MAJORKOWI: Samo życie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2004 13:34

Fraszka pisze:Pomyslałam w tej chwili, że kicia mogłaby się też nazywać Mi-Gafka, mała drobinka wielkiej GAFY schroniskowej. :wink: :lol:

Smiesznie :) Ale nie wiem, czy będziemy chciały pamiętać o tej gafie. Miodunka nie jest jeszcze ostatecznym imieniem, możecie wrzucać swoje pomysły:)
Wiesz, wydaje mi się, że to jest dość powszechne zjawisko - jak powiemy, to na pewno nie weźmie... A przecież można by łożyć na leczenie, tylko potrzebne byłyby warunki do kwarantanny w schronisku, a z tym jest jak jest. Albo przynajmniej wiedzieć - bo wtedy można odseparować od rezydentów domowych, nie narażając się na dodatkowe wydatki. Ja za pierwszą wizytę i pobranie próbki już zapłaciłam 122 zł.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro wrz 29, 2004 14:13

Ona jest lękliwa bardzo. Nawet skrzypnięcie podłogi, kiedy przechodziłam obok niej gdy jadła, powodowało przywarcie do ziemi. Każdy dźwięk jej nieznany - czujność i ucieczka. Kiedy wchodziłam do mieszkania, koty nie było, ale na wołanie przybiegała. Spiewa sopranem, cieniutkim głosikiem, jak ona sama:) A na mamę już reaguje pozytywnie :)
To tricolorka - czarno-biało-żółta, ogon czarno-żółty, pręgowany na czarno.
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Śro wrz 29, 2004 14:23

Mam wieści od mamy - na razie nie ma biegunki; kicia owszem je - ale wybiera z miseczki mięsko, a ryż starannie omija. I cały czas prosi o pieszczoty, wspina się, podrapuje łapką po nogach, popiskuje. Już niedługo do niej pójdę :) Kupiłam płatki ryżowe, Anka poradziła mi, żeby dorzucić je do gotowanego kurczaka, wtedy przesiąknie smakiem. Może nie pogardzi?
Obrazek

Majorka

Post » Śro wrz 29, 2004 14:24

Majorka pisze:Mam wieści od mamy - na razie nie ma biegunki; kicia owszem je - ale wybiera z miseczki mięsko, a ryż starannie omija. I cały czas prosi o pieszczoty, wspina się, podrapuje łapką po nogach, popiskuje. Już niedługo do niej pójdę :) Kupiłam płatki ryżowe, Anka poradziła mi, żeby dorzucić je do gotowanego kurczaka, wtedy przesiąknie smakiem. Może nie pogardzi?

Ależ ona musi być słodka :)
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro wrz 29, 2004 14:27

No jest :) I taka prześmieszna, z tym swoim unurzanym jak w miodzie pyszczkiem. Bardzo ma elegancką sylwetkę, długie łapki, siada z wielką gracją. Kot, jak kot, ale przecież jedyny w swoim rodzaju :)
Obrazek

Majorka

Post » Śro wrz 29, 2004 14:35

Majorka pisze:No jest :) I taka prześmieszna, z tym swoim unurzanym jak w miodzie pyszczkiem. Bardzo ma elegancką sylwetkę, długie łapki, siada z wielką gracją. Kot, jak kot, ale przecież jedyny w swoim rodzaju :)

Cieszę się, że tak bardzo CI się podoba :) dobrze, że trafiła do Ciebie... jeszcze raz dziękuję.

Wysłałam Ci PW.

Sydney

Post » Śro wrz 29, 2004 14:45

Już Ci odpisałam.
Obrazek

Majorka

Post » Śro wrz 29, 2004 15:17

Majorko, Sledzę z zapartym tchem i trzymam kciuki, żeby jak najszybciej już tak na całego dołączyła do reszty.

A kiedy zmienisz podpis...?
Józia & Frytka Obrazek & Krecia Obrazek

Józia

Od: Czw sie 29, 2002 14:39

Post » Śro wrz 29, 2004 15:24

Józiu, zmienię podpis i dorzucę Miodunkę do spisu kotów jak już będzie wiadomo, że wszystko z nią OK. Muszę chyba do Aś się uśmiechnąć, bo ona ma moje dotyczczasowe archiwum podpisowe...
Obrazek

Majorka

Post » Czw wrz 30, 2004 9:08

Jak Miodunka?

Sydney

Post » Czw wrz 30, 2004 9:14

Gratuluje dokocenia Majorko :)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Czw wrz 30, 2004 9:23

Od wczoraj rano nie było biegunki, kupka maleńka, ale bardziej już "stabilna", mała ma apetyt, wcina tego kurczaka z ryżem az miło, mama przesadzila, ale ona każdego by
chciała utuczyć i może to zrobić w szybkim tempie :) Strasznie chce miziania, bardzo jest nerwowa, niespokojna, dopiero jak się naje, uspokaja się, zaczyna się myć i czasem głęboko, z ulgą wzdycha, ale nie ma śmiałosci wskoczyć na kolana. Siedzi i udeptuje podłogę, wyglada to okropnie - jak proszalna babka. Ale witała mnie już w przedpokoju (poprzednio wychodziła skadś po kilku minutach). Bardzo też czeka na przyjście mamy - siedział u mnie na kolanach, ale na stuk drzwi od windy odwracalł główkę w tamtą stronę w nadziei, że mama zaraz wejdzie. No i jak weszla, to była wielka radość. Dziś rano miauczała głośno, jak mama przyszła i nie chciała jej wypuścić.
Mam trochę swędzącą krostkę na wewnetrznej stronie ręki poniżej łokcia,
posmarowalam sie Tridermem (ma w skladzie clortimazol) - ktoś z Was stosował to może? Może to tylko pryszcz, mała brudna jest dość...
Nigdzie nie widzę śladu po pobraniu krwi, a wet mówił mi, że była zrobiona pełna morfologia i test na białaczkę - krew chyba z łapki się pobiera, czy nie? Może już zniknął (pobranie było zrobione chyba 20 września)?
Obrazek

Majorka

Post » Czw wrz 30, 2004 9:26

Pokochała Twoją mamę :wink: Dostałaś książeczkę? A wet CI wczoraj odpowiedział?
Ale ona kochana musi być... :lol:

Sydney

Post » Czw wrz 30, 2004 9:29

Majorka pisze:Mam trochę swędzącą krostkę na wewnetrznej stronie ręki poniżej łokcia,posmarowalam sie Tridermem (ma w skladzie clortimazol) - ktoś z Was stosował to może?

Si, i triderm i clotrimazol przy jakichś paskudztwach podejrzanych (na sobie). Działają. Clotrimazol mały mozna kupic bez recepty.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Czw wrz 30, 2004 9:33

Albo na razie Betadinę spróbuj - to jest jak jodyna, tylko łatwiej się spiera. Diała bakterio- i grzybobójczo, nasza pani dermatolog nam polecała do smarowania zagrzybionych miejsc. Zresztą to jest na razie tylko potencjalnie_zagrzybione_miejsce, odpukać...
Co do testu na białaczke, to moja Tycia miała robiony test na białaczkę i krew pobieraną - żeby nie skłamać - chyba gdzieś na grzbieciku? W każdym razie nie miała golonej sierści do tego. Natomiast kot Stefan, którego oddałam dwa tygodnie temu miał pobieraną z łapki, i pani wet wygoliła mu to miejsce.
Czyli nie jest to regułą. Mam nadzieję, że szybko dostaniesz jej książeczkę zdrowia.
Pozdrawiam,
Nuśka & Romeros

Nuśka

Od: Wto gru 16, 2003 0:23

[poprzednia][następna]