Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 23, 2013 0:01 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

AgaS1987 pisze:O to bedzie obiadek z rodzicami:-) czy na ciacho jakies idziesz?

Na obiadka - tylko maślankę muszę kupić.
Zażyczyłam sobie młode ziemniaczki okraszone masełkiem i dużą ilością koperku i do tego maślanka. Tata pochwalił mój wybór i dodatkowo zamówił kuraka bo mu się mięska chce. Ja nie lubię to zostaję przy ziemniaczkach. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie cze 23, 2013 0:03 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Ewa L. pisze:

Zażyczyłam sobie młode ziemniaczki okraszone masełkiem i dużą ilością koperku i do tego maślanka. Tata pochwalił mój wybór i dodatkowo zamówił kuraka bo mu się mięska chce. Ja nie lubię to zostaję przy ziemniaczkach. :mrgreen:

Mmm pycha. Ja tez mialam dzis mlode ziembiaczki. Ale ja to tez bym z kurakiem wybrala opcje:-)dobranoc Ewcia

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Nie cze 23, 2013 0:04 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

jolabuk5 pisze:Witamy się po naprawieniu komputerka. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I meldujemy, ze Mini już znowu jest z nami, po powrocie z lecznicy, i ładnie się bawi myszką:
Obrazek Obrazek

Witaj Jolu!
Słyszałam już dobre wieści i oglądałam foteczki.
Ślicznie się Miniusia bawi. :1luvu: Od razu widać że się lepiej czuje. Za kilka dni będzie śmigać z kotkami. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 23, 2013 0:05 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

AgaS1987 pisze:
Ewa L. pisze:

Mmm pycha. Ja tez mialam dzis mlode ziembiaczki. Ale ja to tez bym z kurakiem wybrala opcje:-)dobranoc Ewcia

Ja niestety do mięska mam baaardzo długie zębiska. :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 23, 2013 0:31 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Pranko zrobione i powieszone więc nie pozostaje mi nic innego jak pożegnać się życząc dobrej nocki! :D :D :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 23, 2013 7:46 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Ewa L. pisze:Zażyczyłam sobie młode ziemniaczki okraszone masełkiem i dużą ilością koperku

À propos koperku: wczoraj się przekonałam, że jeśli mrożę świeży koperek, to powinnam go zawinąć w 358 warstw folii. Popakowanie w porcje w ciasno zawiązane pojedyncze woreczki nie chroni przed spożywaniem później lodów o smaku śmietankowo-bakaliowo-koperkowym :ryk:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Nie cze 23, 2013 8:26 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Witam wszystkich serdecznie w niedzielny ranek!
Dziś w nocy przeszła u nas burza. Mało grzmiało ale błyskało się i zdrowo lało.Obudziłam się o 4.51 to za oknem widać było tylko ścianę wody i aż się ucieszyłam że nie muszę nigdzie wychodzić.

Co do koperku to ja świeży koperek kroję ,wsypuję w pojemniczek np. po margarynie i mrożę [ bez folii ]. Nie przechodzi zapach i łatwo go później wyjąć i posypać ziemniaczki a resztę schować ponownie.Spróbuj tak! :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 23, 2013 8:58 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Ewa L. pisze:Co do koperku to ja świeży koperek kroję ,wsypuję w pojemniczek np. po margarynie i mrożę [ bez folii ]. Nie przechodzi zapach i łatwo go później wyjąć i posypać ziemniaczki a resztę schować ponownie.Spróbuj tak! :ok:

A ja dzielę na takie „porcje na jeden raz”. Mroziłam koperek w ten sposób wcześniej i nie było problemów. Tym razem albo woreczki były z jakiejś gorszej folii, albo koperek jakiś wybitnie jadowity :D Ale pomysł z pudełkiem też warty przemyślenia.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Nie cze 23, 2013 9:05 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Mnie się sprawdza po dziś dzień :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 23, 2013 9:16 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Dzien dobry Ewcia:-) ja tlko sie.przywitac przyszlam I zyczyc milego dnia:-)

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Nie cze 23, 2013 9:17 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Witaj Aguś!
Tobie też życzę miłego dnia! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 23, 2013 9:21 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Ewa L. pisze:Mnie się sprawdza po dziś dzień :D

Na to nie wpadłam.Dobry pomysł,dzięki :D Jak to człowiek się uczy całe życie :D Ja przewaznie suszę koperek,bo mi się w woreczkach psuł.To teraz już będe miała świeży. :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie cze 23, 2013 9:26 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Cześć niedzielnie :1luvu:

ale mi smaku narobiłaś tym obiadkiem :love: :love: :love:
Aż mi ślinka pociekła :wink:

takie młode ziemniaczki to ja zaraz po ugotowaniu bez niczego mogę jeść takie pyszne :love:

A u nas pogoda się skiepściła. Zachmurzone niebo, przed chwilą przestał padać deszcz ale aby patrzeć jak zacznie znowu :roll:
Zaraz sobie kawkę wypiję na rozruszanie bo jakoś tak nie wiem co ze sobą zrobić :roll:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie cze 23, 2013 9:32 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

agusialublin pisze:Cześć niedzielnie :1luvu:

takie młode ziemniaczki to ja zaraz po ugotowaniu bez niczego mogę jeść takie pyszne :love:

A u nas pogoda się skiepściła. Zachmurzone niebo, przed chwilą przestał padać deszcz ale aby patrzeć jak zacznie znowu :roll:
Zaraz sobie kawkę wypiję na rozruszanie bo jakoś tak nie wiem co ze sobą zrobić :roll:

Cześć! :D
U nas po nocnej burzy i porannej ulewie niebo pokryło się błękitem bez ani jednej chmurki. Świeci słoneczko osuszając mokre ulice a powietrze jest rześkie i przyjemne.
Narobiłaś mi ochoty na drugą kawkę i zaraz sobie zrobię. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 23, 2013 9:33 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.5

Ewa L. pisze:
agusialublin pisze:Cześć niedzielnie :1luvu:

Cześć! :D
U nas po nocnej burzy i porannej ulewie niebo pokryło się błękitem bez ani jednej chmurki. Świeci słoneczko osuszając mokre ulice a powietrze jest rześkie i przyjemne.
Narobiłaś mi ochoty na drugą kawkę i zaraz sobie zrobię. :ok:

a o której godzinie piłaś pierwszą
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

[poprzednia][następna]