Spacerek był bardzo przyjemny mimo że mrozik trzymał.Kaczki były, pływały sobie raźno i nawet klucz chyba gęsi. Telefonem za dobrze nie widać ,ale dobre i to.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MB&Ofelia pisze:Silverblue, kaczka to krzyżówka (konkretnie kaczor), a gęsi niestety nie da się zidentyfikować z tego zdjęcia.
Ja dzisiaj planuję spacerek, ale czekam, aż trochę przestanie padać.
jolabuk5 pisze:mir.ka pisze:jolabuk5 pisze:mir.ka pisze:MB&Ofelia pisze:Trochę śniegu u nas leży, ale już nie sypie i wiatr już umiarkowany, więc jakieś ptaki powinny być. Przed chwilą koło balkonu ćwierkał wróbel i koty miały atrakcję. Ale ja ruszam na poważniejsze ptaki, do Kołobrzegu. Tylko zjem śniadanie i dopiję kawę.
Ja nie muszę nigdzie wyruszać, bo zwierzyna sama przychodzi i przylatuje, szczególnie dzisiaj jak trochę zasypało. Oprócz stałych bywalców - cukrówek, sikorek i wróbli, zjawił się też rudzik i kos, no i wiewiórka, też prawie ptaszek, bo znowu wisiała jak nietoperz przy ptasim karmiku.
Taka obserwacja ptaków mi odpowiada!A jak jeszcze są wiewiórki, to już w ogóle trudno się oderwać od okna!
https://www.youtube.com/shorts/NtOwAC5VH3g
mam dzisiejszy filmik z wiewiórką przy ptasim karmiku, ale mam problem z jego wstawieniem
może filmik wstaw na fb i daj link?
jolabuk5 pisze:MB&Ofelia pisze:Silverblue, kaczka to krzyżówka (konkretnie kaczor), a gęsi niestety nie da się zidentyfikować z tego zdjęcia.
I jak, przestało padać?
MB&Ofelia pisze:jolabuk5 pisze:MB&Ofelia pisze:Silverblue, kaczka to krzyżówka (konkretnie kaczor), a gęsi niestety nie da się zidentyfikować z tego zdjęcia.
I jak, przestało padać?
Nie. Ale i tak poszłam. Z parasolką. Liczba gatunków w 2025 na dziś - 51. Miało być 50, ale mi się cudownie rozmnożyły dzięcioły.
Anna2016 pisze:Fajne fotki Silverblue![]()
MB&Ofelia udane połowy![]()
jolabuk5 pisze:Dobrze, ze staw niezamarznięty, kaczka może sobie pływać!
Jutro też się wybierasz na spacer? Ja chciałabym znowu sporo przeczytać! Ale w południe ma przyjść koleżanka, więc nie wiem, jak będzie z lekturą...
jolabuk5 pisze:Anna2016 pisze:Fajne fotki Silverblue![]()
MB&Ofelia udane połowy![]()
Jak Ci mija dzień, Aniu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Silverblue i 38 gości