Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 05, 2012 7:48 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

morelowa pisze:Muszę sie udać do lecznicynaw...., umowić jednak na to badanie moczu...Naprawdę trzeba kota zostawić pod krplowką na kilka godzin :?: 8O

Ale po co ta kroplówka?
Zamierzają uśpić Morelę do punkcji pęcherza? Bez sensu :(
Może jednak zdecyduj się na łapanie na żwirek bo wet proponował i tak tylko ogólne badanie paskiem i osad - bez posiewu.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt paź 05, 2012 7:51 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Nie, nie. Ta lecznica, jeśli trzeba zbadać kotu mocz a delikwent się wysiusia i dotrze do nich z pustym pęcherzem, podłączają mu kroplówkę i czekają aż będzie co pobrać. Nie usypiają kota do cystocentezy, no chyba, że trzeba.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt paź 05, 2012 7:55 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Ale ja nie mam jak żwirkiem :twisted: Ona, małpa , sika ostatnio tylko po nocach ew. późnym wieczorem i nie dam rady w ciągu 2 godz. do labu , nie? a złapanie do pojemnika też wykluczone :(

Byłam przygotowana ostatnio, że od razu ten mocz, ale Morul sie wysikał przed 5 rano i pojechała pusta. W lecznicy mówią, że w takim przypadku trzeba zrobić kroplówkę, 'napełnić ' kota, a to trwa... :(
Mam się uprzeć na ten posiew?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt paź 05, 2012 8:22 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Aaaa to już rozumiem - bo myślałam że kroplówka miała pomóc wypłukać narkozę :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt paź 05, 2012 8:45 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Kroplówka do pobrania moczu?
Uwaga, będę sie zwierzać: nie wiem, jak Wy, ale ja jeśli wypiję litr wody to szybciutko lecę do kibelka i sikam. i jakby nie patrzeć to jest jednak inny mocz niż tak normalnie, znaczy się jest bardziej rozwodniony :oops:
Jeżeli kot ma mieć pobierany mocz zaraz po kroplówce to ten mocz też będzie rozwodniony, a wiec z dużym prawdopodobieństwem wyjdzie niski ciężar właściwy. I co, znowu będą Ci wmawiać problemy z nerkami?
W ogóle po co cystocenteza do badania paskiem? Szkoda kota, no chyba, że posiew będziesz robic.
A ci Twoi lekarze tylko paskiem badają mocz? Nie wysyłąją moczu do laboratorium?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt paź 05, 2012 8:56 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Bardzo podoba mi się nowy tytuł :D :ok:
Trochę Migdała szkoda :wink: , ale silny facet jest, jakoś i bez laserka daje radę 8)
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt paź 05, 2012 15:21 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Revontulet - to bardzo cenne zwierzenie ! :mrgreen: Jakoś nie pomyślałam znowu by sprawę uściślić. Poza tym kogoś gdzies na forum pytałam - tak się robi zdaje sie. Ale jestem ciekawa bardzo -bo faktycznie - badanie chyba należałoby zrobić od razu, bo przeciez kot może się wysikać w kazdym momencie. Zatkają czy co? A jak nie to przeciez w pęcherzu jest .. kroplówka. Hmm.. chyba, że skoro to ma być kilka godzin, to ona sie jakoś asymiluje z kotem, pomalutku.
Myślę, że robią wszystko, ale z jakiegoś powodu uważają, że tak wystarczy. Wspomnieli o tym w opisie, bo już jak byłam to się upierałam, ze nie chcę paskiem [na dobrą sprawę nie wiem o czym mówię :lol: - to wpływ forum]. Mogą mieć na miejscu wszystko - to klinika.
I siedząc tam i czekając, sie zastanawiałam, czy tak wyposażona klinika , za chyba ogromną kasę - może być dobrymi wetami... bo przecież na to wszystko musza zarobić... I że może taki mały gabinet, z przyjaznymi ludźmi... No, to masz - pierwsze badanie było w małym gabinecie.. :twisted:
A dziś mi koleżanka opisała dramatyczną śmierć małego kotka, zebranego z ulicy, którego usiłowała ratować przez inną małą lecznicę w O.
Chcę też żeby zrobili wszystko na raz. Nie moge sobie pozwolić na jeżdżenie co chwilę i nie wolno mi stresować kota co chwilę.

Fanszeta - Migdał nie jest silny :wink: to dzieciak - spłoszony, nieśmiały, delikatny,[poza próba obcięcia pazurów] reagujący paniką na każde stuknięcie , żaden z niego facet . O laserek dalej się prosi :D a ja nie miałam dziś czasu pójść specjalnie po baterie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 05, 2012 19:13 Re: Morala ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

morelowa pisze:
Oj, tam, oj tam :D Zaraz poprawię.
No, tak - Doroty świdrujące oczka...
A Ty, Dorota, uważaj sobie :mrgreen:

Czy inaczej moglabym byc korektorem? :wink:
Gdybys napisala 2+2=5, moglabym tego nie wylapac :oops:

Dzis student chcial zamowic ksiazke, wiec wklepal w kompie
"Zarządzanie jakościo". I dziwil sie, ze komp mu nic nie znalazl :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt paź 05, 2012 20:13 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Chciałam powiedzieć, że bardzo śmieszne.. ale nie jest :? Tylko wcale mnie nie dziwi, czytając choćby forum...
Uświadomiłaś człowieka?

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 05, 2012 21:23 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Fanszeta - kontynuując. Cisza, muzyczka w radiu. Morela śpi. Ja przy kompie, przy kompie na mysiej podkładce Migdał, a jakże. Mysza w mniej wygodnym dla mnie miejscu. Chrząknęłam cichutko. Migdał tak wyrwał, że poprzesuwał różne na stole, zeskoczył i patrzył gdzie wróg 8O
Dobrze, że zawału nie dostał. Facet :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 05, 2012 22:18 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

morelowa pisze:Chciałam powiedzieć, że bardzo śmieszne.. ale nie jest :? Tylko wcale mnie nie dziwi, czytając choćby forum...
Uświadomiłaś człowieka?

Tak. Delikatnie i taktownie.

Bo co mialam zrobic?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob paź 06, 2012 7:16 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Pęknąć ze śmiechu? Dla jego dobra - delikatnie i taktownie może nie zapamiętać.
Trochę żartuję... trochę :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob paź 06, 2012 14:45 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał nie ma laserka :(

Baterie do laserka u zegarmistrza po 4,- . Sztuka. 8O . Na tzw. ruskim targu w elektrycznym stoisku - po 1,50 sztuka. :roll: Nie wiem ile będa działały, ale są mocniejsze od poprzednich - widac po światełku.

Migdał patrzył jak zakładam i mruczał ...

Obrazek

morelowa

Post » Sob paź 06, 2012 17:58 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał - laserek :)

Ale jak się nazywają? Jaki to typ? Myślę, że da się taniej kupić większy zapas ale muszę znać typ i trzeba będzie trochę poczekać na dostawę ;)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob paź 06, 2012 18:27 Re: Morela ma zdrowe nerki! Migdał - laserek :)

Hm, hm.. Poszłam pogrzebać w kuble..Niestety to był maleńki fragment opakowania i chyba do kibla wywaliłam...Ale pan coś mówił... "a,...... 13" :mrgreen: . Naszłam jednak stare przygotowane do wywalenia do 'specjalistycznego' pojemnika i na nich jest LR44, maxell. To takie małe 'pastylki' do zegarków.
Te dają obłąkańczo - staram sie nie przesadzić bo blask bije od podłogi :roll: , a młody ma jedno oko - niech oszczędza.
Leży koło stołu i pilnuje.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]