Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 16, 2011 14:49 Re: Jedyne takie Dranie. NOWE FOTKI s. 41, miesiąc bez Tadźki :(

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:
A Ropucha ma łupież :(

Może go pokazać dr Małgosi?

Małgosia już go widziała (wtedy, kiedy wydrapał sobie dziurę na karku). Stwierdziła, że są to objawy alergii i że Żabsko musi jeść karmę Sensitivity. Ciekawe tylko, jak miałabym jemu jednemu dawać inne żarcie niż całej reszcie :( Tym bardziej, że z Ropuszystym w ogóle jest pomieszanie z poplątaniem: z racji alergii powinien jeść Sensitivity/Hypoallergenic, z racji podwyższonego mocznika - częściowo Renal, a z racji nadwagi - Obesity :roll: Aha, ma jeszcze nadwrażliwe jelita - czyli Fibre Response :?: ...?
Pluszak i Doryś również powinni jeść coś zapobiegającego problemom żołądkowym (brzydkie, rzadkie kupy po KAŻDYM mokrym), Lisisko z ADHD - karmę 'uspokajającą" Calm, Glamiś - Seniora...
A ja mam w całym mieszkaniu tylko dwie pary drzwi (nie licząc wejściowych oczywiście ;)), z których tylko jedne mogą być zamknięte na stałe...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie sty 16, 2011 19:47 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

I generalnie gwarantuję Ci, że większość tych karm pewnie nie chciałyby jeść :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie sty 16, 2011 20:40 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

AgaPap pisze:I generalnie gwarantuję Ci, że większość tych karm pewnie nie chciałyby jeść :roll:

Wiem :twisted:
Kocica Babci, jako iż miewa nawracające zapalenia pęcherza, dostała zalecenie żarcia RC Urinary. Oczywiście nie chce go tknąć, a Babcia, która ma stanowczo ZBYT miękkie serce, rozpacza, denerwuje się i podtyka kotu pod dziób wszystko inne. Nie dociera do Niej, że w ten sposób nigdy nie zmusi Rokiśki do jedzenia tego, co jeść powinna :twisted: A kocinka waży ponad 6,5 kilograma i ledwo się toczy na swoich krótkich łapkach (krótkich, bo brzuch sięga prawie do samej podłogi...).

Powinnam posprzątać, ale mi się nie chce.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie sty 16, 2011 20:43 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Co będziesz sprzątać w niedzielny wieczór - lepiej to zrobić w poniedziałkowe przedpołudnie :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie sty 16, 2011 20:53 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Mysmy sprzątali wczoraj, bo przychodzili ludzie do oglądania mieszkania, więc trza było odgruzować :oops:

A najbardziej to własnie nie lubię sprzątania i mycia okien :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie sty 16, 2011 21:44 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Moje dzieci oblazły mnie jak mszyce i mruczą.
Maciej Kot (nie obyłoby się bez niego ;)), Krowinka Nusia i Lisisko.
Tylko Tadźki brakuje :( ...

A jutro wieczorem minie 2 miesiące, jak tęsknię za moją Bidulką :cry:

Wielbłądzio

Post » Nie sty 16, 2011 21:52 Re: Jedyne takie Dranie. NOWE FOTKI s. 41, miesiąc bez Tadźki :(

Wielbłądzio pisze:
Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:
A Ropucha ma łupież :(

Może go pokazać dr Małgosi?

Małgosia już go widziała (wtedy, kiedy wydrapał sobie dziurę na karku). Stwierdziła, że są to objawy alergii i że Żabsko musi jeść karmę Sensitivity. Ciekawe tylko, jak miałabym jemu jednemu dawać inne żarcie niż całej reszcie :( Tym bardziej, że z Ropuszystym w ogóle jest pomieszanie z poplątaniem: z racji alergii powinien jeść Sensitivity/Hypoallergenic, z racji podwyższonego mocznika - częściowo Renal, a z racji nadwagi - Obesity :roll: Aha, ma jeszcze nadwrażliwe jelita - czyli Fibre Response :?: ...?
Pluszak i Doryś również powinni jeść coś zapobiegającego problemom żołądkowym (brzydkie, rzadkie kupy po KAŻDYM mokrym), Lisisko z ADHD - karmę 'uspokajającą" Calm, Glamiś - Seniora...
A ja mam w całym mieszkaniu tylko dwie pary drzwi (nie licząc wejściowych oczywiście ;)), z których tylko jedne mogą być zamknięte na stałe...

:ryk:

Wiesz co, u Ropuszka jeden problem możesz zniwelować bez specjalistycznej karmy. Na nadwagę najlepszą karmą jest połowa karmy :lol:

edit: interpunkcja... przecinek mi się wstawił nie w tym miejscu :ryk:
Ostatnio edytowano Pon sty 17, 2011 0:12 przez vega29, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie sty 16, 2011 21:59 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Tylko jeszcze jemu to weź wytłumacz :roll: ...

Wielbłądzio

Post » Nie sty 16, 2011 23:12 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Vega, a jak już skutecznie wytłumaczysz Ropuszkowi, to inne koty (a dokładniej opiekunowie) ustawią się do Ciebie w kolejce i będziesz zarabiać kokosy :ok: :ryk:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie sty 16, 2011 23:34 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Zapisuję się wstępnie do tej kolejki 8) ....................

bubor

Post » Nie sty 16, 2011 23:47 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

ale wiesz, że masz miejscówkę po mnie, prawda? 8)

Alyaa

Post » Nie sty 16, 2011 23:58 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Alyaa pisze:ale wiesz, że masz miejscówkę po mnie, prawda? 8)

Niech i tak będzie , jak widać na załączonym obrazku nakrapianej pannie przydała by się dobra terapeutka 8)
Obrazek

bubor

Post » Pon sty 17, 2011 0:02 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Moja Szylkretowa Złośnica terapeutki nie potrzebuje, za to Czarny Książe jak najbardziej... Ma tak duże fałdki tłuszczu na brzuchu, że wygląda jak pełnojajeczny koczur :roll:

Fajna ta Twoja panna :1luvu:

Alyaa

Post » Pon sty 17, 2011 0:09 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Masz rację , są z nich złośnice ale za to jakie kochane 8)
Dzięki w imieniu Kropci :wink:

bubor

Post » Pon sty 17, 2011 0:19 Re: Jedyne takie Dranie. Królowa jest tylko jedna ;) s. 43.

Alyaa pisze:Vega, a jak już skutecznie wytłumaczysz Ropuszkowi, to inne koty (a dokładniej opiekunowie) ustawią się do Ciebie w kolejce i będziesz zarabiać kokosy :ok: :ryk:

O matko... trochę silnej woli, ignorancji wobec upierdliwego kręcenia się u żłobu podpartego rozdzierającym wrzaskiem i... po sprawie :twisted: U mnie zadziałało swego czasu. Tupek wrócił do figury :wink:
Ale mam też porażkę w postaci Mruczusia moich rodziców :roll: A raczej, porażkę w postaci rodziców :twisted: ... Na odległość trudno mi schować miskę temu małemu tłuściochowi-głodomorowi, a rodziciele ulegają mu całkowicie... w dodatku są nieuważni, więc młody "wpier...iela jak małpa kit" dosłownie wszystko, co znajdzie: gotowane ziemniaki, buraki, chleb z masłem 8O :strach: i tyje w oczach :roll:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

[poprzednia][następna]