Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 12, 2015 16:50 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

klaudiafj pisze:Sama spróbowałaś tak robić czy zauważyłaś, że Kot Nixon lubi wodę? :)

W sumie zauwazylam, ze kot Nixon lubi wode bo bawil sie woda z kranu. Pacał w nia lapkami i troche podpijal jakis czas temu. Ale w sumie Batman sie woda nie bawi, a moczenie futerka tez pokornie znosi. Widac jakas tam ulge im to przynosi
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Czw sie 13, 2015 12:32 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Nixon całymi dniami śpi na podłodze w przedpokoju albo pod wiatrakiem. Chyba tam mu najchłodniej. Zaczął nawet przypominać logo pewnej firmy :D
Obrazek

Purizonem koteły nie są zainteresowane więc wywiozę go do schronu... Za to mój chłopak wczoraj poszedł do zaprzyjaźnionego sklepu zoologicznego, takiego nie sieciowego i tam wymieszano mu specjalną kompozycję dla kotów sterylizowanych. Wyjątkowo kotom podpasowało, chociaż wiadomo,że w takie upały wolą mokre żarcie, ale samego mokrego też jeść nie mogą bo popsują sobie ząbki.

Mamy opcję pojechać na przyszły weekend ( od piątku) do Wisły, do domku znajomego, ale trochę się wahamy.. Z jednej strony fajnie pojechać na 3 dni i chociaż na chwilę się oderwać, a z drugiej musielibyśmy zostawić koty. Mamy koleżankę, która przeniosłaby się do nas na te pare dni, ale po pierwsze obcy w domu, po drugie koty pierwszy raz bez nas na te całe 3 dni, no i jeszcze te upały. Niby następny weekend ma być dużo chłodniejszy, ale ja tym prognozom pogody średnio ufam. Boje się, że w koncu i tak bym sie dobrze nie bawiła, bo ciagle bede myslec o kotach. Poza tym, ta kolezanka z jednej strony by tu była,ale z drugiej pracuje w ten weekend po 12h, więc byłaby, ale by jej nie bylo :///
Obrazek

jou

Post » Czw sie 13, 2015 15:54 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

jou pisze:Nixon całymi dniami śpi na podłodze w przedpokoju albo pod wiatrakiem. Chyba tam mu najchłodniej. Zaczął nawet przypominać logo pewnej firmy :D
Obrazek

Purizonem koteły nie są zainteresowane więc wywiozę go do schronu... Za to mój chłopak wczoraj poszedł do zaprzyjaźnionego sklepu zoologicznego, takiego nie sieciowego i tam wymieszano mu specjalną kompozycję dla kotów sterylizowanych. Wyjątkowo kotom podpasowało, chociaż wiadomo,że w takie upały wolą mokre żarcie, ale samego mokrego też jeść nie mogą bo popsują sobie ząbki.

Mamy opcję pojechać na przyszły weekend ( od piątku) do Wisły, do domku znajomego, ale trochę się wahamy.. Z jednej strony fajnie pojechać na 3 dni i chociaż na chwilę się oderwać, a z drugiej musielibyśmy zostawić koty. Mamy koleżankę, która przeniosłaby się do nas na te pare dni, ale po pierwsze obcy w domu, po drugie koty pierwszy raz bez nas na te całe 3 dni, no i jeszcze te upały. Niby następny weekend ma być dużo chłodniejszy, ale ja tym prognozom pogody średnio ufam. Boje się, że w koncu i tak bym sie dobrze nie bawiła, bo ciagle bede myslec o kotach. Poza tym, ta kolezanka z jednej strony by tu była,ale z drugiej pracuje w ten weekend po 12h, więc byłaby, ale by jej nie bylo :///

jak myśmy teraz wyjechali na tydzień to koty miały tradycyjnie obsługę w domu dwa razy dziennie- jedzenie, kuwety, trochę miziania, a tak to były same
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sie 13, 2015 17:28 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Doskonale rozumiem Twoje watpliwosci....jesli masz kogos zaufanego kto o nie zadba to w sumie czemu nie?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pt sie 14, 2015 9:32 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

jou pisze:Nieee. Ja mocze szmatke tak, ze z niej kapie a potem go wycieram ta szmatka, a on cierpliwie czeka az skoncze :D

Ale mysle, ze w miare to lubi, bo sie nie wyrywa ani nic

Z kota Nixona fajny mokry wypłoszek :mrgreen: (a puma z Niego piękna :D )
Też przecierałam koty mokrą szmatką. Choć bardziej w celu odkurzenia czarnego kota i zebrania z Niej sierści :wink:

Zaczynają się wycofywać z tego, co powiedzieli o niekończących się upałach i podobno już od przyszłego tygodnia temperatura ma nie przekraczać 30*C. Wyjazd byłby dobrym odpoczynkiem od codzienności, ale byłby bez sensu gdybyś cały czas się zamartwiała o koty. Nie biorąc pod uwagę gorąca (bo nie wiem jak tam u Ciebie w mieszkaniu bywa - u mnie nawet 37*C i w takich warunkach bałabym się zostawiać zwierzęta same), to koty same powinny sobie poradzić (u mnie zdarzało się, że tymczasy musiały sobie poradzić z moją 3 dniową nieobecnością i brakiem opieki dochodzącej - choć fakt, że trafiały mi się bardzo spokojne i leniwe osobniki :wink: )

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt sie 14, 2015 9:54 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Hej
I co postanowiłaś? Wg mnie opieka taka jest dobra. Dziewczyna musi iść do pracy, ale w nocy czyli w najważniejszym czasie będzie z kotkami :)
Ja też chce pojechać na dzień na wycieczkę, ale się boje, cały dzień zostawić koty :/ Bo Tosia lubi robić niespodzianki. Ale z drugiej strony ilekroć nas nie było to miałam wrażenie, że koty spały spokojnie, dopiero się budziły jak wracaliśmy.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt sie 14, 2015 18:58 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Hej,

Wlasnie ciagle sie wahamy. Nie wiemy tez jak bedziemy stac z kasa. Zawsze zamiast tego mozemy sobie pojezdzic gdzies w okolicy. Chociaz Chechlo, na ktore chcialam jechac odpada. Konflikt z rodzicami zaostrzyl sie do granic mozliwosci. Musialam im zwrocic auto, ktore bylo na nich, ale w ktore ja wlozylam z 3 tys za naprawy itd. Mialam naprawde paskudny dzien i stresujacy dzien. :(
Obrazek

jou

Post » Pt sie 14, 2015 22:01 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

jou pisze:Hej,

Wlasnie ciagle sie wahamy. Nie wiemy tez jak bedziemy stac z kasa. Zawsze zamiast tego mozemy sobie pojezdzic gdzies w okolicy. Chociaz Chechlo, na ktore chcialam jechac odpada. Konflikt z rodzicami zaostrzyl sie do granic mozliwosci. Musialam im zwrocic auto, ktore bylo na nich, ale w ktore ja wlozylam z 3 tys za naprawy itd. Mialam naprawde paskudny dzien i stresujacy dzien. :(

no to nieciekawie masz z rodziną
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt sie 14, 2015 23:12 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ale fajne zdjęcie, ułożony faktycznie jak Puma :mrgreen:

Jedzcie, odpocznijcie sobie, jeśli masz z kim zostawić towarzystwo to smialo :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob sie 15, 2015 13:18 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Jou jak samopoczucie? Jak cos to pisz!
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob sie 15, 2015 13:38 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

:( współczuje :( To nie fajnie, że aż do tego stopnia, że musiałaś oddać auto. Rodzina może być paskudna.
Na Chechło to pewnie i z kotami mogłabyś jechać, choć to zawsze jest ryzyko - czy czasem kot nie ucieknie z domku. Domków jest sporo, a w tyg jest tam luz :) Ja raz byłam na Chechle na wakacjach na tydzień, choć bez kotów, ale z rowerami :)
A jak masz namiot to możesz tam jechać pod namiot np tylko na jeden nocleg pod gwiazdami z grilem - to wtedy koty mogą zostać same w domku :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 16, 2015 8:27 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Samopoczucie lepiej. Poblokowalam wszystkie polaczenia i probuje dojsc do siebie.
Co do Wisly, to jednak jedziemy. Kolega, ktory ma ten domek w Wisle, nie chcial slyszec slowa sprzeciwu :D Mam nadzieje, ze nie bedzie juz takich upalow. Teraz musze sie dowiedziec, czy ta kolezanka, ktora moglaby u nas zostac, pracuje na dniowki czy na nocki. Wyjezdzac bedziemy w pt kolo 12-13.

Klaudia, teraz bez auta to Chechlo w ogole odpada. Z Katowic koszmarny dojazd. Ale jutro z innyn kumplem planujemy jechac na Pogorie. Nigdy tam nie bylam, a Wy?
Kurcze, my to chyba mamy zamych kumpli :D
Obrazek

jou

Post » Nie sie 16, 2015 8:39 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

jou pisze:Samopoczucie lepiej. Poblokowalam wszystkie polaczenia i probuje dojsc do siebie.
Co do Wisly, to jednak jedziemy. Kolega, ktory ma ten domek w Wisle, nie chcial slyszec slowa sprzeciwu :D Mam nadzieje, ze nie bedzie juz takich upalow. Teraz musze sie dowiedziec, czy ta kolezanka, ktora moglaby u nas zostac, pracuje na dniowki czy na nocki. Wyjezdzac bedziemy w pt kolo 12-13.

Klaudia, teraz bez auta to Chechlo w ogole odpada. Z Katowic koszmarny dojazd. Ale jutro z innyn kumplem planujemy jechac na Pogorie. Nigdy tam nie bylam, a Wy?
Kurcze, my to chyba mamy zamych kumpli :D

ja mieszkałam wcześniej w Dąbrowie zanim przeprowadziłam się 7 lat temu do Sosnowca to na Pogorie, praktycznie wszystkie często jeżdziliśmy z psami pospacerować wzdłuż brzegu
Obrazek

mir.ka

Post » Nie sie 16, 2015 8:42 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Mam nadzieje, ze w poniedzialek duzo ludzi nie bedzie :D
Obrazek

jou

Post » Nie sie 16, 2015 8:46 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

jou pisze:Mam nadzieje, ze w poniedzialek duzo ludzi nie bedzie :D

ja nie jeżdziłam tam ,zeby się opalać tylko na spacery z psami i miejsca do plażowania omijałam

pogoda się psuje to plażowiczów chyba nie będzie, ale i tak warto pojechać
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]