Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 12, 2012 10:58 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Na 12 kotów 7 złapałam :ok: nieżle :ok:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Czw kwi 12, 2012 11:22 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

6 Aniu, bo Abi chyba nie, ale i tak sporo kotów z Twojej okolicy zostało "obrobionych". Tylko się cieszyć.Ale przepraszam za OT, to wątek Bombaja.
Byłam oczywiście w lecznicy.Dzisiaj wcześnie i było już spokojniej niż wczoraj.Bombaj ma się znakomicie, dotykałam pyszczka, nie boli go na pewno, są zgrubienia, blizny, ale sucho :lol: Bombaj zupełnie nie boi się psów, nawet je lubi.Dzisiaj zaprzyjaźniał się z yorkiem, który przyszedł na zakupy. Nie miałam aparatu, mój błąd, powinnam zawsze mieć przy sobie, byłyby fajne zdjęcia.W ogóle Bombaj świetnie reaguje też na koty, które przychodzą do lecznicy, nigdy nie słyszałam syków, za to wyraźnie była zawsze chęć zawarcia bliższej znajomości, ciekawość...itd.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 12, 2012 15:24 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Może warto powtórzyć test Felv/FIV skoro perspektywa domku jest coraz bliższa?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw kwi 12, 2012 17:27 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

przepraszam :oops: nie zauważyłam :cry:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Czw kwi 12, 2012 17:33 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Chyba jeszcze za wcześnie na powtórkę testów.Wetka nie chce też jeszcze odstawiać antybiotyku, aby sytuacja się nie powtórzyła.
Muszę napisać, jak bardzo jest mi miło, że tyle osób kibicuje Bombajowi.Zupełnie zaskoczyło mnie to, że zaproponowano jego kandydaturę na wątku pomocowym, Funduszu Pokrzywkowym.Bardzo się tym wzruszyłam, dziękuję przeogromnie :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo się staramy, aby kotom w lecznicy było dobrze, mają mnóstwo mizianek, są dobrze karmione, wyglądają lepiej niż niektóre domowe koty odwiedzające lecznicę.Nie chodzi tylko o ich stan fizyczny, ale i o psychikę.Tak miło patrzeć, że są wyluzowane, podchodzą do każdego, nie boją się psów, ani obcych kotów.To, że są chwilowo bezdomne, nie znaczy, że mają być smutne, biedne, zaniedbane.Nic z tych rzeczy. Widziałam miny ludzi, którzy wieźli Dunię do Warszawy.Wiedzieli, że to kotka bezdomna i chyba nie spodziewali się, że będzie w czystym transporterku, z kołderką w środku, że pojedzie z wyprawką, ale przede wszystkim, że jest taka czyściutka, zadbana, pachnąca, że nie bała się i dawała głaskać. W drodze siedziała u Pani na kolanach przez chwilę, powyglądała przez okno i była bardzo spokojna.Na to,żeby zadbać o kota nie potrzeba pieniędzy tylko trochę wysiłku i tu możemy się wykazać. Niestety, leczenie, pobyt w lecznicy kosztują, tak jest i już :cry: Tylko wspólnymi siłami jesteśmy więc w stanie pomóc temu kotu.Warto, bo to cudowne stworzenie, o czym wciąż donosimy z Kasią.Co mogę napisać więcej poza zdawkowym "dziękuję"? Nie wiem ...

ewar

Post » Czw kwi 12, 2012 20:11 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Witam. Cieszę się, że u Bombaja coraz lepiej. Nadal trzymam kciuki za koteczka :ok: :ok: :ok:
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Pt kwi 13, 2012 12:38 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Chyba Bombaj już wyleczony :dance: Zostały blizny, ale nie ma ropy, pyszczek go nie boli.Antybiotyk jednak nadal dostaje, aby całkowicie wybić bakterie.
Bombaj jest kotem, któremu najbardziej podoba się gabinet wetki, ewentualnie poczekalnia.To kot gadający, coś wciąż gada do wetki, łazi po jej biurku i bardzo chętnie przyjmowałby pacjentów razem z nią. Z resztą wygląda to tak. Idzie ktoś z psem lub kotem do gabinetu, a za nim ciągnie się konwój z Bombajem na czele, potem Rita i Sara :P Wszystkie bardzo zaciekawione, ale trzeba je wygonić, bo przeszkadzają.Wtedy jednak siadają na krzesłach w poczekalni.
Dzisiaj pacjentem był goldenek, bardzo łagodny, kociolubny. Tak to wyglądało
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt kwi 13, 2012 13:04 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Jak ja bym chciala takiego kota, ale jeszcze Ritę i Sarę :oops: Tylko, że mój mąż poprosiłby o konsultacje psychiatryczne dla mnie :evil:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt kwi 13, 2012 13:09 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bombaj miał powtarzane testy? jest 100%towa ta białaczka?
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt kwi 13, 2012 13:18 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

:ryk: Z pewnością :P
Właściwie to ja sama nie wiem, którego kota najbardziej lubię.Bombaj jest taki mądry, wzbudza ogromny szacunek.Myślę, że jego można nauczyć wszystkiego, rozumie komendy, reaguje na swoje imię, potrafi kojarzyć dźwięki, gesty..itd.
Rita jest kotką absolutnie nie kłopotliwą, nie ma wad, nadaje się dla dzieci, dla dorosłych, na dokocenie, na towarzyszkę dla psa.Nie jest namolna, ale bardzo dobrze wychowana, zdrowa i piękna.
Sara to kochany łobuziak, wszędzie jej pełno i ma ogromnie dużo wdzięku.Każdy odwiedzający lecznicę uśmiecha się do niej.Ona lgnie do ludzi, kontakt z człowiekiem jest jej niezbędny do życia.Ma też w sobie coś takiego, że koty ją lubią, to ona jest inicjatorką kocich zabaw.
Na domek czeka też Nela, była u mnie chwilę, znam ją dość długo i do niej chyba mam najbardziej emocjonalny stosunek.To taki koci aniołeczek.Dorota, u której ma DT też jest kotką zauroczona.

ewar

Post » Sob kwi 14, 2012 10:52 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Karolek(ona), przepraszam :oops: , pisałyśmy jednocześnie, odpowiedziałam alab108.
Nie, nie miał powtarzanych testów.
Bombaj w środę kończy antybiotyk, wszystko wskazuje na to, że już jest zdrowy :dance: :dance2: :dance: Pyszczek całkowicie zagojony, nie wyczuwa się niczego pod skórą, nie sączy się już nic od dawna.Porośnie sierścią i nawet śladu nie będzie.
Bombaj jest cudownym kotem, co powtarzam w kółko.Dzisiaj była malutka kotka, Alutka, która codziennie dostaje kroplówki, jest po ciężkiej operacji.Bombajowi bardzo się spodobała, próbował się zaprzyjaźnić, ale prosiłam, aby uważać, żeby się nie dotykały. Alutka też polubiła Bombaja.W ogóle lecznicowe koty siłą rzeczy stały się poroludzkie i zwierzęcolubne.Powklejam zdjęcia, zobaczycie, że nie przesadzam.

ewar

Post » Sob kwi 14, 2012 16:41 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bombaj
Obrazek, nie wiem, co jest w tym sznureczku, ale nie ma kota, który by tym się nie bawił
Obrazek
Chora Alutka i Bombaj
Obrazek Obrazek
Pyszczek już wygląda znakomicie, prawda? :lol:

ewar

Post » Pon kwi 16, 2012 11:16 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Koty w lecznicy robią furorę :lol: Podobają się bardzo, wszyscy je głaszczą i się do nich uśmiechają.Dzisiaj jakieś dwie dziewczynki się z nimi bawiły.Fajnie, prawda?

ewar

Post » Pon kwi 16, 2012 11:18 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Fajnie, ale mógłby ktoś się w nich zakochać na dobre i zabrać a nie tylko bawić :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon kwi 16, 2012 11:23 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Jedna kobieta już przyszła z transporterkiem po Ritę lub Sarę. Niedawno jej kot wpadł pod samochód, mieszka na parterze przy ruchliwej ulicy, balkonu nie zabezpieczy, ale będzie UWAŻAŁA.Odmówiłyśmy z wetką, nie zaryzykuję.Obraziła się, bo przecież to tylko kot, tak powiedziała.
Do lecznicy przychodzą głównie ludzie, którzy już mają zwierzęta. Dzisiaj ukazały się ogłoszenia Rity i Sary, mam nadzieję, że jakiś sensowny domek zadzwoni.

ewar

[poprzednia][następna]