Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 25, 2016 10:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Byłam dzisiaj u rodziców. Posiedziałam u nich i po 18 zadzwonił mój telefon. Patrzę a to dzwoni moja była kierowniczka. Ucieszyłam się bo bardzo ją lubię i od czasu do czasu lubię z nią pogadać. Aga przeszła do innego marketu nad czym bardzo ubolewam bo to naprawdę fajna młoda dziewczyna . Nasza rozmowa przebiegała tak :

Aga - Cześć Ewciu .
ja - Cześć Aguś co tam u ciebie ?
Aga - słuchaj dzwonię żeby zapytać czy nie musisz przypadkiem iść do sklepu na zakupy.
ja - Ale do was ?
Aga - Nie do siebie .
ja - Nie ale jak trzeba coś przekazać to nie ma sprawy mów to pójdę.
Aga - nie nie trzeba. Po prostu jestem u was i czekam na ciebie.
ja - aaaaaa.......to czekaj zaraz lecę.

No i poleciałam. uściskom nie było końca. Stęskniłyśmy się za sobą bo nie widziałyśmy się ponad 7 miesięcy od kiedy przeszła z częścią załogi na inny sklep.
Przesympatyczna dziewczyna i naprawdę super się pod jej kierownictwem pracowało. Nie narzekam na obecne bo kadrę administracyjną mamy ok ale Aga to była Aga.

bardzo sympatyczne

Prawda - nawet nie wiesz jak się ucieszyłam. :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon lip 25, 2016 10:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Poniedziałek ! :)
Mój wolny poniedziałek - jak ja lubię takie poniedziałki . :piwa:
Od godz. 7 rano słyszę warkot młotów pneumatycznych , wiertarek, koparek tudzież innego ciężkiego sprzętu. :evil: Ale nawet to nie jest już w stanie wyrwać mnie ze snu.Wstałam po 7 jak zaczęli, dałam dziewczynką śniadanko , pokręciłam się i koło 9 położyłam jeszcze. Nawet hałas nie przeszkodził mi w ponownym zaśnięciu by obudzić się o 11 :oops: Ale w końcu jak wolne to wolne. :mrgreen:
Pogoda u nas słoneczna choć rano było szarawo ale duszno. Teraz świeci słońce i zaczyna się robić bardzo gorąco. Marysi by się podobało bo u nich podobno leje.
Moje słoneczka domowe w porządku. Dziś obyło się bez pawików i innych zbędnych rzeczy. Zuzia skacze, biega , hasa jak młody kociak a Pola towarzyszy mi przy każdych czynnościach nawet podczas wizyty w łazience. Kochane te moje dziewczyny są.
Zaraz idę pod prysznic a później wstawiam pranie bo na jutro potrzebuje ciuchów do pracy.
Życzę wszystkim miłego dnia :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 10:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

A i jeszcze coś : na iperfimy.pl zamawiałam sobie kurację przeciw wypadaniu włosów i odkryłam u nich takie coś :

http://www.iperfumy.pl/search/?f=1-1-27505

Seria kosmetyków i perfum dla kotów i jest też dla psów.

Fajnie że nawet zwierzęta mają swoja linię kosmetyków przeznaczonych tylko dla nich.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 10:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:A i jeszcze coś : na iperfimy.pl zamawiałam sobie kurację przeciw wypadaniu włosów i odkryłam u nich takie coś :

Fajnie że nawet zwierzęta mają swoja linię kosmetyków przeznaczonych tylko dla nich.

Witaj Ewciu na urlopie :piwa:
U nas parno i duszno ale bez sloneczka.
Kupowalam sobie perfumy u nich ale nie bylam zadowolona
To nie sa orginaly, zapach nie trzyma, dla kotow nie kupowalam.
A co chcesz u nich zamowic ?

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lip 25, 2016 11:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze:A i jeszcze coś : na iperfimy.pl zamawiałam sobie kurację przeciw wypadaniu włosów i odkryłam u nich takie coś :

Witaj Ewciu na urlopie :piwa:
U nas parno i duszno ale bez sloneczka.
Kupowalam sobie perfumy u nich ale nie bylam zadowolona
To nie sa orginaly, zapach nie trzyma, dla kotow nie kupowalam.
A co chcesz u nich zamowic ?

Już nic bo już zamawiałam ale nie perfumy.Kupowałam u nich CeCe Med kurację przeciw wypadaniu włosów i odżywkę do włosów z tej samej serii bo mają taniej niż w Rossmanie.
Perfum nie kupuję bo muszę je sama powąchać . Sa takie co mi się podobają ale nie mogę ich używać bo ich zapach wywołuje u mnie migrenę. Lubię lekkie kwiatowe zapachy . Nie lubię ziołowych, ciężkich, mocnych słodkich i piżmowych po takich migrenę albo co najmniej ból głowy mam na bank.
Przeglądając ich oferty natknęłam się właśnie na serię kosmetyków dla zwierząt i dlatego wkleiłam link. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 13:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Pogoda mi się zmienia. Po słonecznym, parnym i dusznym dniu zachmurkowało się , grzmi i błyska. Idzie burza i niebawem będzie pompa.
To pewnie ta śląska burza idzie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 13:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Wiatr się coraz silniejszy wzmaga i plusem zdecydowanie jest to ,że zmieniło się powietrze. Ochłodziło się i jest czym oddychać. Zabieram pościel z balkonu i czekam na deszcz.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 13:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

'Śląska burza' :) u nas tez grzmi :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lip 25, 2016 14:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

klaudiafj pisze:'Śląska burza' :) u nas tez grzmi :)

W południe w Sosnowcu lało i była burza. Maluchy się bały.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 14:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

No i się rozpadało. Chociaż panowie przestana warczeć tymi maszynami.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 14:29 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

U nas nie pada, nadal duszno. Wpadlam do domu, rozebralam sie do rosolu i nakarmilam koty. Migotka zjadla i zwrocila, po co ja im tak dogadzam jak to idzie do kosza. :roll: moze za szybko jadla i to dlatego. :cry:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lip 25, 2016 14:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Gosiagosia pisze:U nas nie pada, nadal duszno. Wpadlam do domu, rozebralam sie do rosolu i nakarmilam koty. Migotka zjadla i zwrocila, po co ja im tak dogadzam jak to idzie do kosza. :roll: moze za szybko jadla i to dlatego. :cry:

U nas chyba już po burzy choć nadal pada deszcz. U nas ostatnio takie zwrotne epizody miała Zuzia choć wcześniej nigdy nie zwracała odkąd ją mam.Wprawdzie tylko raz zwróciła musika rozcieńczonego ze śliną a ostatnio zwraca samą ślinę albo jakiegoś listka.
Ja dzis mam wolne . Już dawno nie jestem na urlopie a następny mam za 7 tygodni.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 15:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Pani w szkole:
- Dzieci nie wolno całować zwierząt bo przenoszą się różne zarazki.
Kto da jakiś przykład?
Jasiu się zgłasza:
- Moja ciocia zawsze całowała mojego małego jamniczka
- I co się stało?
- Piesek zdechł.
Skopiowano ze strony: http://potworek.com/dowcipy - potwornie dobre dowcipy!
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 15:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Facet dostał na urodziny papugę. Od początku, kiedy tylko wniósł klatkę do domu i zdjął z niej zasłonę, zorientował się, że miała okropny nawyk przeklinania, rzucała mięchem co drugie słowo.
Cóż było zrobić - wyrzucić żal, zawsze to jakiś towarzysz, zresztą prezent...
Przez szereg długich dni starał się walczyć ze słownictwem Papugi. Mówił do niej miłe słowa, puszczał łagodną, klasyczną muzykę, robił wszystko, żeby dać papudze dobry przykład... Słowem pełna poświęceń terapia.
Na próżno.
Pewnego dnia, kiedy papuga wstała lewą nogą i była wyjątkowo niegrzeczna, opryskliwa i obrażała go na każdym kroku, coś w nim pękło.
Zaczął krzyczeć, ale papuga darła się głośniej. Potrząsnął nią, a ta nie dość, że zbluzgała go tak, że wiązanki nie powstydziłby się marynarz pływający na transatlantykach, to jeszcze dostał parę razy dziobem.

W akcie desperacji wrzucił ptaka do zamrażarki, zatrzasnął drzwi, oparł się o nie i zsunął w dół. Papuga rzuciła się kilka razy o ściany zamrażarki, facet usłyszał przytłumiony bełkot i nagle wszystko ucichło.
Kiedy gość ochłonął trochę, naszły go wyrzuty sumienia więc otworzył drzwi zamrażarki. Papuga w milczeniu weszła na jego wyciągnięte ramię i powiedziała:
- Najmocniej przepraszam, że uraziłam Pana moim słownictwem, zachowaniem i czynami, proszę o przebaczenie - dołożę wszelkich starań aby się poprawić i nie dopuścić do podobnych scen w przyszłości. Zadanie Panu ciosów dziobem było niewybaczalne...

Facet tego się nie spodziewał - zmiana była co najmniej szokująca - już otwierał usta chcąc zapytać co spowodowało tak radykalną poprawę, kiedy ponownie odezwała się papuga:

- Mogę Pana uprzejmie zapytać: co Panu zrobił kurczak ?
Skopiowano ze strony: http://potworek.com/dowcipy - potwornie dobre dowcipy!
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 25, 2016 15:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

To tak kilka małych dowcipków na dziś dla poprawy humoru. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]