Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 17:55 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

Obrazki piękne, jak zwykle :) Koty także :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw lip 15, 2010 17:24 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

Dziś robiąc zdjęcie śpiącemu Joviemu uświadomiłam sobie, że w lipcu mijają dwa lata jak Joviś jest z nami. Szybko sięgnęłam na półkę po fantastyczną książkę "Moje domowe tygrysy" Czitki (którą serdecznie polecam jak ktoś jeszcze nie czytał) i sprawdziłam w dedykacji, że Joviś trafił do nas 14 lipca 2008 roku. To kiedy pojechaliśmy odebrać książkę opowiedziała nam o trzech maluchach mieszkających przy drukarni. I o wyjeździe ich opiekuna. Zapadła decyzja i bura dziewczynka trafiła do Wimy a Jovi z Kosmo do nas. Obaj mieli być tymczasowi ale Jovisia nie umiałam oddać. Pokochałam go od pierwszego wejrzenia. No ale czy można się było nie zakochać?
Obrazek
A dziś Joviś spał tak
Obrazek

Obrazek

Joviś nie jest takim przytulakiem jak Bazyl ale swojej porcji mizianek się domaga. Czasem lubi uwalić się na kolana albo w nocy przychodzi się przytulić. Rewelacyjne miejsce do głaskania to balkon - jak tylko wyjdę a leży na murku zaraz przychodzi, strzela baranki, mruczy i łasi się cudnie. Czasem jest bardzo zajęty i jak tylko go dotkniesz to zrywa się i idzie załatwiać jakieś swoje kocie sprawy. Lubi pokłócić się troszkę z Rózią. Ale ogólnie z całym stadem żyje dobrze i często można zobaczyć jak się do któregoś kota przytula. Uwielbiam go i te jego baranki :1luvu:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw lip 15, 2010 17:55 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

:birthday: :birthday: :birthday:

samych dobrych dni chłopie!

Morf & Kefir

Ty, a co dostałeś? Tylko zachwyty czy coś na ząb?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lip 15, 2010 18:01 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

Piękny kot :) - szczęściara :piwa:
wszystkiego najlepszego :)... :balony:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw lip 15, 2010 18:13 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

Wszystkiego najlepszego Jovisiu :birthday:
Ewung, ucałuj go ode mnie w ten jego rozkoszny nosek :oops:

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Czw lip 15, 2010 18:15 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

To prawda - piękny kot :-) Joviś zawsze mnie zachwyca. W prezencie niestety nic nie dostał bo przez te upały ledwo sobie przypomniałam że te dwa lata minęły :oops: Za to był dziś porządnie wymiziany i wyczesany bo wykorzystałam wolny dzień między innymi na to aby dopieścić trochę koty.
Dziękujemy za życzenia a w nosek ucałuję chętnie :D

ewung

Post » Czw lip 15, 2010 18:59 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

I wielu, wielu takich rocznic Wam życzę :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lip 15, 2010 19:22 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

To proszę ucałować piękny nosek i ode mnie :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt lip 16, 2010 11:04 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

O matko, ja ten czas leci i jak koty szybko rosną :lol:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pt lip 16, 2010 12:19 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

Joviśku, cmokam Cię w pysio
Inka zakochana

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lip 17, 2010 11:14 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

Ślicznie dziękuję za życzenia a Joviś dziękuje za całuski :-)
Upał dalej straszny. Od czasu jak się zaczęło takie gorąco jadę programem minimum. Czyli robię to co muszę. Żadnych dodatkowych działań. Nie mam siły iść na zakupy, nie mam weny na odwiedziny u znajomych.
Całe szczęście że mam rower i fajny dojazd do pracy bo chyba bym zwariowała jakbym musiała wsiąść w autobus. Na samą myśl robi mi się słabo. Dojazdy rowerem mają jeden minus - kolor mojej twarzy po przyjeździe do pracy to strażacki czerwony (jadę idealnie pod słońce). Dużo fajniej się wraca o 18 albo 20.
Za tydzień zaczynam urlop. Niestety nie wyjedziemy na wakacje. Odwiedzę tylko rodziców a tak to będziemy na miejscu. Ale i tak się cieszę. Już nie mogę się doczekać tych dwóch tygodni.
Teraz niestety siedzę w pracy i zasypiam. Nie umiem powstrzymać ziewania. Jakoś nie mam dziś nastroju do pracy. Ale muszę wytrwać do 18 i jutro do 16.

Mam wrażenie że koty też są zmęczone tymi upałami. Mało jedzą i większość czasu śpią. Cieszę się że kupiliśmy im tą fontannę. Przynajmniej jak nas cały dzień nie ma mają świeżą wodę.

ewung

Post » Sob lip 17, 2010 11:29 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

urlop jest super :-) fajnie, że masz 2 tygodnie wolnego. Koty to docenią :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lip 17, 2010 12:12 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

Perspektywa urlopu fajna rzecz. :D Pozdrawiamy.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lip 17, 2010 21:56 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

Ewa ja tez dzisiaj w pracy ziewałam jak nie wiem i na nic nie miałam siły... moje koty prawie sie nie ruszaja, cały czas leża i w domu jak by ich nie było. Mamy 33 stopnie w mieszkaniu, umieramy. Jutro od 10 do 20 jestem w pracy, ludzie w niedzielę zawsze są beznadziejni... jak to mówi moja kolezanka sami "ajapacze" ;-) jedyne pocieszenie to to że w pracy w miare chłodno...

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Sob lip 17, 2010 21:57 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mój Joviś - dwa lata z nami!!

a dla Joviśka gorące buziaki :)

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

[poprzednia][następna]