Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 44 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 27, 2018 11:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Dziewczynki są cudowne :1luvu: :1luvu: :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sty 29, 2018 0:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Lubię Poli robić zdjęcia. Ona robi całą masę minek od słodkiej kotki po wściekłe kocisko.

prawdziwa z niej kocia modelka

Oj tak modelka to z niej jest.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon sty 29, 2018 0:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MonikaMroz pisze:Ale jednak po oczkach Poli widać ze z niej niezły numer :ryk:
Śliczne zdjęcia :1luvu:

Charakterek to ona ma i bywa z niej kawał cholery :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 29, 2018 0:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

aannee99 pisze:Dziewczynki są cudowne :1luvu: :1luvu: :201461

No słodkie puchatki. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 29, 2018 0:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MaryLux pisze::201461 :201461 :201461

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 29, 2018 0:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Wolne, wolne i po wolnym. Jutro czas do pracy. Trochę się działo przez te dni i nie mogę powiedzieć ,że minęły leniwie. Jednego dnia kaczy obiad, drugiego dnia przemeblowanie i zakładanie światłowodu. Wczorajszego dnia miałam iść na kolejny uroczysty obiad ale darowałam sobie bo po tym przemeblowaniu , przestawianiu gratów wczorajszy dzień prawie cały przespałam bo wszystkie gnaty i mięśnie mnie bolały. Dzisiejszy dzień za to spędziłam na usuwaniu awarii w kuchni.
W piątek wieczorem wchodząc do kuchni zauważyłam kałużę przy szafce od zlewozmywaka i koszu na śmieci. Ponieważ kałuża miała lekko żółtawy kolor uznałam ,że pewnie Zuzia się zsiusiała bo chwilę wcześniej Pola siknęła do jednej a kupę zrobiła do drugiej.Umyłam podłogę i położyłam papierowy ręcznik gdyby coś wleciało pod szafkę. Gdy wczoraj rano wstałam okazało się ,że ręcznik po podniesieniu z podłogi ocieka wodą. Przeprosiłam Zuzię za bezpodstawne oskarżenie i zaczęłam dociekać skąd ta woda. W szafce było sucho ale z pod szafki ciągle wypływała woda. Zaczęłam podkładać ściereczki i zasypiałam na 2 godz. i tak minął mi dzień. Wieczorem zadzwoniłam do rodziców i poprosiłam ,żeby weszli do sąsiada i zapytali czy nie wszedł by do mnie i nie zobaczył co się dzieje. Dziś od rana walczyliśmy z wodą. Okazało się ,że zaczął przeciekać wężyk doprowadzający wodę do kranu. Po prawie 15 latach miało prawo coś mu dolegać. Sąsiad pojechał do OBI kupić wężyki, wymienił i jak na razie nic nie leci. Jedynie co źle podłączył mi wodę i tam gdzie do tej pory miałam ciepłą leci zimna i odwrotnie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 29, 2018 7:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Dobrze, że jest taki sąsiad. I dobrze, że OBI czynne, za chwilę taki ratunek w niedzielę będzie niemożliwy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 29, 2018 8:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewcia, Ty to wszystko fajnie dokładnie opisujesz :)
A takie sytuacje właśnie pokazują, że sklepy w niedzielę są potrzebne tak samo jak w tygodniu.

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pon sty 29, 2018 9:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ziemosław pisze:A takie sytuacje właśnie pokazują, że sklepy w niedzielę są potrzebne tak samo jak w tygodniu.

No i np. w poniedziałek, pokrzywdzony przez zbieg łazienkowo/kuchennych okoliczności obywatel będzie musiał mieć wolne w swojej pracy, żeby nadzorować pracę pana hydraulika w domu. I nie będzie mógł odebrać tego wolnego za przepracowaną niedzielę, tylko inaczej kombinować, np. brać urlop wypoczynkowy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sty 29, 2018 9:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Nie do końca się z wami zgadzam. Gdybym nie miała znajomego sąsiada który zna się na hydraulice zamknęłabym zawory z wodą by nie ciekły i w poniedziałek zgłosiłabym do administracji aby przyszli i usunęli usterkę. A co do tego zwalniania się czy brania urlopu na dzień naprawy o którym pisze Małgosia .....cóż wzięłoby się . Takie awarie zdarzają się raz na jakiś czas , na kilka lub kilkanaście lat więc nie widzę w tym tragedii.Przez lata ludzie nie mieli możliwości zakupów w niedzielę i dawali sobie radę. Później niedziele i święta były handlowe więc ludzie szybko się przyzwyczaili do dobrego i robili zakupy w te dni. Gdy wszedł zakaz handlu w święta też podniósł się wielki bunt ,że jak to ,że dlaczego ale okazało się ,że ludzie dają sobie radę więc uważam ,że jak teraz sklepy będą nieczynne też się świat nie zawali.
Moim zdaniem ludzie bardziej boją się tego ,że stracą miejsce na rodzinne wypady w niedzielę. Nie daj boże będą musieli iść z dziećmi na spacer do parku albo do kina a dla tych którzy nie chcą wychodzić zostanie tylko telewizja i gry na kompie czy konsoli.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 29, 2018 9:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Żeby pójść do kina, to ktoś w tym kinie musi pracować :wink:
a ja np.nie mam żadnej administracji, której mogłabym zgłosić usterkę, bo mieszkam we wspólnocie i muszę sobie z tym radzić
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sty 29, 2018 10:02 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MalgWroclaw pisze:Żeby pójść do kina, to ktoś w tym kinie musi pracować :wink:
a ja np.nie mam żadnej administracji, której mogłabym zgłosić usterkę, bo mieszkam we wspólnocie i muszę sobie z tym radzić

Tak, u nas od listopada są zepsute drzwi od bramy (ktoś zdjął siłownik) oraz ten taki metalowy coś co zabezpiecza przed wjazdem na podwórko. Kilka telefonów do spółdzielni i ciągle ta sama gadka - nie mamy pieniędzy, proszę poczekać.

A co do aktywności niedzielnych - dla mnie masowe, stadne wycieczki do galerii handlowych to też jest jakaś porażka i z tym się zgodzę, że rodzice wolą zabrać dzieciaki do najbliższego KFC zamiast do parku. Ale jak np. czegoś zabraknie do obiadu, albo masz nagle gości i potrzebujesz kupić mąkę na ciasto, to byłoby fajnie móc to zrobić.

Ziemosław

Post » Pon sty 29, 2018 10:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ziemosław pisze:
MalgWroclaw pisze:Żeby pójść do kina, to ktoś w tym kinie musi pracować :wink:

Tak, u nas od listopada są zepsute drzwi od bramy (ktoś zdjął siłownik) oraz ten taki metalowy coś co zabezpiecza przed wjazdem na podwórko. Kilka telefonów do spółdzielni i ciągle ta sama gadka - nie mamy pieniędzy, proszę poczekać.

A co do aktywności niedzielnych - dla mnie masowe, stadne wycieczki do galerii handlowych to też jest jakaś porażka i z tym się zgodzę, że rodzice wolą zabrać dzieciaki do najbliższego KFC zamiast do parku. Ale jak np. czegoś zabraknie do obiadu, albo masz nagle gości i potrzebujesz kupić mąkę na ciasto, to byłoby fajnie móc to zrobić.

A przed wejściem do do parków narodowych są kasy i też w nich ludzie pracują
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sty 29, 2018 10:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Gosia, automaty postawimy i będzie bezobsługowo :D
No, chyba, że automat się spsuje :)

Ziemosław

[poprzednia][następna]