Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 03, 2013 22:39 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Widziałam :1luvu:
Byłam u Zuzi i jej osobiście pogratulowałam :ok:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt maja 03, 2013 23:28 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Moja Kropcia już chodzi wokół mnie i pomrukuje...
Ona już chce iść spać:)
Jamniś się rozłożył na łóżku, na moim łóżku :mrgreen:
Wygląda na to, że już czas na sen...
Dobrej nocki:)
Jutro zbiórka na miau :wink: :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt maja 03, 2013 23:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Tak jest :wink:
Dobranoc!
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob maja 04, 2013 6:46 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ależ ten, malutki jeszcze nie tak dawno, Rambuś wyrósł :D
To dorosły kocurek o pięknej lśniącej czarnej sierści :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob maja 04, 2013 7:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witamy się sobotnio!
U nas znów pada :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob maja 04, 2013 9:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzieńdoberek :D

U nas za to jest piękna, słoneczna pogoda!

Elu, wszyscy widzą go jako dużego kocurka, a dla mnie on jest ciągle taki malusi :D

No i faktycznie jest nie tylko duży, ale i łowny...

Znowu wybrał się na polowanko...poszedł z pańciem, ale wie, że on jest Rambo...
Gdy się go woła, to wystawia łepek i obserwuje...
Jak obaj wrócili to wszyscy ratowali panią kosową:)

Bo Rambuś miał pełny pysk ptaszka :twisted:
Ganiali za nim po całym ogrodzie, za Rambusiem znaczy się :mrgreen:
A ten zwiewał ile sił w łapach...chował się i nie chciał oddać zdobyczy, niestety wybrał słabe miejsce na kryjówkę :ryk: ukrył się pod betoniarką :mrgreen: pańcio dopadł kociątko, a ten wypluł ptaszka....

Pan zaniósł kosa na drzewo, i co chwilę sprawdzał, czy ptaszyna żyje, i już się cieszył, że Cudaczek tam nie zajrzy, to z drugiej strony wlazł na pustaki Pan Kacper i też obserwował, czy ptaszek oddycha :D

I tak dwie godziny dwa koty, pan i reszta uczestników zajścia obserwowała ptaka...
Ptak odżył, odpoczął i odleciał...

Małż mówił, że Cudaczek tylko ptaszka pomemlał :mrgreen: :mrgreen: nie miał żadnych ran, był tylko mocno obśliniony :mrgreen:

I tak nam się zaczął dzień, aż strach pomyśleć, że do wieczora jeszcze tyle, tyle godzin :ryk:

Dobrze, że Cudaczek chociaż zapomniał o włażeniu na dach altany...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob maja 04, 2013 9:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

No to macie wesoło :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob maja 04, 2013 9:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

I to od samego rana :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob maja 04, 2013 9:51 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Chociaż dzionek się wesoło zaczął i z tego co czytam to Rambuś mocno już stoi na łapkach. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob maja 04, 2013 9:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Nie pamiętam jak długo Kacper dochodził do siebie, ale Rambo wg mnie chyba szybko.
Nie wiem, nie mam doświadczenia,
Ale się ciesze, że jesteśmy już po...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob maja 04, 2013 10:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ja też :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob maja 04, 2013 10:19 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Dzieńdoberek :D
Elu, wszyscy widzą go jako dużego kocurka, a dla mnie on jest ciągle taki malusi :D
A ten zwiewał ile sił w łapach...chował się i nie chciał oddać zdobyczy, niestety wybrał słabe miejsce na kryjówkę :ryk: ukrył się pod betoniarką :mrgreen: pańcio dopadł kociątko, a ten wypluł ptaszka....
Pan zaniósł kosa na drzewo, i co chwilę sprawdzał, czy ptaszyna żyje, i już się cieszył, że Cudaczek tam nie zajrzy, to z drugiej strony wlazł na pustaki Pan Kacper i też obserwował, czy ptaszek oddycha :D
I tak dwie godziny dwa koty, pan i reszta uczestników zajścia obserwowała ptaka...
Małż mówił, że Cudaczek tylko ptaszka pomemlał :mrgreen: :mrgreen: nie miał żadnych ran, był tylko mocno obśliniony :mrgreen:
I tak nam się zaczął dzień, aż strach pomyśleć, że do wieczora jeszcze tyle, tyle godzin :ryk:

Obyś w złą godzinę nie wypowiedziała :wink: :ryk:
Trzeba było drobnym maczkiem napisać co by Cudaczek nie przeczytał i nie przypomniał sobie 8) :wink:

Taaak, skąd ja to znam :?
My mamy łowną Tośkę na 200%, Tinka, Tysia - na 100%, o pozostałych nic powiedzieć nie mogę, bo nie miały okazji się wykazać w tej kwestii :wink:
Tośka kiedyś przez osiatkowane okno capnęła sikorkę. Na dole pod siatką była szpara na max 5 cm - wystarczyło co by wystawić łapkę i ptaszka złapać :(
też odbyła się zbiorowa gonitwa za koteckiem. Gdy ją w końcu dopadłam, @ warczała na mnie jak pies :strach:
myślała, że mnie nastraszy. Musiałam ją pacnąć dłonią w pyszczek, aby oddała ptaszynę.
Na szczęście po długim odpoczynku na balkonie sikorka odleciała - wyglądało na to, że cała :ryk: :ryk:
Tinusia zaś wykazała się niesamowitą pracowitością w przynoszeniu mi do łóżka chrabąszczy :mrgreen:
myślałam już, że ją będę zamykać w kontenerku na noc .... :evil: ale jakoś przestała, a i chrabąszczy jakoś mniej :)
Ostatnio edytowano Sob maja 04, 2013 12:33 przez Kotina, łącznie edytowano 1 raz
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob maja 04, 2013 10:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Mnie na szczęście żyjątek nie przynoszą ale za to zawsze budzę się w towarzystwie myszek ,piłeczek i kapsli od mleka choć w ciągu dnia nie widzę żadnej sztuki na wierzchu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob maja 04, 2013 10:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Dzieńdoberek :D

Ale akcja 8O Faktycznie ,intensywnie sie Wam dzień zaczął :D
No i Rambus wrócił do formy :ok: :1luvu: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

[poprzednia][następna]