B.M.F -slubi....i .jestem męzatka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 12, 2006 10:11

Śliczne zdjęcia ,takie dokocenie mi się marzy ,bez stresu dla kociaków.
Mnie też czeka rozmowa z rodzicami ,wiem że nie bedzię łatwo :?
Teścia Twojego podejście super i tekst ze słoniem też mocny :D
Olbrzymie kciuki za zdrówko Baksa :ok:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Wto gru 12, 2006 11:58

Tesc to uwaza ze to i tak nasza sprawa bo w razie wyjazdow to i tak my musimy sie martwic o opieke nad kotami,a jedno w ta czy w ta :wink:
wczoraj takze siostra tzeta sie dowiedziala,jakos wszyscy reaguja tak samo-drugi kot,w takim malym mieszkanku :?: no coz :twisted: :wink:
mam nadzieje ze te ryki baksa definitywnie sie skoncza jak koty naprawde zaczna sie lubiec i bawic ze soba,bo na poczatku probowaly ale odkad Maja udaje lampe to baks boi sie podchodzic za blisko,jakby czul ze Maja jest po operacji i nie wypada :D :D

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto gru 12, 2006 12:12

Baks ma klasę,wie że musi być ostrożny do obolałej damy :wink:

U mnie będzie też masa krytyki ,dwoje dzieci i dwa koty i wiewiórka ,Ty masz już na pewno kota w głowie ,a masz córkę ,nie boisz się i takie tam :evil:
Wczoraj była pani z psem u weta ,pies miał grzybice a ona mówi ja i tak się nie zarażę ,bo koty tylko roznoszą choroby odzwierzęce :evil:

Monika L

Post » Wto gru 12, 2006 12:18

Monika L pisze:Wczoraj była pani z psem u weta ,pies miał grzybice a ona mówi ja i tak się nie zarażę ,bo koty tylko roznoszą choroby odzwierzęce :evil:

ale chamstwo :twisted: no normalnie bym tej babie cos odpowiedzia :twisted:
:oops:
ja nie przejmuje sie gadaniem ludzi :wink: najwazniejsze ze jestem teraz naprawde szczesliwa kiedy Maja mruczy,mizia sie i daje buziaczki :wink: brakowalo mi tego :oops: jestem poza domem i wiem ze koty sa razem,nie martwie sie juz ze baks biednz sam w domu sie nudzi 8) a widze ze tz tez pomimo alergii pokochal Maje to juz nic mi wiecej nie trzeba :lol: :lol: kiedy pytam go jak sie czuje,czy alergia mu bardzo przeszkadza i co moge dla niego zrobic odpowiada-nic to,przejdze,nie takie rzeczy sie mialo,pare tygodni i bedzie ok :D :D
Moniko razem z toba czekam na Albercika i pierwsze wiesci z frontu :wink:

kasia essen

Post » Wto gru 12, 2006 12:44

Kasiu powiedziałam babie ,że od psa też może się zarazić grzybkiem :evil: bo to nie chodzi o zwierzę tylko rodzaj grzyba.
A pozatym powiedziałam ,ze to co mówi nie jest zupełnie tak i na koniec powiedziałam ,że bede mieć drugiego kota 8)
A inna kobieta mówi no to cały zwierzyniec,a ja mówie tylko dwa koty i wiewiórka :D

Monika L

Post » Wto gru 12, 2006 13:10

masz wiewiorke :?: :wink: bomba,ja w sumie mam cos podobnego bo fretke :wink: i rybki :wink: i tez mi kazdy mowi ze zoo mam w domu i co z tego :?: w koncu po to sie czlowiek samodzielni by wreszcie zyc jak chce :D u mnie wszyscz sie pukaja w czolo,gdzie drugi kot na malym mieszkanku-ja tez sie balam-ale wogole jakos kotow w moich dwoch pokojach nie widac :lol: tylko jak sie przychodzi do domu to 8 lapek sie placze pod nogami a nie 4 :wink:
dobrze tej babie odpowiedzialas :wink: :oops: :oops:

kasia essen

Post » Wto gru 12, 2006 14:20

U nas czasmi nie widać ,że w domu jest kot. Gdyby nie kuweta o którą się ludzie potykają :twisted: co zrobić Arielka lubi na widoku mieć , były opcje różne ani toaleta ani łazienka nie pasowały 8)
Nie mam wielkiego mieszkania ale o miejsce sie nie boje bo kot to nie pies ,zupełnie inne potrzeby.
Wiewiórkę mamy już 4 lata ,Arielka lubi go bo to chłopiec :D
On też się jej nie boi ,tylko nie lubi jak mu ogon wącha ,piękny puszysty :D

Monika L

Post » Wto gru 12, 2006 14:31

ona ma klatke czy biega wolno :?: bomba,kocham wiewiorki :D pewnie nie ma takiego miejsca do ktorego by nie wlazla,Moniko prosze cie wklej jej zdjecie :oops: :oops: Jak Arielka akceptuje wiewiorke to moze i z kociakiem nie bedzie tak zle :D

kasia essen

Post » Wto gru 12, 2006 14:41

On jest w klatce ale też biega ,zdjecie nie sposób mu zrobić aby było wyraźne jest bbb szybki. Nie jest pieszczochem ale można go pogłaskać jest bardzo milutki i ma piękne pręgi taki mały borsuczek :D
Wraca do klatki kiedy sam chce my go nie złapiemy :twisted:

Monika L

Post » Wto gru 12, 2006 14:51

no patrz to jak ja ze swoja fretka :wink: :wink: fakt fredziol na zawolanie przyjdzie ale jak jest w nastroju do zabawy to i 10 chlopa go nie zlapie :wink:
to zrob mu zdjecie w klatce jak spi 8)

kasia essen

Post » Wto gru 12, 2006 15:00

kasia essen pisze:no patrz to jak ja ze swoja fretka :wink: :wink: fakt fredziol na zawolanie przyjdzie ale jak jest w nastroju do zabawy to i 10 chlopa go nie zlapie :wink:
to zrob mu zdjecie w klatce jak spi 8)

Robi sobie piękne gniazda ,wogóle jak śpi go nie widać jakby pomponik pluszowy :D Bardzo lubi swoje gniazdo ,w zimie ma tam masę zapasów ,które muszę przekładać przy sprzątaniu .
A on później kilka godzin układa,ciekawe zwierzątko do obserwacji 8)
A jak koty z Fretką się dogadują :?:

Monika L

Post » Wto gru 12, 2006 15:13

koty z fretka?pelna ignorancja ze strony kotow,chyba ze fredziol skacze im na głowy wtedy sie denerwuja :wink: no i baks czasami ma zapędy łowieckie to pogoni fredziola przez całe mieszkanie ale tylko do czasu gdy ten nie złapie go za nos :wink: Maja narazie robi wielkie oczy na widok fredziola ale wacha sie z nim nos w nos,a jak fredziol chce ja polizac to wtedy włacza sykawke :wink:

kasia essen

Post » Wto gru 12, 2006 15:17

kasia essen pisze:koty z fretka?pelna ignorancja ze strony kotow,chyba ze fredziol skacze im na głowy wtedy sie denerwuja :wink: no i baks czasami ma zapędy łowieckie to pogoni fredziola przez całe mieszkanie ale tylko do czasu gdy ten nie złapie go za nos :wink: Maja narazie robi wielkie oczy na widok fredziola ale wacha sie z nim nos w nos,a jak fredziol chce ja polizac to wtedy włacza sykawke :wink:

O to fajnie :lol: Moja znajoma oddała fredkę bo goldence żyć nie dawała :( A goldenka potulna odchodziła za to fredka swoje numerki robiła ,widzę że koty wzbudzają respekt innych zwierzaków :D

Monika L

Post » Wto gru 12, 2006 15:29

oj potrafia,wyobraz sobie ze to samobojcy,moja za nic miała rotweilera rodzicow,skakala mu na karka i szarpala za skore :roll: albo za wargi,nie powiem srednio sie to psu podobało,pies podkulał ogonek i biegiem do budy :lol: z kotami probuje robic to samo-jezdzic im na grzbiecie ale baks sie nie daje,maja teraz takie stosunki ze sie powachaja ale omijaja przewaznie,wyglada to tak ze fredziol biega jak szalony po pokoju a koło baksa przejdzie na paluszkach a jak go minie to znowu biega :wink: bawia sie czasem razem,fredziol podszczypuje baksa za ogon i ucieka a baks wkurzony go goni a ze fredziol mniejszy to wszedzie wejdzie a baks czatuje jak przy norze myszy ,,dopoki sie ktoremus nie znudzi,,,rekord-1,20 minut :lol:

kasia essen

Post » Wto gru 12, 2006 15:51

No nie ubaw nie samowity :lol: Wiedziałam ,że to rozrywkowe stworki ale ,że takie :lol: Mój kolega ma fredke to mówi ,że uwielbia w kwiatkach kopać ,więc kwiatki są wysoko i żeby sie do nich dostać musi pokonać masę przeszkód ale tak kombinuje ,że cichaczem jest :twisted:

Monika L

[poprzednia][następna]