B.M.F -slubi....i .jestem męzatka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 12, 2006 15:54

przy fretce o kwiatkach na podłodze zapomnij :strach: :strach: kazdy zostanie wyeksmitowany z doniczki,a fretka szczesliwa ci przyniesie w pysku jej szczatki :placz:(szczatki doniczki albo szczatki kwiatka :wink: )

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto gru 12, 2006 16:13

kasia essen pisze:przy fretce o kwiatkach na podłodze zapomnij :strach: :strach: kazdy zostanie wyeksmitowany z doniczki,a fretka szczesliwa ci przyniesie w pysku jej szczatki :placz:(szczatki doniczki albo szczatki kwiatka :wink: )

to jednak wszystkie tak mają :lol:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Wto gru 12, 2006 16:34

usmiałam sie dzisiaj,popatrzcie :lol:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Maja mnie rozbroila tymi pozami :lol: :lol: mozna tu zobaczyc ze baks jest duuuzo od niej wiekszy :wink:

kasia essen

Post » Wto gru 12, 2006 16:38

Ale ma piękne futro :D pozy są super :D Ale widzę ,że Bask jest blisko niuni .
Baks takie cudo obok Ciebie leży a Ty się nie przytulisz :wink:

Monika L

Post » Wto gru 12, 2006 16:42

no własnie taka modelka :wink: :wink: a baks nawet mi sie nie pozwala przytulac :twisted:

kasia essen

Post » Wto gru 12, 2006 21:38

temat nie o kotach,ale co tam,musze powiedziec ze o mało nie wyladowalam dzisiaj w szpitalu :? wyniki krwi wykazały ze mam dwa razy przekroczone OB,chcieli mnie na oddział wysłac :roll: przepisali mocny antybiotyk i masci antybakteryjne,no i problemem okazał sie antybiotyk :roll: wziełam dwie tabletki jak zalecono i poszłam z tzetem na weihnachtsmarkt,juz po 5 minutach marszu zrobiło mi sie niedobrze a po nasteonych kilku zrobiłam sie blada i niezdolna do niczego,,chciało mi sie wymiotowac,miałam usta pelne piany i sliny :? modliłam sie zeby dosc z powrotem do domu i wymiotowac tam a nie na dworzu :roll: jakos udało mi sie to powstrzymac,,,i w koncu całkiem mi przeszło,,,nie mam pojecia co to była za reakcja,,,,teraz boli mnie głowa ale juz mi lepiej a antybiotyk nazywa sie doxycyclin,,

Moja modelka prawie miauczec nie umie,własnie sie domagala jedzenia-baks sie wydzieral a Maja otwierała pyszczek i prawie nic nie było słychac :lol:

kasia essen

Post » Wto gru 12, 2006 22:01

kasia essen pisze:juz po 5 minutach marszu zrobiło mi sie niedobrze a po nasteonych kilku zrobiłam sie blada i niezdolna do niczego,,chciało mi sie wymiotowac,miałam usta pelne piany i sliny :? modliłam sie zeby dosc z powrotem do domu i wymiotowac tam a nie na dworzu :roll: jakos udało mi sie to powstrzymac,,,i w koncu całkiem mi przeszło,,,nie mam pojecia co to była za reakcja,,,,teraz boli mnie głowa ale juz mi lepiej a antybiotyk nazywa sie doxycyclin,

Kurczę, a my się dziwimy, że koty na doxycyklinę źle reagują (Kaszmir i mój Kiciaty, którego to chyba wykończyło), to musi być straszne swiństwo!
:strach:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Wto gru 12, 2006 22:56

Nordstjerna pisze:
kasia essen pisze:juz po 5 minutach marszu zrobiło mi sie niedobrze a po nasteonych kilku zrobiłam sie blada i niezdolna do niczego,,chciało mi sie wymiotowac,miałam usta pelne piany i sliny :? modliłam sie zeby dosc z powrotem do domu i wymiotowac tam a nie na dworzu :roll: jakos udało mi sie to powstrzymac,,,i w koncu całkiem mi przeszło,,,nie mam pojecia co to była za reakcja,,,,teraz boli mnie głowa ale juz mi lepiej a antybiotyk nazywa sie doxycyclin,

Kurczę, a my się dziwimy, że koty na doxycyklinę źle reagują (Kaszmir i mój Kiciaty, którego to chyba wykończyło), to musi być straszne swiństwo!
:strach:

co masz na mysli?napisz cos wiecej,a co do mojej spuchlej kostki i zakazenia krwi-czy to mogł ukasic mnie kleszcz lub pchla?Maja miała na sobie mase tego inwentarzu,moze jakis sie uchował,w koncu te uczucie paralizu w stopie,dreszcze i bol glowy,goraczka,,,sama nie wiem,jutro ja przeszukam :roll:

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 9:33

Kasiu jak się czujesz :?: zmartwiłam się Twoim postem :(

Monika L

Post » Śro gru 13, 2006 9:39

Dziekuje Moniko,dzis juz lepiej,choc stopa nadal boli,a przy dotyku to juz wogole,nie wiem tylko co bedzie wieczorem bo znow bede musiała wziac antybiotyk a teraz przez kilka dni jestem sama w domu bo tz wyleciał do Moskwy i az sie boje reakcji :roll: Narazie dreszcze i goraczka ustapiły,no moze z wyjatkiem tego ze jest mi zimno ale u mnie to normalne :oops:
Miło ze ktos sie martwi :oops: :oops:
w dalszym ciagu nie mam pojecia skad te zakazenie krwi,,,
Maja dostala dzis ostantia tabletke od dzis juz tylko uropet,kto mi powie na ile starczy tubka 200g uropetu?bo jakos podejrzanie mi szybko schodzi-3ml dziennie a mam dawac 6 tygodni,a po tygodniu jakos pól tubki tylko jest :?

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 10:17

Kasiu może poproś kogoś o towarzystwo wieczorem ,bo ta reakcja na antybiotyk jest dość niepokojące ,nie powinnaś być sama :?

Monika L

Post » Śro gru 13, 2006 10:21

Ksiu trzymaj się i może przed wzięciem tabletki zaproś kogoś do domu
tak na wszelki wypadek żeby nic złego się nie stało
Swoją drogą chyba ten antybiotyk nie bardzo ci odpowiada i może warto udać się do lekarza i powiedzieć o objawach
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro gru 13, 2006 10:22

Według mnie tubka powinna być na miesiąc,może za dużo dajesz :?:

Monika L

Post » Śro gru 13, 2006 10:24

Sama nie jestem :wink: mam towarzystwo dwoch kotow,smierdziela i stada ryb :wink: a tak na powaznie,rodzice tz juz mnie zaalarmowali ze jak tylko cos sie bedzie działo to mam dzwonic bez wzgledu na pore dnia i nocy i zaraz sie zjawia 8) ogolnie to nawet sie proponowali zebym do nich na te kilka dni przyszła a oni mnie do łozka poloza i beda sie opiekowac :ryk: jeszcze tego brakowalo :evil: widac ze tesciowie na gwalt potrzebuja wnuka :lol: :lol:

kasia essen

Post » Śro gru 13, 2006 10:27

kasia essen pisze:Sama nie jestem :wink: mam towarzystwo dwoch kotow,smierdziela i stada ryb :wink: a tak na powaznie,rodzice tz juz mnie zaalarmowali ze jak tylko cos sie bedzie działo to mam dzwonic bez wzgledu na pore dnia i nocy i zaraz sie zjawia 8) ogolnie to nawet sie proponowali zebym do nich na te kilka dni przyszła a oni mnie do łozka poloza i beda sie opiekowac :ryk: jeszcze tego brakowalo :evil: widac ze tesciowie na gwalt potrzebuja wnuka :lol: :lol:

o tak :D masz fajnych teściów i troskliwych :D

Monika L

[poprzednia][następna]