Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2011 12:11 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Dolluniu brykaj za TM :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Czw lip 28, 2011 12:18 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Nie wierzę...
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw lip 28, 2011 12:31 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Tak się po prostu wzięła i zawinęła? Moja faworytka? No nie mogę uwierzyć... :( :( :(
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw lip 28, 2011 12:43 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Będę wiedzieć coś więcej wieczorem, po pracy jedziemy na sekcję do naszej doc.
Rozmawiałam z doc i z opisu mówi, że mógł to być wylew lub coś z serduszkiem, tyle, że ona nie miała wcześniej żadnych objawów :(
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw lip 28, 2011 12:56 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Simonek też miał kłopoty z serduszkiem, kardiomiopatia przerostowa, tutaj wątek i link do opisu, który wkleiła Tatiana:

http://www.niziolek.com.pl/HCM.html

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lip 28, 2011 13:07 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

gosiaa pisze:Simonek też miał kłopoty z serduszkiem, kardiomiopatia przerostowa, tutaj wątek i link do opisu, który wkleiła Tatiana:

Dziękuję za link, idę czytać o tej chorobie.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Czw lip 28, 2011 15:32 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Zła wieść mrozi serce. Iwciu, samo dobro dałaś tej kotce.
:( :( :( :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 28, 2011 17:11 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Ptachu, na twojej głowie teraz opiekować się Dużą
Moja strasznie smutna bo cały czas jej się wydawało, że Dollunia to moja duchowa siostra bo (mimo oczywistych różnic) ma taki sam wyrafinowany wyraz pysia, jak ja
I tak nagle koteńkę zabrał Szary Koci Anioł :cry:
Widocznie tam mu jest potrzebna
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw lip 28, 2011 19:25 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Dollunia miała kardiomiopatię przerostową, w klatce piersiowej zgromadził się płyn :(
Doc mówi, że nic nie mogliśmy zrobić, nie mieliśmy szans aby gdziekolwiek dojechać, w takich przypadkach wszystko rozgrywa się błyskawicznie.
Doc powiedziała, że to choroba genetyczna, która rozwija się podstępnie przeważnie nie dając wcześniej żadnych objawów :cry:

iwcia

Post » Czw lip 28, 2011 19:28 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Czyli dokładnie to co Simonek :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lip 28, 2011 19:29 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Szybko to chyba lepiej :( :( :(
Najgorzej, jak się zwierzątko męczy.
Iwciu, przytulam.

Ptachu, przytul Dużych.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 28, 2011 20:08 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Ptachu jest nam bardzo,bardzo przykro.
Liczyliśmy na domek dla Dolly, a tutaj tak smutna wiadomość.
Dobrze, ze poznała co to miłość i opieka.
Haker z Dużą

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Czw lip 28, 2011 20:47 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

iwcia pisze:
gosiaa pisze:Simonek też miał kłopoty z serduszkiem, kardiomiopatia przerostowa, tutaj wątek i link do opisu, który wkleiła Tatiana:

Dziękuję za link, idę czytać o tej chorobie.

Myśmy takim sposobem stracili Przecinka. Nigdy nie miał żadnych objawów, a tu nagle kot zszedł.
Kizia była moim trzecim kardiologicznym kotem. Teraz wiem, że trzeba regularnie, przy każdej wizycie kontrolnej mierzyć kotu ciśnienie bo to może być pierwszy objaw choroby. Nadciśnienie niszczy nerki i odkleja siatkówkę. Drugim dość niespecyficznym objawem choroby może być chudnięcie przy prawidłowym apetycie i zdrowych nerkach a trzecim objawy neurologiczne w tylnych łapkach - zarzucanie tyłeczkiem. Jednak podstawą jest pomiar ciśnienia a potem echo serca. To wszystko sama przetestowałam. Kizia miała jakiś czas temu problem z tylnymi łapkami. Leczony był stan zapalny kręgosłupa. Nie zmierzyliśmy wtedy ciśnienia bo nie przyszło to nam do głowy. Parametry nerkowe miała w porządku. Jak wyszła w lutym mocno zaawansowana kardiomiopatia to pani kardiolog powiedziała mi, że czasami właśnie przy problemie z serduszkiem powstaje skrzep, który blokuje rozgałęzienie naczyń krwionośnych do tylnych łapek, stąd trzeba być czujnym na wszelkie niedowłady z tyłu. Kardiomiopatia Kizi wyszła na jaw z powodu utraty wzroku. Dopiero w maju wysiadły jej nerki.
Najgorsze jest to, że choroby często nawet nie da się wysłuchać.

:1luvu: Bardzo Ci współczuję.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw lip 28, 2011 21:25 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

I ja... Trzymajcie się, jakoś :( Nie mogę się pozbierać, nie mogę uwierzyć, że Dolluni już nie ma :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lip 29, 2011 18:52 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Moja Duża dzisiaj porządkowała książki
Znalazła pocztówkę, którą kiedyś przywiozła z Norwegii
To dla Ciebie, Dolluniu
P

http://imageshack.us/photo/my-images/96/thewildone.jpg/
Obrazek Obrazek

bagheera

[poprzednia][następna]