Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 17, 2009 10:43 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

E tam bez przesady śmieję sie z tego że muszę zamieszkać pod wodą wtedy nie bedę musiała brać leków :lol:
a wiec nie mam zamiaru pozbywać się kotów ani co sugerował konował wyrzucać ich z łóżka :roll:

Z drugiej strony wkurza mnie takie podejście alergologów "Ma Pani kota - proszę się go pozbyć bo zachoruje pani na astmę" :evil:
tak jakby wszyscy alergolodzy byli przeciwnikami kotów i za cel postawili sobie oczyszczenie mieszkań od tej zarazy :evil:
Bóg jeden wie ile osób wzięło sobie do serca takie rady - bo przecież lekarz wie co mówi :evil:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw wrz 17, 2009 11:17 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

My usłyszeliśmy to samo gdy Krzyś był mały... tylko wtedy jeszcze nie mieliśmy kota :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw wrz 17, 2009 11:46 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Moja kuzynka też usłyszała, gdy jej niemowlak sie rozchorował kolejny raz .. zaczęła od wyrzucenia poduszek z pierza. Pomogło, a wcale nie wyszła u małego alergia na pierze :lol: Koty uratowane śpią nadal w łóżeczku z dzieciakiem.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob wrz 19, 2009 5:16 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Monia, też miałam dużą alergię na koty, ale im więcej kotów pojawiało się w domu, tym alergia dziwnym trafem malała :twisted: . Teraz mam większą na konie :ryk:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Sob wrz 19, 2009 6:33 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Obrazek :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob wrz 19, 2009 12:13 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

gattara pisze:Monia, też miałam dużą alergię na koty, ale im więcej kotów pojawiało się w domu, tym alergia dziwnym trafem malała :twisted: . Teraz mam większą na konie :ryk:

Bedziesz miala konia 8O
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro wrz 23, 2009 9:02 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Moim zdaniem alergię na koty doktór wynalazł po tym jak powiedziałam że mam w domu koty - po prostu musiał coś znaleźć a to mu pasowało w 100% :roll:
Swoją drogą coś w tym może być bo lat temu dużo kiedy w moim domu były tylko psy a z kotami miałam bliską styczność u Tomka
skóra mojej twarzy reagowała czerwonymi zmianami na polizanie przez kota teraz mogę się już z kotem nawet całować :twisted:
Dla swojego spokoju stwierdziłam że przed spaniem będę oczyszczała poduszkę z kocich kłaków 8)
może nie pomoże to na alergię ale za to w nocy Simbusiowe kłaki nie będą mnie łaskotały w nosie :wink:

W pracy miałam kilka luźniejszych dni - udało mi się pozałatwiać trochę swoich spraw
ale od wczoraj wieczorem mamy ostrą akcję więc dzisiaj nie wiem jak sie nazywam :roll:

W ramach odstresowania boss rzucił hasło z wyjazdem integracyjnym
na razie wygrywa propozycja 2 dniowego rejsu promem do Szwecji w połowie października 8)

czarna.wdowa

Post » Śro wrz 23, 2009 9:05 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Dawno nas tu nie było :oops: Postaramy się poprawić
PIK i Duża

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro wrz 23, 2009 10:33 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

W październiku?
Prom?
Łomatko będzie rzyganko :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 23, 2009 12:50 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Avian pisze:W październiku?
Prom?
Łomatko będzie rzyganko :twisted:

Płynęłam promem do Szwecji w czasie porządnej fali
ale im wiecej się pije tym amplituda kołysania bardziej się nakłada 8)

Dzisiaj Olsztyn nawiedza Femka :strach:
mam nadzieję że uda mi się z nią zobaczyć :D

czarna.wdowa

Post » Czw wrz 24, 2009 7:59 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Widziałam się z Femką oko w oko :strach: i jak widać przeżyłam :twisted:

Do końca tygodnia kompletny brak czasu, w weekend wyjazd do stolicy
powinnam pojawić się na dłuzej na forum w przyszłym tygodniu

czarna.wdowa

Post » Pt wrz 25, 2009 18:51 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Odczytałam.
Różowy :ok:
A mała ma takie same pomysły na sioo jak Hakerek.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro wrz 30, 2009 10:42 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Nie pamiętam jak się nazywam :roll:
Zaczyna rozbierać mnie przeziębienie, pracy full, zajęć pozafirmowych jeszcze więcej...
zaczyna dopadać mnie kryzys zmęczenia z powodu wyjazdów na szkolenie co drugi weekend
dodatkowo jesienna pogoda osłabia moją chęć do życia i działania :roll:
Przeciąga nam się budawa i wyjazd integracyjny przesuwa się w czasie
więc zastanawiam się nad krótkim urlopem ale nie mam energii i czasu na jakis wyjazd :roll:

Koty mają się dobrze
Simbo codziennie o 4-5 rano cierpi na syndrom niedokochanego koteczka
którego jedynym pocieszeniem może być głaskanie do rana lub pełna miska 8)
Sarabka schudła o 0,2kg ale okupione jest to ciągłym miałczeniem i błagalnymi spojrzeniami
a kiedy nie przynosi to skutku organizowane są włamania do szafki z jedzeniem
Po tym jak okazało się że tackę też da się otworzyć zębami i wyjeść całą zawartość
kupiłam dwa zamykane plastikowe pojemniki w sklepie za 5zł i przechowuję w nich wszystko prócz puszek
Czekam tylko kiedy znajdę na podłodze otwartą zębami puszkę lub połamany pojemniszek :twisted:

czarna.wdowa

Post » Śro wrz 30, 2009 10:46 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

czarna.wdowa pisze:Koty mają się dobrze
Simbo codziennie o 4-5 rano cierpi na syndrom niedokochanego koteczka
którego jedynym pocieszeniem może być głaskanie do rana lub pełna miska 8)
Sarabka schudła o 0,2kg ale okupione jest to ciągłym miałczeniem i błagalnymi spojrzeniami
a kiedy nie przynosi to skutku organizowane są włamania do szafki z jedzeniem
Po tym jak okazało się że tackę też da się otworzyć zębami i wyjeść całą zawartość
kupiłam dwa zamykane plastikowe pojemniki w sklepie za 5zł i przechowuję w nich wszystko prócz puszek
Czekam tylko kiedy znajdę na podłodze otwartą zębami puszkę lub połamany pojemniszek :twisted:

:lol: :lol: :lol:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro wrz 30, 2009 13:08 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Biedne głodne i niedopieszczone koteczki :D
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]