Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 09, 2015 19:55 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudia kojarzę te ptaki z zajęć z ornitologii, ale nikt profesora nie słuchał i szczerze wyleciała mi z głowy jak one się zwą :ryk:

O jaka słodka Marysienka :1luvu: nie bywasz zazdrosna ? :p:p
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pon mar 09, 2015 20:01 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Bywam zazdrosna, zawsze sobie myślę czemu ona do niego tam się pcha :) Pocieszam się, że ze mną śpi ;p Do mnie tez przychodzi, ale nie siedzi mi na kolanach jak jestem przy kompie a jemu obowiązkowo :) A teraz Marysiątko się ugotowało przy kominku obok mnie :)
A ja uwielbiałam biologię o zwierzętach i roślinach :) kojarzysz czyli to nie bocian? Czy bociana nie kojarzysz :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon mar 09, 2015 20:06 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Bywam zazdrosna, zawsze sobie myślę czemu ona do niego tam się pcha :) Pocieszam się, że ze mną śpi ;p Do mnie tez przychodzi, ale nie siedzi mi na kolanach jak jestem przy kompie a jemu obowiązkowo :)
A ja uwielbiałam biologię o zwierzętach i roślinach :) kojarzysz czyli to nie bocian? Czy bociana nie kojarzysz :ryk:

Właśnie wygląda jak bocian, ale w Polsce to bocian biały a ten jakiś dziwny , nie? ; p chociaż kształt skrzydeł jak bocian :ok: :mrgreen: I a nóż trafiłaś na czarnego bociana ( w Polsce ich niewiele :ok: ) :mrgreen:
:u mnie siostra zzazdrosna bo Lolka śpi ze mną przytulona i z nikim więcej i każdego zazdrość zzera :ryk: ostatnio raz poszła do siostry to aż mi się płakać zachciało :ryk: :ok:
Z biologii to uwielbiam anatomie i fizjologii zwierząt :ok: Na studiach miałam świetne zajęcia :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 20:13 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

:) A co studiowałaś? Przez Polskę mogą przelatywać też różne ptaki :) Wydaje mi się, że (o ile ciut znam się na fotografii) to na niebieskim tle czerwone nogi powinny być widoczne jak nie całe to chociaż kropka w pikselach na powiększeniu - ale nie ma za grosz czerwonego, a jak patrzyłam w google to czerwone nogi widać nawet z daleka.

Edit. jednak chyba to bocian :)
Ostatnio edytowano Pon mar 09, 2015 20:15 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 20:14 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Witaj Asiu, witaj Rilla07 :1luvu:
Właśnie tak miało być, miałyście być na tej wycieczce bez brudzenia butów :) Ale mnie znowu nosi, chciałabym iść tam znowu teraz. Od "dzikości" człowiek się uzależnia ;)
A najbardziej to marzy mi się morze :D I sztorm. Kocham morze, mogłabym tam zamieszkać. Ale bardzo, bardzo dużo tam bezdomnych kotów :( Koty są wszędzie! Chore i zdrowe, nie wiem czemu tam jest taki wysyp kotów. Na plaży, w porcie, na dachu domów i na balkonie. Dla mnie to było trochę przerażające a mówię o Trójmieście.
Ale i tak kocham morze. Nie jest tajemnicą, że koty nas uziemiają. Boję się je dać pod opiekę mamie, choć już były i było ok. Ale latem to strach, bo okno otworzy i tragedia gotowa :strach:

Nasza koleżanka ser_kociątko zapraszała nas swego czasu na pokaz zdjęć, doczekałyśmy się - super się ogląda tyle futerek w różnych sytuacjach http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=166748&p=11021594#p11021594 Pozwolę sobie wszystkich zaprosić do oglądania :)

Widze Klaudziu że mamy te same upodobania....ja też kocham morze....zawsze chciałam tam mieszkać. Kocham wakacje i wyjazdy,zawsze nad nasze morze, to powietrze niepowtarzalne, bryza to coś niesamowitego... :1luvu: Ale się rozmarzyłam...a faktycznie są koty...będzie przykro się z nimi rozstać..ojoj :201461 :201461
Obrazek

joannawiśniewska

Od: Pon sty 12, 2015 20:48

Post » Pon mar 09, 2015 20:18 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Asiu ja czasem nawet tu na śląsku czuję bryzę morską - głównie wiosną, jak wiatr powieje. Mi się marzy czas nad morzem poza sezonem i sztorm, i noc w latarni morskiej jakiejś starej ach :) Będzie autostrada to na weekend będzie łatwiej wyskoczyć. Ale morze mi się nigdy nie znudzi, szczególnie to burzowe, z falami, bo łagodne lubię najmniej. Ach ten nasz piękny Bałtyk - uzależnia :)

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 20:20 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze::) A co studiowałaś? Przez Polskę mogą przelatywać też różne ptaki :) Wydaje mi się, że (o ile ciut znam się na fotografii) to na niebieskim tle czerwone nogi powinny być widoczne jak nie całe to chociaż kropka w pikselach na powiększeniu - ale nie ma za grosz czerwonego, a jak patrzyłam w google to czerwone nogi widać nawet z daleka.

Edit. jednak chyba to bocian :)

Studiowałam biologię i geologii n licencjacie , a na magistrze geologie - i tego wyboru żałuję, bo jednak wolałabym coś z biologia robić np. Hematologie , no ale już po ptakach :ryk:

No właśnie wygląda jak bocian, ale ten czarny, prawda ? :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 20:22 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Bałtyk jest cudowny. Zawsze spędzaliśmy tam wakacje. Nie zapomnę tych rybek przepysznych, i niemal codziennie jagód z bitą śmietaną. :1luvu:
Ale nie ma na razie szans na morze.. :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 09, 2015 20:25 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Nad morze tez Lubie jeździć, ale żeby popatrzeć :ryk: :ok: jakoś się nigdy nie umiałam przekonać by sobie pochodzić w stroju kąpielowym 8O
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 20:27 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

My też nie mamy szans. Choć łatwiej wyjechać mi poza sezonem, bo jest szansa że mama nie będzie okna otwierać jak będzie zimno ;) Nie ufam jej kompletnie. Zrobię wszystko, żeby pojechać pod koniec września, choć na weekend. Kotami zajmie się mój brat. Ma już 18 lat i bardzo się ucieszy, że kuzynki futrzaste przyjadą. A potem za rok marzę, by pojechać w kwietniu.
Rybek przepysznych nie jemy :)
Jakie polecacie miejscowości? Interesuje mnie dzicz, port i horyzont nieskończony :)
Uwielbiam Gdynie! A byłam w Gdyni, Gdańsku, Kołobrzegu, Ustroniu Morskim, Władysławowie, Grzybowie, Sopocie.

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 20:32 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Ja podobnie, plus Szczecin. :P W Gdyni i Grzybowie nie byłam. Za to w Kamieniu Pomorskim. :P Nie nad samym morzem, nad zalewem, ale pieknie tam.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 09, 2015 20:33 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudus ja ostatnio była w Sasinie :ok: i było na prawdę super :1luvu: polecam :piwa:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 20:42 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

A propos ptaszków z poprzedniej strony - nie były to aby żurawie? Po fotce trochę ciężko poznać, nie dam głowy, ale mogłyby być.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon mar 09, 2015 20:48 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

MI to już każdy życzy żebym ja te bociany co dzieci przynoszą widziała :lol:
Cześć dziewczynki, co u Was ? grzeczne jesteście ? :mrgreen: bawicie się nowymi zabawkami od mamy ? :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon mar 09, 2015 20:50 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

MB&Ofelia pisze:A propos ptaszków z poprzedniej strony - nie były to aby żurawie? Po fotce trochę ciężko poznać, nie dam głowy, ale mogłyby być.

Faktycznie, mogłyby być i żurawie :piwa:
Obrazek

sistersy25

[poprzednia][następna]