Baks ['], Gin i Mundek

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 01, 2008 7:48

anna09 pisze:Kotek mojego kuzyna zachorował :( Zrobili mu badania i czekają na wyniki, ale z objawów to chyba jest niewydolność nerek :( Mój kuzyn bardzo to przeżywa i martwi się o kotka, a ja się martwię o nich obu :( Proszę o kciuki za zdrowie Peanut'a.

Ojeja! :( Bardzo mi przykro! :(
Za zdrowko kiciusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon wrz 01, 2008 18:44

kasia86 pisze:
anna09 pisze:Kotek mojego kuzyna zachorował :( Zrobili mu badania i czekają na wyniki, ale z objawów to chyba jest niewydolność nerek :( Mój kuzyn bardzo to przeżywa i martwi się o kotka, a ja się martwię o nich obu :( Proszę o kciuki za zdrowie Peanut'a.

Ojeja! :( Bardzo mi przykro! :(
Za zdrowko kiciusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Także moc kciuków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Poza tym mam nadzieję, że nie będzie to niewydolność przewlekła, tylko ostra, wywołana infekcją układu moczowego, co często przydarza się kotom w schroniskach - a taką niewydolność można szybko opanować.

W każdym razie bardzo współczuję Kuzynowi i Peanutowi także.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon wrz 01, 2008 19:12

Dziękuję z kciuki oraz przekazuję podziękowania od kuzyna i Peanut'a :1luvu: Niestety nie ma jeszcze wyników, bo u nich jest dzisiaj święto i trzeba czekać do jutra :(

Chłopaki mają się dobrze :D Uszko Baksia się goi, tylko jest trochę łyse (po pobieraniu zeskrobin) :roll: W środę idziemy na kontrolę.
Dzisiaj chłopaki o mało nie zdemolowali balkonu, takie zapasy sobie na nim urządzili :lol: Niestety nie miałam wtedy aparatu pod ręką :(

Trochę zdjęć chłopaków :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gorąco pozdrawiamy wszystkie ciocie :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon wrz 01, 2008 19:48

Naprawde, ciezko wybrac ktore jest najladniejsze zdjecie! :conf:
Cieszy nasze oczy taki widok! :D :1luvu: :D

Ja tez jak Mb mam nadzieje ze to nie bedzie przewlekla niewydolnosc.
Z niecierpliwoscia czekam na wyniki Peanuta. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto wrz 02, 2008 7:51

anna09 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

witam , cud chłopaków we wtorkowy poranek :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto wrz 02, 2008 16:31

Wet podejrzewa FIP u Peanut'a :cry: Kotek został w lecznicy na dalsze badania i testy, ale wynik testu na FIP będzie dopiero za kilka dni. Czuję potworny smutek i bardzo się boję :cry:
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Wto wrz 02, 2008 16:43

No nie wiem co napisać :cry:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro wrz 03, 2008 8:14

anna09 pisze:Wet podejrzewa FIP u Peanut'a :cry: Kotek został w lecznicy na dalsze badania i testy, ale wynik testu na FIP będzie dopiero za kilka dni. Czuję potworny smutek i bardzo się boję :cry:

przykro mi....nie wiem co napisać :(
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Śro wrz 03, 2008 19:45

Obrazek

Łapki, jak u lwa :1luvu:

]Trzymam kciuki za zdrowie kotka kuzyna.

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Śro wrz 03, 2008 20:13

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję. Jutro mają być te wyniki testu na FIP, więc czekamy. Peanut bardzo słabiutki :( Sam nie chce jeść, więc jest karmiony strzykawką. Wczoraj wieczorem wrócił do domu bardzo zmęczony całą serią badań i nawadnianiem, którym został poddany. Ja cały czas mam nadzieję, że to jednak nie FIP. Mój kuzyn bardzo przeżywa tę sytuację, ale dzielnie walczy o kotka i będzie to robił tak długo jak trzeba będzie lub jak się da.

kciuk pisze:Obrazek

Łapki, jak u lwa :1luvu:

Bo Baksiu to taki mały lew... salonowy :wink:

Byłam dzisiaj z Baksiem u weta na kontroli dziąseł i uszka. Dziąsła już są całkiem zdrowe, a uszko się goi. Przy okazji powiedziałam, że Baks od wczoraj ma napady kichania (3-4 kichnięcia co jakiś czas). Wet zmierzył temperaturę, zajrzał do gardła, obejrzał oczka, osłuchał i stwierdził, że wszystko jest w porządku, więc to kichanie jest również na tle alergicznym. Baksiu jest prawdopodobnie uczulony na jakieś roślinki, które obecnie pylą 8O Leczymy, jak się da.

Wczoraj dotarł do nas dłuuuugo wyczekiwany (w międzyczasie trzykrotnie dzwonili ze sklepu, że jeszcze go nie ma :roll: ) drapak :D Oczywiście wyczekiwany przeze mnie, bo chłopaki chyba nie do końca byli świadomi, że na niego czekamy, chociaż im mówiłam :wink: Ale kiedy kurier niósł do nas przesyłkę, Ginuś wybiegł zniecierpliwiony na spotkanie :wink: Ginusiowi nowy drapak od razu przypadł do gustu i lubił go jeszcze w częściach tuż po wyjęciu z paczki :D Baksiu zachował większą rezerwę :wink: Drapak po skręceniu również cieszył się zainteresowaniem i został zaakceptowany :D
Trochę fotek z tego wydarzenia :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Po trudach skręcania i testowania nowego drapaka, chłopaki postanowili nieco odpocząć :wink:
Obrazek
A dzisiaj od rana drapak również cieszył się zainteresowaniem chłopaków :D
Obrazek Obrazek

Gorąco pozdrawiamy wszystkie ciocie :D i prosimy o mocne zaciskanie kciuków za Peanut's i negatywny wynik testu.

anna09

Post » Czw wrz 04, 2008 7:37

świetny drapak :!:
Gdzie takie cudo można zamowić i ile kosztuje?
Może Madzi bym sprawiła taką zabawkę :roll:

Cały czas trzymam kciuki za kotka i wierzę, że skończy się tak, jak z domniemaną grzybicą. :ok:

kciuk

Post » Czw wrz 04, 2008 8:05

ale cudny drapak, no, no...chłopcy , mają sie dobrze u Ciebie :D

====================
Czy są już wyniki chorego koteczka?
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw wrz 04, 2008 8:32

Chłopakom drapak się podoba i ja mam wielką frajdę patrząc, jaką mają radochę :D (mogąc wreszcie drapać na stojąco, bo stary drapak pozwalał jedynie na drapanie w mocnym przysiadzie :wink: ).

Kciuk, ten drapak jest dostępny w przynajmniej kilku sklepach internetowych i na allegro. Ja go kupiłam tutaj: http://www.krakvet.pl/trixie-drapak-bar ... -3154.html
Z pewnością Madzia by się ucieszyła a takiego prezentu :D

Iwona, staram się jak mogę by im było u mnie dobrze, bo ja jestem tradycjonalistką i staropolską gościnność mam we krwi :wink:
Od dłuższego czasu szukałam dla nich drapaka. Niestety większość ma bardzo małe budki, a, jak wiesz, chłopaki są sporych :wink: rozmiarów. Ten model jakiś czas temu zwrócił moją uwagę, ze względu na sporą budkę. Ostatecznie przekonałam się do niego widząc go na zdjęciach tangerine1, gdzie siedział na nim duży kotek w towarzystwie Totuni i wtedy mogłam zobaczyć, że jest na nim dość miejsca dla dużego kota :D

Niestety kotek mojego kuzyna, Peanut, odszedł nad ranem naszego czasu :cry:
Mój kuzyn jest zrozpaczony i będzie chyba potrzebował sporo czasu, aby się pozbierać. Wczoraj popołudniu stan kotka się pogorszył, zaczął mieć problemy z oddychaniem. Wet powiedział, że choroba się nasila i nie są w stanie nic dla kotka zrobić. Kotek był w domu i kuzyn był przy nim do samego końca. Kotek odchodził w swoim domku, którym nie cieszył się długo, kochany i otoczony troską, ale to marna pociecha dla człowieka, który stracił ukochane zwierzątko :cry:
Wyniki na FIP będą dopiero dzisiaj. Ja nie wiem, co za choroba tak szybko zabrała Peanut'a. Zastanawiam się, co to mogło być. To stało się tak szybko, że wciąż nie mogę w to uwierzyć... :cry: :cry: :cry:

anna09

Post » Czw wrz 04, 2008 10:09

anna09 pisze:*************************************************************
Niestety kotek mojego kuzyna, Peanut, odszedł nad ranem naszego czasu :cry:
Mój kuzyn jest zrozpaczony i będzie chyba potrzebował sporo czasu, aby się pozbierać. Wczoraj popołudniu stan kotka się pogorszył, zaczął mieć problemy z oddychaniem. Wet powiedział, że choroba się nasila i nie są w stanie nic dla kotka zrobić. Kotek był w domu i kuzyn był przy nim do samego końca. Kotek odchodził w swoim domku, którym nie cieszył się długo, kochany i otoczony troską, ale to marna pociecha dla człowieka, który stracił ukochane zwierzątko :cry:
Wyniki na FIP będą dopiero dzisiaj. Ja nie wiem, co za choroba tak szybko zabrała Peanut'a. Zastanawiam się, co to mogło być. To stało się tak szybko, że wciąż nie mogę w to uwierzyć... :cry: :cry: :cry:

tak bardzo mi przykro :(
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2008 12:34 przez iwona_35, łącznie edytowano 1 raz
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw wrz 04, 2008 10:21

Bardzo mi przykro :(

kciuk

[poprzednia][następna]