MAJORKOWI: Samo życie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2004 10:19

To jest chyba rozwolnienie, zupełnie płynna konsystencja, ale bez krwi. Wczoraj nic, a dzisiaj znowu...
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro wrz 29, 2004 11:52

Maryla pisze:ciesze sie razem z Toba ze adoptujesz Miodunke
zycze Ci zebys nigdy tego nie zalowala :)

Nie żałuję. Myślę, że ta kicia, taka maleńka, drobniutka, łapinki jak patyczki, wszstkie żeberka policzalne, nieśmiała i bardzo spokojna, z tą biegunką i problemami skórnymi nie pożyłaby długo w schronisku. Ale boję się o nią, bo kocham ją bardzo, a ona już mnie poznaje i chodzi za mną jak piesek, prosi o głaskanie, sama nie odważa się wdrapać na kolana, czeka aż ją wezmę na ręce. Na razie jeszcze nie bawi się piłeczką ani myszkami, ale na to jeszcze jest czas. Najważniejsze dla niej było jedzenie i mizianie (w tej kolejności).
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Śro wrz 29, 2004 11:59

A wiecie o co mnie najpierw spytal "nasz" wet, jak przyszłam do niego spytać o to, czy fungiderm nie jest za mocnym lekiem i co poradzić na biegunke?
Po co pani brala piatego kota?
Obrazek

Majorka

Post » Śro wrz 29, 2004 12:05

Majorka pisze:A wiecie o co mnie najpierw spytal "nasz" wet, jak przyszłam do niego spytać o to, czy fungiderm nie jest za mocnym lekiem i co poradzić na biegunke?
Po co pani brala piatego kota?

Milutki 8O :evil:
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro wrz 29, 2004 12:27

Majorko, tak bardzo czekałam na Twoją relację o milusiej Mini, wierząc że kicia zdrowa. Mam mieszane uczucia, żal mi Ciebie, sama też nie cierpię tego typu niespodzianek. Z drugiej strony cieszę się ogromnie, że wydostaniesz ją na prostą, że będzie miała kogo udeptywać... , że będzie kochana. :1luvu:
A swoją drogą, jakby tu wpłynąć na kierujących schroniskiem, uświadomić im, że nie tędy droga, że ukrywanie faktycznego stanu zdrowia wydawanego kota jest oszustwem, tym bardziej, że w przypadku Miodunki tak powszechne tłumaczenie zwykłej niefrasobliwości brakiem pieniędzy raczej jest niemożliwe... ech, wkurzyłam się.

Życzę milusi szybkiego zdrowienia, a Tobie Majorko wytrwałości. :cat3:

Sydney, nie poddawaj się, wiem, że po czymś takim jesteś pewnie podłamana. :? Przekaż proszę pani Izie i tamtejszym wetom nasze rozczarowanie ich postępowaniem i staraj się dalej szukać domki bidulom... Twoja praca ma sens i wielką warość. :kitty: :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Śro wrz 29, 2004 12:31

Dzięki Fraszko, mam nadzieję, że wyprowadzę maleńką na prostą. Co do postępowania w schroniskach - masz absolutną rację. Uważałam, że powinnam o tym napisać, bo przecież czekaliście na wieści, ale też uważam, że nieuczciwe stawianie sprawy prowadzi do zniechęcania ludzi. I też uważam, że Sydney nie powinna się poddawać, tylko trzeba wierzyć sobie i swoim oczom, a nie polegać na tym, co się słyszy. Takie ograniczone zaufanie. Dobrze Sydney, żeś ją stamtąd wyrwała i że mi ją oddałaś :) Może uda Ci się dodzwonić i spytać, czym leczono jej biegunkę.
Obrazek

Majorka

Post » Śro wrz 29, 2004 12:38

Ehhh dziękuję bardzo za podtrzymanie na duchu, rzeczywiście jakos ręcę mi opadły po tym wszystkim, bo przecież tłumaczyłam lekarzowi, że to bardzo ważne bo są cztery inne koty itd. jemu i P. Izie ale obydwoje zapewniali mnie o tym, że wszystko jest w porządku. TO prawda nie powinnam im ufać, ale wydawało mi się, że są wobec mnie szczerzy... no cóż mam nauczkę na przyszłość, dobrze że Miodunka trafiła w Twoje ręcę Majorko... widać, ze warunki w schronisku są okropne. Niestety pewnie po takich "rewelacjach" mało kto będzie chciał zabrać kota.

Dodzwoniłam się wreszczie, pana doktora nie ma, będzie w poniedziałek w schornisku.... a reszta oczywiście nie umie mi nic powiedzieć... brak mi słów...

Sydney

Post » Śro wrz 29, 2004 12:44

Majorko, a jak zareagował na całą sytuację Major Major?
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Śro wrz 29, 2004 12:50

Aniutella pisze:Majorko, a jak zareagował na całą sytuację Major Major?

Spokojnie. Bardzo spokojnie. Tylko, podobnie jak i ja, jest zły na schronisko.
A jeszcze zapomniałam napisać, że kicia ma w uchu tatuaż - ma wytatuowany nr 64. Suma cyfr to 10, a dziesiątka jest moją szczęśliwą liczbą...
Obrazek

Majorka

Post » Śro wrz 29, 2004 12:58

Majorka pisze:... jeszcze zapomniałam napisać, że kicia ma w uchu tatuaż - ma wytatuowany nr 64. Suma cyfr to 10, a dziesiątka jest moją szczęśliwą liczbą...

Dużo szczęścia zatem :1luvu:

Pomyslałam w tej chwili, że kicia mogłaby się też nazywać Mi-Gafka, mała drobinka wielkiej GAFY schroniskowej. :wink: :lol:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Śro wrz 29, 2004 13:06

Zdrówka Małej ślicznotce życzę. Masz rację Majorka wyrywając kicię ze schroniska napewno uratowałaś jej życie.

Na naszej adopcyjnej było ogłoszenie o kotce Anielce, ona nie spotkała swojej Majorki, umarła z tęsknoty :cry: ...
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro wrz 29, 2004 13:09

LimLim pisze:Zdrówka Małej ślicznotce życzę. Masz rację Majorka wyrywając kicię ze schroniska napewno uratowałaś jej życie.

Na naszej adopcyjnej było ogłoszenie o kotce Anielce, ona nie spotkała swojej Majorki, umarła z tęsknoty :cry: ...

:cry: tak mi przykro...

Sydney

Post » Śro wrz 29, 2004 13:09

LimLim pisze:Na naszej adopcyjnej było ogłoszenie o kotce Anielce, ona nie spotkała swojej Majorki, umarła z tęsknoty :cry: ...

JPQWDR , pier świat !!!!!!!!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Śro wrz 29, 2004 13:30

LimLim pisze:Zdrówka Małej ślicznotce życzę. Masz rację Majorka wyrywając kicię ze schroniska napewno uratowałaś jej życie.

Tak mi przykro Limku... Ale przecież niejedna Majorka na świecie. Ja i tak już trochę przekroczyłam limit... Nie chcę mieć schroniska w domu, ale żal mi serce ściska na te wszystkie bidy. Każde z nich jest do wyrwania i do uratowania, o ile nie jest za późno, ech :( Ja mam teraz pięć kotów, są tacy, co mają więcej, ale są i tacy, co mają mniej...
Obrazek

Majorka

Post » Śro wrz 29, 2004 13:31

:oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

[poprzednia][następna]