Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 09, 2015 20:51 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Moli25 pisze:MI to już każdy życzy żebym ja te bociany co dzieci przynoszą widziała :lol:
Cześć dziewczynki, co u Was ? grzeczne jesteście ? :mrgreen: bawicie się nowymi zabawkami od mamy ? :mrgreen:

Martus ja juz od roku słucham o TYCH bocianach :ryk:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pon mar 09, 2015 20:53 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

sistersy25 pisze:
Moli25 pisze:MI to już każdy życzy żebym ja te bociany co dzieci przynoszą widziała :lol:
Cześć dziewczynki, co u Was ? grzeczne jesteście ? :mrgreen: bawicie się nowymi zabawkami od mamy ? :mrgreen:

Kasia ile Ty masz lat ? :mrgreen: bo ja już powinnam jakąś hodowle otworzyć tych bocianów :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon mar 09, 2015 21:04 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

MB&Ofelia pisze:A propos ptaszków z poprzedniej strony - nie były to aby żurawie? Po fotce trochę ciężko poznać, nie dam głowy, ale mogłyby być.

Właśnie tak troszkę się łudzę, że może to taki żuraw był ;) Ale na Śląsku ciężko o takie ptaki, choć przelotem mogłyby być :)

Grzeczne, bardzo do tego stopnia, że nie mają już smakołyków, zjadły w 7 dni cały duży zapas i jutro muszę zakupić nowy. Labirynt się podoba Marysi a Kitusia ma umowę z tatą, że robi słodkie, nieporadne oczki i tata sam wysypuje jej garść z labiryntu smakołyków w tajemnicy przed mamą :twisted: Mamy zdjęć sporo na poprzednich stronach :) Nie wiem które widziałaś :)

Co do hodowli bocianów to też ma 30 lat i nie słyszę, żeby mi jakiś zegar tykał :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon mar 09, 2015 21:07 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Moli25 pisze:
sistersy25 pisze:

Kasia ile Ty masz lat ? :mrgreen: bo ja już powinnam jakąś hodowle otworzyć tych bocianów :ryk:

:ryk: :ryk: Martus 26 mam prawie, ale sama się dziwię słysząc takie gadanie :ryk: zegar mi jeszcze nie tyka :ryk:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 21:08 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:
MB&Ofelia pisze:A propos ptaszków z poprzedniej strony - nie były to aby żurawie? Po fotce trochę ciężko poznać, nie dam głowy, ale mogłyby być.

Właśnie tak troszkę się łudzę, że może to taki żuraw był ;) Ale na Śląsku ciężko o takie ptaki, choć przelotem mogłyby być :)

Grzeczne, bardzo do tego stopnia, że nie mają już smakołyków, zjadły w 7 dni cały duży zapas i jutro muszę zakupić nowy. Labirynt się podoba Marysi a Kitusia ma umowę z tatą, że robi słodkie, nieporadne oczki i tata sam wysypuje jej garść z labiryntu smakołyków w tajemnicy przed mamą :twisted: Mamy zdjęć sporo na poprzednich stronach :) Nie wiem które widziałaś :)

Co do hodowli bocianów to też ma 30 lat i nie słyszę, żeby mi jakiś zegar tykał :D

Klaudus ja go nie slysze :ryk: za to inni aż nadto :ryk:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 21:08 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

sistersy25 pisze:
Moli25 pisze:
sistersy25 pisze:

:ryk: :ryk: Martus 26 mam prawie, ale sama się dziwię słysząc takie gadanie :ryk: zegar mi jeszcze nie tyka :ryk:

Dobrze ze nie klekotanie tylko gadanie :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon mar 09, 2015 21:10 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Moli25 pisze:
sistersy25 pisze:
Moli25 pisze:
sistersy25 pisze:

Dobrze ze nie klekotanie tylko gadanie :lol:

:ryk: :ryk: no całe szczęście :D
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 21:29 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Właśnie, inni słyszą mój zegar biologiczny :roll: :ryk:

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 21:33 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Ha ha, mój to juz zamilknął zdegustowany.. :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 09, 2015 21:53 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:
Dziewczynki od wczoraj usiłuję rozwiązać zagadkę :) Idąc przez bagniska kierowaliśmy się odgłosem ptaka, którego nie znamy, a sądząc po sile głosu grdyka musiała być spora, co oznacza że i ptak sporych rozmiarów :D Nie korzystam w lustrzance z trybu filmowania, więc zapominam o tej funkcji, ale wczoraj mi się przypomniała, bo chciałam nagrać ten głos - oto on: https://www.youtube.com/watch?v=ENzp-wzhn4M&feature=youtu.be
Chwilę potem ustrzeliłam cudem te oto latajki ogromne - Obrazek
Nie wyrobiłam się ze zdjęciem i jest to maksymalne powiększenie - co to jest??? Wygląda mi to jak bocian, ale ma białe nogi, a wydaje mi się, że czerwone byłoby widać. Nie wyszło by zakłamanie koloru chyba.

Chciałam znaleźć te odgłosy na yt i włączyłam ten film - https://www.youtube.com/watch?v=NFz4nfoB5dA Marysia oszalała :D Toż to kocia muzyka :) Podskakiwała, kręciła się dookoła, w końcu zaczęła biegać po mieszkaniu i szukać tych ptaków, aż po 10 min poszła do taty i powiedziała - uuuuuuuuuuuuuuuuu i taka popatrzył na nią i mówi - dość już masz tych ptaków, co Cię nimi męczą? Choć! Wziął ją na ręce i utulił i Marysia przestała Marudzić. Marysia wciąż chodzi do niego się tulić, albo siedzieć mu na kolanach pod biurkiem albo na klawiaturze i wtedy się kłócą i są zapasy :)

BRAWO DLA MB&OFELIA!!! Na zdjęciu jest CZAPLA SIWA :D Do bociana nie pasował mi brak czerwieni i dziób - za krótki i za szeroki z głową, a oto dowód -> http://adasko.flog.pl/wpis/2368446/czapla-siwa-o-poranku I odgłos pasuje idealnie https://www.youtube.com/watch?v=ooezFlGgBgQ tyle, że na moim słychać przestrzeń i echo, a w tym filmie jest płaski ten głos :D Mam lepszy hihi super mój aparat się spisał, i teraz oznaczę sobie film na you tubie, że to czapla siwa :D

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 22:11 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

:ok: :ok:
Dobrej nocki!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 09, 2015 22:13 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No i suuuper:D Zagadka rozwiazana :piwa: Brawo :piwa:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 22:26 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Poczytałam, pooglądałam i rozmarzyłam się. Twoje zdjęcia Klaudio są piękne, nastrojowe - nawet bagna :P
A morze och już nie mogę doczekać się wakacji. Ja uwielbiam Kołobrzeg, Władysławowo i Dźwirzyno, ale to już teraz to kurorty, ale plaże cudne.
Lubię też Hel tam jest trochę dzikich miejsc, gdzie. jest mało ludzi.
Obrazek
To był zachód słońca we Władysławowie.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon mar 09, 2015 22:33 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Dobranoc Bożenko :)
Kasiu tak - mogę powiedzieć, że widziałam czaple :D Jakże to inne od gołębia wszędobylskiego :D
Gosiu Hel nam się marzy :) Tam są foki :) Piękne zdjęcie! To prawda, że dzikich plaż coraz mniej, że teraz robią się kurorty. Ustronie Morskie 20 lat temu było takie dzikie, pamiętam molo i sztorm, a dziś - grzecznie tam i schludnie :) Dziękuję za miłe słowa o moich zdjęciach :)

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 22:41 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudus w Sasinie jest taka dziczyzny właśnie, plaże mało oblegane, a i latarnia morska śliczna ;) sama planuje się tam na wakacje jeszcze wybrać, bo wspominam super nocne wędrówki po lesie i opuszczone katakumby:)
Obrazek

sistersy25

[poprzednia][następna]