Dropsie! Zawsze można na Ciebie liczyć!

Moderator: Estraven

(AMY
pamietamy)
plus Bagira 

ewar pisze:Jeżeli chodzi o tłumaczenia , to żałuję, że nie zachowałam ulotki pewnego leku, zagranicznego pochodzenia. Tłumacz był rewelacyjny, zapamiętałam tylko sposób użycia- załyknąć bez rozkąszania.. Reszta była równie cudna

Bastet pisze:Moje to są pointy dachowe.![]()
Ale oczka niebieskie chociaż zostaną?

mir.ka pisze:Bastet pisze:Moje to są pointy dachowe.![]()
mój jeden tymczas prawie biały miał niebieskie oczka prawie do 3 miesięcy później mu ściemniały

MonikaMroz pisze:Bastet pisze:Już wiem dlaczego tak mi się wydawało! Poczytałam. Na razie tylko wklejam, żeby nie zgubić. Potem przetłumaczę:
Because of the pigment restriction caused by the temperature sensitive tyrosinase, pointed cat's eyes are always shades of blue because the blue layer in the eye common to all cats is not covered by another color. The back of the eye also lacks pigment, giving colorpoint cats' pupils an eerie red and silver reflection in the dark, unlike a normally pigmented cat's shining silver-green or -blue.
Znaczy zostają niebieskie
mir.ka pisze:Bastet pisze:Moje to są pointy dachowe.![]()
mój jeden tymczas prawie biały miał niebieskie oczka prawie do 3 miesięcy później mu ściemniały

ewkkrem pisze:milva b pisze:
Nie ma znaczenia czy są rasowe czy nie, genetycznie to są czarne koty point z dodatkiem bieli. Ile mają tej bieli nie wiem, nie widziałam na żywo. Od jej ilości zależy czy będą mieć małe ciemnobrązowe, prawie czarne łaty w przyszłości (jak ten kocurek wolnożyjący u Izy ze Szczecina), czy wręcz cały tułów pokryty taką ciemną łatą. W każdym razie, ściemnieją na pewno, nie ma innej opcji
Taka wiedza bardzo pożądana. Tylko, kurczę, szkoda. Kociaki śliczne a tu wypada uprzedzić przyszły dom, że ściemnieją.
A może lepiej? Odsieje się choć trochę tych co chcą kota dla wyglądu.

(AMY
pamietamy)
plus Bagira 

MonikaMroz pisze:To jest niesamowite![]()
Człowiek ciagle się uczy.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Duni, Google [Bot] i 13 gości