Salsa i Calisi. Wychodzimy na prosta...?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 11, 2014 19:04 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Anda pisze:Babola Ebola.
Salsa powinna już brać krople, bez względu na wyniki. Denerwuje się jakoś.

Nie denerwuj. Dostała antybiotyk o przedłużonym działaniu i lek przeciwzapalny. Nie ma wycieku z tego oka i jest pod moją dokładną obserwacją.
Je, bawi sie, robi normalne kupy, nie widzę, żeby cos ją bolało. Wali siostrę z liścia (tez).
Damy radę do środy.
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Pt kwi 11, 2014 19:06 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Spilett pisze:Calisi Ebola Pięknotka, w skrócie CEP :D :ryk:

CEP bardzo uroczo :twisted: tak po góralsku mi sie kojarzy...
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Sob kwi 12, 2014 10:13 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Z tym oczkiem to już jakaś przesada.
Nie wystarczy, że się zasmarkały to jeszcze chore oczko musiało się przyplątać?
Oby szybko udało si zdiagnozować i wyleczyć :ok:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob kwi 12, 2014 14:29 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Tez mysle ze to przesada. Jak to mowia: jak nie urok to sraczka :roll:

Wszystkie testy na wirusowki wyszly negatywnie ale lekarka twierdzi, ze powinnismy je powtorzyc za ok 5 tygodni, chce tez sprawdzic chlamydie. Powiedzialam jej, ze mamy wizyte u okulisty w srode i wole sie wstrzymac ze wszystkimi decyzjami i poczekac, co okulista na to.
W ogole to mam wrazenie (jak to zwykle bywa) ze oni w tej klinice sa OK jezeli chodzi o wszystkie drobne sprawy: szczepienia, sterylki, drobne zabiegi a jezeli juz sie cos zaczyna gorzej dziac, to sie gubia. Nie wiem dlaczego mnie od razu do okulisty nie odeslali jak wiedza, ze nie maja odpowiedniego sprzetu i umiejetnosci, zeby to oko zbadac... Ech, nic to, moze ta wieksza klinika ma lepszych lekarzy i tam sie przeniesiemy chociaz to troche daleko, 40km...
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Pon kwi 14, 2014 10:03 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Zawsze lepiej sprawdzić w specjalistycznej klinice. Ja z oczkami Benia też jeździłam do okulisty, chociaż nasz wet jest całkiem spoko. Jednak w tej okulistycznej klinice mieli lepszy sprzęt, zbadali ciśnienie w gałce ocznej. Wiadomo, specjalista kosztuje dwa razy tyle i musiałam jechać na drugi koniec miasta, ale warto było bo już nigdy mu nie wróciły problemy z oczkiem.

Trzymam kciuki oleska222! :ok: :ok: :ok:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon kwi 14, 2014 10:12 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Milena_MK pisze:Zawsze lepiej sprawdzić w specjalistycznej klinice. Ja z oczkami Benia też jeździłam do okulisty, chociaż nasz wet jest całkiem spoko. Jednak w tej okulistycznej klinice mieli lepszy sprzęt, zbadali ciśnienie w gałce ocznej. Wiadomo, specjalista kosztuje dwa razy tyle i musiałam jechać na drugi koniec miasta, ale warto było bo już nigdy mu nie wróciły problemy z oczkiem.

Trzymam kciuki oleska222! :ok: :ok: :ok:

Dokładnie, mi przede wszystkim chodzi o to ciśnienie w gałce ocznej. I jeszcze chciałabym potwierdzić diagnozę jej gardła u innego weterynarza, bo - wyobraźcie sobie - ona jeszcze nie odzyskała głosu po tym przeziębieniu, nie wiem czy to normalne... Skrzypi jak stara ropucha, a ten lokalny wet twierdzi, ze to tak długo trwa...

Ale, dobra wiadomość jest taka, ze wydaje nam sie, ze to oczko jest lepsze :)
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Pon kwi 14, 2014 10:16 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Super, że oczko lepsze. Szkoda, że dopiero poniedziałek........ Ale z tym gardziołkiem to dziwna sprawa. Biedna Salsunia...

Milena_MK

Post » Pon kwi 14, 2014 10:18 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Może powinna dostac antybiotyk normalny. Zapalenie gardła nie powinno tyle trwać. U nas jeżeli nie ma poprawy to zmieniaja po prostu antybiotyk. Najpierw dają raz lub nawet 2 razy dziennie i sprawdzają czy trafili z lekiem
i na koniec dopiero poprawiaja tym który niby ma działac przez kilka dni.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon kwi 14, 2014 10:25 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Anda pisze:Może powinna dostac antybiotyk normalny. Zapalenie gardła nie powinno tyle trwać. U nas jeżeli nie ma poprawy to zmieniaja po prostu antybiotyk. Najpierw dają raz lub nawet 2 razy dziennie i sprawdzają czy trafili z lekiem
i na koniec dopiero poprawiaja tym który niby ma działac przez kilka dni.

No dostała niby ten antybiotyk nadwaga tygodnie i już drugiego nie chcieli do tego dokładać. Zapytam w środę, może okulistka będzie miała lepsze wyjaśnienie tego stanu rzeczy...
Obie koty wydają sie już zupełnie zdrowe, szaleją jak pijane zające. Nigdy wcześniej Salsy w takich akcjach nie widziałam, można na nie patrzeć godzinami i tarzac sie ze śmiechu, np. Przód kota biegnie przodem a tył bokiem :ryk:
Malutka jest słodka do nieprzytomności, nie schodzi mi z kolan, a wczoraj cały wieczor spała mi pod bluzą :1luvu:
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Pon kwi 14, 2014 11:00 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

:)

Anda

Post » Pon kwi 14, 2014 17:35 Re: Salsa i Calisi. Problemów ciąg dalszy :(

Zabawy dwóch kotów to lepsze niż telewizja :ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Czw kwi 17, 2014 9:52 Re: Salsa i Calisi. Wychodzimy na prosta...?

Helou.
Bylysmy wczoraj u okulisty (Salsa przez 30 min jazdy samochodem dala mi tak popalic, ze chcialam ja zostawic z transporterem na poboczu drogi :evil: ) i wyglada na to, ze wszystko jest OK. Zmainy w oku calkowicie sie cofnely co jest bardzo dobrym znakiem przy tym schorzeniu i wedlug okulistki, nie jest to przypadek chroniczny i najprawdopodobniej byl spowodowany przeziebieniem i stresem. Okulistka zlecila jeszcze przebadanie krwi na chalmydie i FIP, trzymajcie kciuki prosze zeby te wyniki byly rowniez negatywne...
Okulistka wysciskala i wymiziala Salse (bo ma takie cudne futerko! :D ) a ja tylko trzymalam kciuki zeby jej maupa nie ugryzla, haha :lol:

Dzisiaj czeka nas wizyta z Calisi, prawdopodobnie dostanie druga dawke antybiotyku na te zmiany na szyi i byc moze rowniez test na chlamydie.

Ogolnie obie maja sie dobrze, humory i apetyt dopisuja, tylko TZ mi sie dla odmiany rozchorowal :? Za porada ab. zamowilam beta glukan, mam nadzieje, ze go postawi na nogi bo chory facet jest gorszy od dwoch chorych kotow...
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Czw kwi 17, 2014 13:36 Re: Salsa i Calisi. Wychodzimy na prosta...?

oleska222 pisze:chory facet jest gorszy od dwoch chorych kotow...

Oj zdecydowanie się zgadzam!

Trzymam kciuki za wyniki testów!

Milena_MK

Post » Czw kwi 17, 2014 14:49 Re: Salsa i Calisi. Wychodzimy na prosta...?

No i super :) Testy wyjdą dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anda

Post » Czw kwi 17, 2014 22:11 Re: Salsa i Calisi. Wychodzimy na prosta...?

:ok: za testy :ok:
Obrazek Obrazek

ab.

[poprzednia][następna]