♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 21, 2014 13:29 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

No tak, każdy futrzak jest inny. Ciekawa jestem jak mi pójdzie te obcinanie pazurków u Majki. Mama mówiła, że 'nie widzi tego', bo Majka będzie się wyrywała, ale dzisiaj trzymałam ją na kolanach, wzięłam łapkę do ręki, naciskałam na poduszeczkę, pazuraski wychodziły oczywiście, a Majka nie protestowała. Może będzie dobrze i uda mi się jej te szponki obciąć :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lut 21, 2014 13:53 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Nauczysz Marcelka od początku,że ma obcinane pazurki to nie powinnaś mieć żadnego problemu.
Ja jak Yuki obetnę dwa to jestem zadowolona :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lut 21, 2014 14:00 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

My chcieliśmy żeby wetka obcięła Marcelowi pazurki podczas wizyty którejś, ale zawsze miałam tyle pytań do Niej dotyczących tego furczenia malucha i w ogóle, że zapominałam o tych pazurkach. No, a że Lunce odważyłam się pazurasy obciąć, to postanowiłam, że spróbuję i Marcelka oporządzić. Spał mi na kolanach więc poszło naprawdę gładko :) Jestem zadowolona, serio :D Taka mała rzecz, a cieszy człowieka :ryk: :ok: Marcel dostał wczoraj od Wiki nową zabawkę. Byłyśmy w lumpku - szukałam dla małej bluzeczek z długim rękawem ( udało mi się znaleźć 8 cudownych bluzek za grosze!!! :ok: ), a Wikusia oczywiście poszła do regału z zabawkami i wynalazła coś dla Marcelka :1luvu: Zaraz wrzucę zdjęcie.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pt lut 21, 2014 14:29 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Obrazek

Morf by rzekł : obczajam to ;-)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt lut 21, 2014 14:35 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Ciekawski Marcelek od razu sprawdza co nowego dostał :1luvu:
To lubię w kotach, że nie przejdą obojętnie wobec nowych rzeczy (mebli też to dotyczy :mrgreen: ).

Czy Twojemu Marcello też pazurki rosną w ekspresowym tempie?
Ja muszę Teemolce przycinać średnio co tydzień :roll: Muszu rosną 3 razy wolniej...
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt lut 21, 2014 14:39 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Gosiu Marcello zawsze nową zabawkę musi obwąchać po czym .. paca łapką i .. jest gotowy do zabawy :D

Rilla Generalnie, to Marcel nie miał okropnie długich pazurków, choć przycinane miał pierwszy raz, to nie były strasznie długie, zobaczymy kiedy będę musiała kolejny raz je obcinać :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lut 21, 2014 14:47 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

aannee99 pisze:Rilla Generalnie, to Marcel nie miał okropnie długich pazurków, choć przycinane miał pierwszy raz, to nie były strasznie długie, zobaczymy kiedy będę musiała kolejny raz je obcinać :)

To ja nie wiem, czy ten mój maluch ma pazury na sterydach czy jak? :ryk:
Obcinam i już dosłownie po kilku dniach widzę, że ma z powrotem szpony.
Nas nie drapie, ale bawiąc się z Muszu czasem go zaczepi i jest wrzask na cały dom :D

Miziaki dla Marcelka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt lut 21, 2014 15:47 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Szaja i Granda też mają pazury na sterydach.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt lut 21, 2014 15:50 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Marcelek szczęśliwy że ma nową zabawkę :1luvu:

Ja pazurki obcinam mniej więcej co dwa tygodnie,chociaż mam wrażenie,że rudym rosną szybciej :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lut 21, 2014 15:53 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Za miziaki dziękujemy, Marcello teraz słodko śpi, a to dlatego, że musi mieć duużo siły by o 22 włączyć motorek i brykać :D
Obrazek

aannee99

Post » Pt lut 21, 2014 15:54 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

No tak, musi zregenerować siły :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt lut 21, 2014 16:00 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Moje tez padły i obcięłam im szpony.
Chwilę temu był u nas gość i dały taki popis, że lepiej nie opowiadać.
Tłukły się jak nakręcone.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt lut 21, 2014 16:48 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Taa, siła przed nocą jest potrzebna :D
Brykania i bieganiny najlepsze po ciemku, a to że Duzi spać nie mogą to żaden problem :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt lut 21, 2014 17:10 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Nie jest tak źle, torpeda mu się włącza wieczorem, ale chwilę pobiega po mieszkaniu, myszkami się pobawi i idzie spać. Ostatnio lubi spać na parapecie w naszej sypialni, który znajduje się dosłownie nad naszymi głowami :D Ma tam pościelony kocyk, roleta troszkę odsłonięta, tak by mógł podziwiać świat ;)

Szukam pracy od pewnego czasu i wysłałam kilka cv .. przed chwilą dostałam telefon i w poniedziałek jadę na spotkanie, będę wdzięczna za trzymanie kciuków, praca jest mi bardzo potrzebna, liczę na to, że ją dostanę :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lut 21, 2014 17:13 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

aannee99 pisze:Nie jest tak źle, torpeda mu się włącza wieczorem, ale chwilę pobiega po mieszkaniu, myszkami się pobawi i idzie spać. Ostatnio lubi spać na parapecie w naszej sypialni, który znajduje się dosłownie nad naszymi głowami :D Ma tam pościelony kocyk, roleta troszkę odsłonięta, tak by mógł podziwiać świat ;)

Szukam pracy od pewnego czasu i wysłałam kilka cv .. przed chwilą dostałam telefon i w poniedziałek jadę na spotkanie, będę wdzięczna za trzymanie kciuków, praca jest mi bardzo potrzebna, liczę na to, że ją dostanę :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
będę trzymać
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]