Jo.anna proszek z ampułki TRZEBA przygotować jak opisałam - tylko wtedy podanie ma sens a probiotyk działa najlepiej (wiem co mówię, znam się na tym

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MB&Ofelia pisze:Lakcid to taki proszek sprasowany w walec i zamknięty w szklanej kapsułce (nie wiem co za palant to wymyślił, bo żeby go wydostać to trzeba ułamać szyjkę tej kapsułki). Po ułamaniu do reszty kapsułki wlewa się ciut wody, potrząsa i wylewa proszek rozpuszczony w wodzie. Pewnie można i posypać bez rozpuszczania w wodzie, tylko trzeba by rozbić całą kapsułkę żeby wyjąć "walec".
Lidka pisze:Pewnie chodzi o to że to mają być TE bakterie, a jak inaczej zabezpieczyć, przed tym co wokół
Alienor pisze:magaaaa - ale Lakcid był kiedyś jedynym dostępnym probiotykiem - jak jeszcze kapsułek nie było. Mają go opatentowanego czy jak się nazywa to wprowadzenie do bazy leków w takim kształcie, to nie zmieniają bo by trzeba znów płacić.
Animus pisze:Joasiu, ja walczę podobnie o moją bezdomniaczkę...też ma chore nereczki, chucherko nic nie chce jeść, do tego anemia, już chyba tylko objawowo będziemy działać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 184 gości