Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 05, 2014 7:54 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Młody kocur !/ co prawda bezjajeczny/ no ale ma inklinacje do terytorializmu i dominacji. Po prostu Facet.:)

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

Post » Pon maja 05, 2014 8:50 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Dokładnie. Niestety te cechy uprzykrzają życie kobietom :mrgreen:
Z mojego stada (niewychodzące) jedna kotka tez się wyłamuje. Trzy żyją zgodnie, piesa z nimi też. Ale czwarta kotka, zupełnie jakby z innej bajki. Inne umaszczenie (reszta to czarna czarność), inna masa, inne pochodzenie. I z rzadka agresja, taka light, zdzieli łapą, pogoni, nic więcej, ale jednak. Potrafi zdzielić znienacka którąś, ot tak, dla sportu, nie umie się bawić w grupie. Dziwne, bo wychowywała się w tym stadzie od maleńkości. TŻ podejrzewa, że ma w sobie jakąś domieszkę żbika, bo ma zupełnie inną kocią budowę, inne zachowanie. No i ten nieuzasadniony brak jedności jak reszta kotów. Wyraźnie odstaje od stada. Kiedy wychodzimy z domu rozdzielamy stado tak, by agresorka była sama. Działa ;)
No ale Anis przecież leje siostrę (bo to rodzeństwo prawda ?).
Może wyrośnie z tej zaczepności. A krople to chyba tez nie zadziałają od razu tylko w perspektywie czasu ... kciuki :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon maja 05, 2014 18:57 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Aga wiesz że też mam " pokaleczone" psychicznie towarzystwo.:(. Ale jakoś się " dograły. Psy z kotami. Koty ze sobą. Trzymam kciuki.:)

Donvitow

Post » Wto maja 06, 2014 10:26 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

tyle, że moje kociaki od początku, od urodzenia są razem (tak, to rodzeństwo). wzięłam je wcześnie do siebie, więc żadnej traumy nigdy nie przeżyły. anisowi po prostu odbija. najchetniej to bym go wykastrowała po raz drugi :twisted: :twisted: a co! tak na uspokojenie :twisted: :mrgreen:
wczoraj cały dzień się mijały. jeden w domu, drugi na dworze. wieczorem anis wrócił strasznie zmęczony i w nocy był spokój, oba grzecznie spały. a salma to się taki przytulasek zrobiła, że szok :1luvu: codziennie wieczorem przytula się do mnie i sobie przy mnie siedzi lub leży tak długo póki nie pójdę spać :) anis natomiast zwykle z lucynką(naszą najmniejszą suczką) leży w kącie narożnej kanapy lub u męża na kolanach, jeśli mąż ten narożnik zajmuje. to miejsce jest uwielbiane przez wszystkich i nieraz widać przepychanki, kto zajmie lepszą miejscówkę, kto się pierwszy w narożnik wciśnie :ryk:

agaga21

Od: Pt lut 11, 2011 20:07

Post » Wto maja 06, 2014 10:43 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

W każdym doku jest taki oblegany kącik :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Wto maja 06, 2014 11:31 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

rozbójnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

agaga21

Post » Śro maja 07, 2014 10:21 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

No patrzy zakapiorowato :mrgreen:
Wytarmosiłabym kocurka za wszystkie czasy :mrgreen:
Czy on naprawdę ma tak intensywna rudość na grzbiecie czy aparat albo jakiś program podkręcił kolorek ?
Obrazek

psiama

Post » Śro maja 07, 2014 10:48 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

psiama pisze:No patrzy zakapiorowato :mrgreen:
Wytarmosiłabym kocurka za wszystkie czasy :mrgreen:
Czy on naprawdę ma tak intensywna rudość na grzbiecie czy aparat albo jakiś program podkręcił kolorek ?

tak, ta jego rudość jest bardzo intensywna, aż pomarańczowa. oczy też ma takie pomarańczowe :1luvu:

agaga21

Post » Śro maja 07, 2014 14:31 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Aga też mieliśmy braci Zulusa i Biedrona/ Urodzone u nas/. Biedron jak dorósł tłukł Zulusa. Na szczęście Zulus był domatorem a Biedron łazęgą i tak jakoś się mijały.

Donvitow

Post » Śro maja 14, 2014 10:31 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

już myślałam, że zaczyna być lepiej a właśnie anis pogonił biedną salmę dookoła domu. bidula uciekała przerazona i warczała jak pies. uciekła gdzieś a anis siedział jeszcze dobre pół godziny na tym wiszącym domku i patrzył, czy nie wraca :(

agaga21

Post » Czw maja 15, 2014 8:23 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Cierpliwości życzę, mam nadzieje, że się poprawi wkrótce :ok:
Nie wiem czy wiosna czegoś w tych łebkach nie przewraca, bo moja agresorka też bardziej się tłucze od kilku dni.
Obrazek

psiama

Post » Wto maja 20, 2014 16:39 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

No Aga trzymam kciuki i czekam na pierwsze foty.:)))))))

Donvitow

Post » Wto maja 20, 2014 21:01 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Donvitow pisze:No Aga trzymam kciuki i czekam na pierwsze foty.:)))))))

hehe, to nie psia galeria ;) ale może się pochwalę, zobaczymy czy się uda kruszynka z kotami obfocić :)

agaga21

Post » Śro maja 21, 2014 8:54 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

Nowe przybyło ? :D
Obrazek

psiama

Post » Śro maja 21, 2014 9:18 Re: Zdeklarowana psiara wpadła po uszy! Oto moje skarbeczki.

psiama pisze:Nowe przybyło ? :D

jutro przybędzie :1luvu:

agaga21

[poprzednia][następna]