mimbla64 pisze:Boże jaka ta Adelka jest cudna.
Piękna była zawsze ale jak się "zaokrągliła" i ofutrzyła to zrobiła się boska

feniks32 pisze:Tylko się obłożyć z jednej i drugiej strony takimi futrzakami
Tak właśnie robimy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mimbla64 pisze:Boże jaka ta Adelka jest cudna.
feniks32 pisze:Tylko się obłożyć z jednej i drugiej strony takimi futrzakami
mimbla64 pisze:Może tylko Tambek by się nie zgodził, że sam miód.
MAU pisze:Pomyślnego Nowego Roku dla Pluszaków i Ich Dużych![]()
![]()
![]()
chat_noir pisze:Plusze w piątek zaliczyły przegląd okulistycznyTambuśkowy martwak ma się nieźle ale powoli zmierza ku odpadnięciu
biorąc pod uwagę, że lewe oko leczyło się prawie rok a martwak "już już" odpadał przez prawie dwa miesiące to Rudy dostał nowe krople a ja polecenie cierpliwości
teraz Rudzielec dostaje tylko jedną kropelkę do jednego oka ale nadal wymaga ode mnie smakołyków jak za czasów gdy dostawał cały pakiet kropelek
Adelka dostała (oprócz mnóstwa pochwał) steryd w kroplach żeby trochę jej zmniejszyć wypływ z oka bo czasem jak Mała się budzi ma zaklejone oczy i leci "na ślepca" do miski z jedzeniem
ale ogólnie oba Plusze mają dobre oczy, ciśnienie w porządku a zaćma Tambka nic a nic nie postępuje więc jest dobrze
jeszcze mamy w planach przegląd noworoczny kociastych ale muszę wybrać lecznicę w Ząbkach (nasi dotychczasowi weci są ok ale trzeba do nich kawałek podjechać a Plusze nawet kilka minut w samochodzie potrafią przepłakać więc szukamy czegoś na miejscu
swoją drogą jeżeli ktoś ma jakieś wyrobione albo zasłyszane opinie o lecznicach "pierwszego kontaktu" w Zębach to proszę pisać i polecać
)
chat_noir pisze:hehe Tambek śpi z otwartą buzią
rudalia pisze:Mieszkacie w Ząbkach? Śliczna nazwa
rudalia pisze:Trzymam kciuki za martwaka
rudalia pisze:Nie dziwię się że Malutka zebrała pochwały, śliczna jest nieprawdopodobnie, aż chyba cofam co kiedyś powiedziałam, że Tamburyn ładniejszy bo obydwa są równie piękne
rudalia pisze:Muszę Cię zmartwić, kilka moich futerek tak śpi! Nie zawsze, ale czasami się tak wywracają i są wtedy najcudowniejsze na świecie. Zresztą Adelcia też jest najcudowniejsza
rudalia pisze:Moje czarniutkie na zdjęciach zazwyczaj wychodzą jak wielka plama z oczami
rudalia pisze:Apetyczne jajeczko To zdjęcie kojarzy mi się z japońskimi kotkami na instagramie,
chat_noir pisze:Dziękizawsze kciuki potrzebne bo te martwaki u Tambuśka się goją w rekordowo dłuuuugim czasie (normalnie to jakieś 2 miesiące trwa a u Rudka prawie rok
) oba Plusze bardzo ładnie znoszą i kropelki i mycie oczu więc niema z nimi problemu- ale tak się już zwłóczyły, że tylko zabieram waciki to już lecą pod szafkę ze smaczkami po nagrody. Jak dostają pastę gimpeta to spokojnie pół tuby by wciągnęły jakby mogły
chat_noir pisze:Właśnie mój nie-mąż gdzieś w internetach widział takie zdjęcie to i Białej też zrobiliśmy (ona sobie nic nie robi z takich zabaw, za to Rudy się "obrzydził" i falował pleckami jak mu położyliśmy mandarynę- a i tak pomarańczowe na rudym nie wygląda dobrze) kiedyś nawet myślałam czy by Pluszom nie zrobić jakiegoś fejsbuka czy coś, stały by się takie popularne jak grumpycat albo lil bub i w końcu by z nich jakieś piniądze były
![]()
ale w końcu nic z tego nie wyszło
Plusze pokazuje tylko na forum
a i to rzadko, bo nie zawsze mam czas żeby o nich pisać i cykać im fotki a na takim insta to już musiałabym regularnie Pluszaki pokazywać i to najlepiej na jakiś ładnych zdjęciach a nie jak ciągle śpią
![]()
chat+noir pisze:A jak rudalia twoje kociaste? Mam nadzieję że w nowy rok wchodzicie w komplecie i w dobrym zdrowiu i ze wszytko u Was dobrze![]()
![]()
feniks32 pisze:Jeju ale na Pluszowym wątku fajnie...
rudalia pisze:Zazdroszczę grzecznych kotków.
rudalia pisze:Jak Ty im podajesz tę pastę że chcą jeść? Moje koty podawanie wszelkich past traktują jak najgorszą torturę, bronią się ze wszystkich sił, drapią i się obrażają, a mieszkanie mam potem zaplute tą pastą gdzie tylko się da. To chyba moja wina i robię coś źle, bo zrozumiałabym gdyby tak robił jeden czy dwa koty, ale wszystkie? Tak więc proszę o instrukcję
rudalia pisze:Twoje Pluszaki są idealne na instagramowy azjatycki rynek, takie śliczne, płaskie, fotogeniczne, grzeczne i puchate
rudalia pisze:Szczęśliwie w 2017 weszliśmy w komplecie,
Użytkownicy przeglądający ten dział: haaszek, puszatek i 13 gości