Zabersowe pokemony - Kredkiszon ma chałupę :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 26, 2010 0:15 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Ania Z pisze::placz: :placz: :placz:
a u nas cisza, tupotu kocich łapek nie ma, prychania, warczenia, miaukania ostrzegawczego
niccccccccc :?

cisza,
idę spać by nie popaść w depresje :twisted:

No co Ty :mrgreen:
Mało takich niespodzianek macie u siebie w Fundacji :twisted:
Nie masz szans wpaść w depresję :)
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw sie 26, 2010 6:40 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Hej hej! :D
Czyli wszystko w normie. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sie 26, 2010 11:56 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

A zdjęcia kocich ogonków wszystkich to dzie som :evil:
Długo jeszcze mam czekac :twisted:

Doberek południowy przed pracą :D
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw sie 26, 2010 12:01 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

anna57 pisze:
Ania Z pisze::placz: :placz: :placz:
a u nas cisza, tupotu kocich łapek nie ma, prychania, warczenia, miaukania ostrzegawczego
niccccccccc :?

cisza,
idę spać by nie popaść w depresje :twisted:

No co Ty :mrgreen:
Mało takich niespodzianek macie u siebie w Fundacji :twisted:
Nie masz szans wpaść w depresję :)

a nic mi nie mów :roll: "poczekalnia" pełna :cry:
ale już i środków i miejsca brakuje :?
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Czw sie 26, 2010 12:37 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Z pierwszej linii frontu: Państwo już się zadomowiło na dobre. Szaleństwa, śpiew i taniec - na całego. Kredka poleguje, czasami sie trochę przejdzie, ale żeby tak miała w nadmiarze świętego spokoju, to nie powiem. Co i rusz coś tam do nieletnich gruchocze (mam nieodparte wrażenie, że nierzadko graniczy to ze zrzędzeniem). Nie należy ona do szczególnie ostrych matek, tych co to krótko przy ... trzymają Spadkobierców Fortuny. Nie. Z tego, co widzę preferuje ona raczej (o czym wspominała mi już Ania Z) bezstresowe wychowanie typu "Rysieńku, nie bij, proszę, Majeczki bo się spocisz". Nieletni mordują co się da (w tym wielką mysz z Ikei - tu "miszczem" jest Ryszard), gonią się zawzięcie (najlepiej jest wokół biurka) i tylko na chwilę wpadają do "bazy", żeby popić, albo chrupnąć suchego groszka.
Foty:
Majka - przygotowania do ataku na mysz
Obrazek
"Poszłam poczytać"
Obrazek
"I ja też, ja też!"
Obrazek
Z cyklu: ewolucje na drapaku
Obrazek
"Uwaga! włączam opcję zaczepialsko-napadalską"
Obrazek
"Rozpracujmy tego wroga" :twisted:
Obrazek Obrazek
Chwila oddechu. Trzeba pomyśleć (ale nie za długo) co by tu jeszcze zamordować?
Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw sie 26, 2010 13:30 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

O! Kluski sie przetransformowaly w kociaki! :lol:

Super fotki, przeslodkie towarzystwo jest :1luvu:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw sie 26, 2010 15:40 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Inteligentne i oczytane koty :wink:
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Czw sie 26, 2010 23:43 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Kto się rano obudzi, ten doczyta.
Skupiłam się dziś na gościach, a nie napisałam nic o swoich pokemonach. A powinnam, bo okazuje się, że to wyrozumiałe pokemony. Tym razem ponowna przeprowadzka przebiegła jeszcze spokojniej, niż poprzednio. Tak się złożyło, że Pasożyt jest u nas, więc kiedy dojechaliśmy do domu, czuwał i zamknął Kulkę i Glusia w osobnym pokoju, żebyśmy mogli spokojnie zainstalować rodzinkę.
Zastanawiałam się jak zareagują. Czy znowu będą glusiowe jęki? Czy Kulka będzie czatowała na drapaku pod drzwiami? Okazało się, że nic z tych rzeczy - pokemony przyjęły zamieszanie ze stoickim spokojem. Zupełnie ich to nie obeszło. Widać po ostatnim zamieszaniu zapachy się wymieszały na tyle, że żaden z kotów nie uznał tego za nowość godną zainteresowania. Gonią się po staremu, suślą po staremu, nie wysiadują pod drzwiami, nie jękwaczą. Glusik "cóś tak jakby" chciałby się zakumplować, ale nie nalega :wink: Kulkenson - constans - spokój jaszczura.
Dobranoc wszystkim Obrazek
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw sie 26, 2010 23:48 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Super wiesci :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt sie 27, 2010 6:44 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Tak! Klucho-kotki cudne! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sie 27, 2010 7:24 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Doczytałam! Widzę, że kalair czuwa już poranie a reszta co? Śpi?! Obrazek

No fakt, pogoda w Pyrlandii nie zachęca do porannej aktywności: pada.
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Pt sie 27, 2010 7:27 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

O rany!!!!
Ale wyrośnięte kluchy! 8O 8O 8O
Cudneeee! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt sie 27, 2010 10:04 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

kropkaXL pisze:O rany!!!!
Ale wyrośnięte kluchy! 8O 8O 8O
Cudneeee! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A to, pamiętajcie proszę, wszystko zasługa Ani Z

Witajcie, grupa. Fakt, w Ziemniakowie lało od rana, ale się wypadało i jest całkiem przyjemnie. Nie spałam, matko marudo, nie spałam, a udzielałam się społecznie wykonując zadań pożytecznych - nadzoruję znajome koty.

Pokemony dziś w znakomitym humorze - Kulka szalała ze swoją ukochaną czerwoną łysą myszą, Gluś przyglądał się (mieszanka podziwu, zaskoczenia i lekkiego wręcz zaniepokojenia :wink: ).
Sublokatorzy wymietli śniadanie i teraz wariują na drapaku. Rysio zaczyna dobijać się do drzwi. Już wczoraj wieczorem oba maluchy z zainteresowaniem wąchały pod drzwiami, a dziś Rysio poszedł o krok dalej - spróbował staranować głową drzwi :mrgreen:
Na razie nie przewiduję integracji głównie ze względu na Kredkę. Boi się kotów i reaguje warczeniem jak tylko poczuje, że któryś za bardzo się zbliżył do drzwi. Ze strony moich pokemonów nie byłoby (chyba) wielkiego sprzeciwu. Glusik to na pewno chciałby się zakumplować. Kulka, sądzę, mniej. Pewnie by się obraziła i traktowała gości z właściwym sobie dystansem i lekceważeniem. poczekamy, poszczepimy, poremontujemy, a potem się zobaczy.

zabers

Post » Pt sie 27, 2010 10:17 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:Z pierwszej linii frontu: Państwo już się zadomowiło na dobre. Szaleństwa, śpiew i taniec - na całego. Kredka poleguje, czasami sie trochę przejdzie, ale żeby tak miała w nadmiarze świętego spokoju, to nie powiem. Co i rusz coś tam do nieletnich gruchocze (mam nieodparte wrażenie, że nierzadko graniczy to ze zrzędzeniem). Nie należy ona do szczególnie ostrych matek, tych co to krótko przy ... trzymają Spadkobierców Fortuny. Nie. Z tego, co widzę preferuje ona raczej (o czym wspominała mi już Ania Z) bezstresowe wychowanie typu "Rysieńku, nie bij, proszę, Majeczki bo się spocisz". Nieletni mordują co się da (w tym wielką mysz z Ikei - tu "miszczem" jest Ryszard), gonią się zawzięcie (najlepiej jest wokół biurka) i tylko na chwilę wpadają do "bazy", żeby popić, albo chrupnąć suchego groszka.
Foty:
Majka - przygotowania do ataku na mysz
Obrazek
"Poszłam poczytać"
Obrazek
"I ja też, ja też!"
Obrazek
Z cyklu: ewolucje na drapaku
Obrazek
"Uwaga! włączam opcję zaczepialsko-napadalską"
Obrazek
"Rozpracujmy tego wroga" :twisted:
Obrazek Obrazek
Chwila oddechu. Trzeba pomyśleć (ale nie za długo) co by tu jeszcze zamordować?
Obrazek

Jakie one sa juz duze..i rozrabiaja 8O No to teraz masz poligon :ryk:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt sie 27, 2010 10:45 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

A niech rozrabiają. Poligon został tak przygotowany, żeby mogły szaleć bezpiecznie. Niech wariują ile wlezie :P
Zaczynają mi przypominać Gluśka. Ten też już pierwszego wieczoru był wszędzie i sforsował cały drapak.

zabers

[poprzednia][następna]