadowolona.
Słodka Helenka została zaszczepiona i dostała amnestię! Koniec kiblowania za kratami. :)
Oczywiście kocha Matołka (co one wszystkie widzą w tym kundlu...?). Do starszych kotów odnosi się z należnym szacunkiem, ale z Tineczką była mała ustawka.
Helenka burczy, jeśli tylko ktoś próbuje zbliżyć się do jej zabawek (czyli wszystkich) i jej misek (czyli też wszystkich). Zjadła dopiero dziś rano. Wczoraj zupełnie nie miała czasu na kolację, zajęta sprawdzaniem wytrzymałości żaluzji na zwis artystyczny. :lol: :mrgreen:

Chłopaczków przeniosłam do klatki Helenki. Będą mieli więcej światła i lepszy punkt obserwacyjny. Docenili to. Wyraźnie zmiana spodobała się im.
WYROŚLI Z SZUFLADY! Dostali prawdziwe legowisko dla kotów. 8)

Ludwiczek MRUCZY!!! Wzięłam ich wczoraj obydwu na ręce. Franuś startuje już od samego dotyku. Tuliłam jednocześnie terkoczącego Franusia i cichutkiego Ludwiczka i nagle zaskoczył od brata. Miał gdzieś pewnie ukryte przewody do akumulatorów i odpalił sobie...
Franuś się bawi! Zachłannie! Do szaleństwa! Zapamiętale! Wszystkimi zabawkami naraz!

Antosia robi postępy. Widzę, jak bardzo dużo ją to kosztuje i jak bardzo by chciała.
Wczoraj przyszła do przedpokoju, kiedy wchodziłam do domu. Wyraźnie chciała się przywitać. I nagle odwaga ją opuściła. Zrobiła gwałtowny odwrót, wskoczyła na stół, na którym wylegiwały się futra i wcisnęła się między nie. Ufff... Teraz już bezpiecznie! Głaszcz mnie! Całuj!
Z własnej woli przychodzi na posiłki do kuchni, ale staje tuż przy drzwiach. Przy każdym moim ruchu zmyka spłoszona. Staram się nie ruszać, ale się nie da. Co chwilę muszę dreptać to tu, to tam, żeby nakierowywać odpowiednie osoby do odpowiednich misek i poskromić tajfunki, a Tosia nawija kilometry zamiast jeść spokojnie... :(
Dziś na chwilę wyszłam z kuchni w czasie posiłku. Musiałam. Potem musiałam wrócić. Nie dość, że w ogóle się poruszyłam, to jeszcze musiałam dwukrotnie przejść obok niej. Poruszyła się zaniepokojona, ale tylko przeszła na drugą stronę miski :D :D :D

Drużyna strażaków pracuje pełną parą...
Obrazek

hanelka

Post » Wto paź 16, 2012 12:42 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

tajdzi pisze: :piwa: :piwa: :piwa: ja już się cieszę :)
Ja również. Jeszcze po cichutku. Kuflami postukam po szczęśliwym finale ;)
Obrazek

hanelka

Post » Wto paź 16, 2012 12:44 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

hanelka pisze:
Discordia pisze:To sie ujawnie. Olus i Tinka to te "moje" czarnuszki?
Tak Twoje. Zazwyczaj do ostaniej chwili trzymam wszystko w tajemnicy, żeby nie zapeszyć, ale skoro się ujawniłaś - witaj! :D :D :D

Cieszę się bardzo.
Aniu to od Z.S?

U nas Żwirek testuje wzelkie zwisy na firanach. Reszta burasów robi dokładnie to samo doceniając pomysła. :mrgreen:
Ja mam drugą drużynę strażaków. Sikawkowu sami nam sie trafili.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 16, 2012 12:55 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

To może urządzimy zawody naszych drużyn? :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Wto paź 16, 2012 12:57 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

Potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok: Lekko się pogubiłam :oops: - jaka drużyna strażaków! Dziś nie widziałam informacji od Asi albo nie zauważyłam bo komentarze ze strony głównej szybko znikają... :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro paź 17, 2012 16:06 Re: Kardamon i przyjaciele 2, chore maluszki :(

kussad pisze:Potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok: Lekko się pogubiłam :oops: - jaka drużyna strażaków! Dziś nie widziałam informacji od Asi albo nie zauważyłam bo komentarze ze strony głównej szybko znikają... :|
Mamy z Asią drużyny sikawkowe - zbuntowanych rezydentów, którzy pracowicie zalewają nam mieszkania. Planujemy urządzić zawody, która drużyna jest bardziej kreatywna w temacie... :mrgreen:

Maluszki spod Polfy czują się dobrze. Zostały wczoraj odrobaczone. Chłopczyk już prawie lubi być na rączkach, dziewczynka udaje twardzielkę. :)
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]