Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 10:57 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

we Wrocławiu nie ma :mrgreen:
Najładniejszy jest w Świdnicy, drugi też niezły w Jaworze i trzeci chyba w Głogowie, ale tam nie byłam.
To są czynne kościoły ewangelickie i nie można tam po prostu wejść sobie, bo są zamknięte.
Albo w czasie nabożeństwa można oglądnąć albo pastora poprosić , żeby pokazał.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw mar 17, 2011 10:59 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

Jest! Jest!
6
:dance2: :dance: :balony: :dance: :dance2: :balony:

dzięki cioteczki za kciuki i za czary :1luvu: :1luvu:

kurczę, ale super!
poleciałabym juz po lody i tort, a muszę tu tkwić jak ciumrok :(

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw mar 17, 2011 11:00 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

gratulacje :1luvu: :ok:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw mar 17, 2011 11:00 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

Ewangelickie kościoły są specyficzne.
U nas było ich dużo, działający jest na pewno w Cieplicach, w mojej rodzinnej wsi po wojnie został "przerobiony" na katolicki a tutaj, gdzie mieszkam teraz był piękny, biały wystrój, balkony (jest gdzieś fotka w necie, znajdę i wrzucę), był już nieczynny gdy moja mama była dzieckiem, biegali po nim jako dzieciaki :oops: niestety, teraz jest kompletnie zrujnowany :evil: tylko jakaś fundacja ostatnio zabezpieczyła trochę ruinę...
W Głogowie o ile się nie mylę był, spalił się chyba o ile dobrze pamiętam. We Wrocławiu może być ewangelicki ale nie pokoju.
No, Pozytywko - gratulujemy :piwa:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw mar 17, 2011 11:01 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

Gratuluję! :piwa:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw mar 17, 2011 11:02 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

Patmol pisze:we Wrocławiu nie ma :mrgreen:
Najładniejszy jest w Świdnicy, drugi też niezły w Jaworze i trzeci chyba w Głogowie, ale tam nie byłam.
To są czynne kościoły ewangelickie i nie można tam po prostu wejść sobie, bo są zamknięte.
Albo w czasie nabożeństwa można oglądnąć albo pastora poprosić , żeby pokazał.

oj, cos nie doczytałam w wujciu guglu
ale piękne są nieziemsko i mają niezwykłą historię

no, gratulacje przekażę, bo zasługa moja żadna :oops:
aaaale się cieszę
jeszcze tylko dyplom z fortepianu i mozna się zabrać za naukę do matury :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw mar 17, 2011 13:13 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

pozytywka pisze:Ciocie, trzymajcie teraz mocno kciuki - maturzystka za kwadrans zdaje dyplom z historii muzyki
kciuki zjednoczone - bardzo potrzebne

pozytywko, odmłodziłam Cię o ładne 20 lat, jak nie lepiej! dopiero teraz doczytałam kilka ostatnich stron ze zrozumieniem - jakoś mi się ubrdało, że to Ty jesteś tą szczęśliwą maturzystką :ryk:

Pasibrzucha

Post » Czw mar 17, 2011 13:29 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

pozytywka pisze:Jest! Jest!
6
:dance2: :dance: :balony: :dance: :dance2: :balony:

Ja też jestem z doczytaniem do tyłu :oops:
i najpierw pomyślałam że trafiłaś 6 w Lotto :lol:
i nie wiem czy mam żałować że to nie to :wink:

gratuluję :piwa:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw mar 17, 2011 13:30 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

Pasibrzucha pisze:
pozytywka pisze:Ciocie, trzymajcie teraz mocno kciuki - maturzystka za kwadrans zdaje dyplom z historii muzyki
kciuki zjednoczone - bardzo potrzebne

pozytywko, odmłodziłam Cię o ładne 20 lat, jak nie lepiej! dopiero teraz doczytałam kilka ostatnich stron ze zrozumieniem - jakoś mi się ubrdało, że to Ty jesteś tą szczęśliwą maturzystką :ryk:

:ryk: :ryk:
Pasibrzucha - dokładnie to o 25 lat :D
cudownie mi
spróbuj jeszcze ująć mi tyle samo kilogramów :lol:
:ryk: :ryk:

od razu mi się humor poprawił, bo juz był pod zdechłym azorkiem - nudy w robocie, ból głowy, leje i syf krakowski mi odebrał chęć do zycia
a teraz - inna jakość bytu :mrgreen:

Annaa, dzis wyjątkowo wolę 6 na dyplomie córki niż w Lotto :wink:
ale to wyjatkowo :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw mar 17, 2011 14:51 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

Gratulujemy :ok: a jaki instrument?
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw mar 17, 2011 14:53 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

dziekuję w imieniu córki :)
fortepian
ale z samego instrumentu dyplom będzie 5 kwietnia; pewnie poproszę znów o kciuki :)

pozytywka

Post » Czw mar 17, 2011 18:02 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

Zawiadamiam, że TOTW spotkał się z uznaniem Lokiego
zdarzył się cud i zamówienie z krakvetu (cholernego) przyszło w 3 dni 8O , jeszcze się nie otrząsnęłam po szoku, że żwirek przyszedł ekspresowo, jak - voila! - dotarły chrupki
Teraz to już Caillou może spokojnie przyjeżdżać :)

pozytywka

Post » Czw mar 17, 2011 18:06 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

Pozytywko!!!
Dopiero cię odnalazłam w nowym wątku :)
Cieszę się i gratuluję ze wszystkich możliwych powodów.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw mar 17, 2011 18:08 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

Conchita, witaj :1luvu:
Prawda jakie zmiany :)

A dziś mija 2 miesiące, jak odeszła Lalunia.
I tak myślę, że coś w tym jest, że może kot wraca do człowieka w innym futerku

pozytywka

Post » Czw mar 17, 2011 18:12 Re: Stara Szafa czeka na Caillou :) - coś się klaruje - sobota?

pozytywka pisze:A dziś mija 2 miesiące, jak odeszła Lalunia.
I tak myślę, że coś w tym jest, że może kot wraca do człowieka w innym futerku

Circle of life. Podobne myśli naszły mnie ostatnio, kiedy moja przyjaciółka dowiedziała się, że jest w ciąży dzień po tym, jak zmarła jej babcia.

Pasibrzucha

[poprzednia][następna]