Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 05, 2014 8:46 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ojojojoj, mokrzydełko kochane <3 <3 <3
Tośka kąpana była kilka razy ;) żałośnie przy tym płakała...
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lis 05, 2014 22:23 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Koty podczas mycia sa biedne. NIe wszystkie ale jednak ;) Do nas trafiła jedna kicia to na powitanie zamiast z pokojami z łazienką sie przywitała, tak śmierdziało podkładami kolejowymi i usmarowane miala futro, że wstrzymać oddech! A następnego dzia sąsiadka mieszkająca 2 piętra wyżej pytała co my dziecku robiliśmy że tak strasznie płakało 8O Z tym że ona nie płakała a darła sie jak przy obdzieraniu ze skóry.I ten zachwyt w jej ślepiach kiedy okazało sie ze cały zabieg trzeba powtórzyć:twisted:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw lis 06, 2014 22:57 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Atta wiem o czym mówisz, bo kiedyś również kąpałam małego kota bezdomnego, którego sierść to był sam smar - niestety nie udało mi się go wymyć, to dziadostwo nie schodziło, a do tego kota miałam wszędzie w tym również przyczepionego do pleców ;p Na szczęście kot o którym mówię trafił do wspaniałego domku wychodzącego, był bardzo kochany i przeżył długie kocie życie :)

Dziś odwiedziłam Ciocię od której mam Marysię. Wiem, że Ciocia kocha tego kota i jest uszczęśliwiona tym, że Marysia ma swój dobry dom i tym że wreszcie może być spokojna o nią. Miałam dla niej niespodziankę :D Oto ona:

Obrazek

Wyciągnęłam go z zza pleców i Ciocia jak tylko go zobaczyła to się prawie popłakała z radości - była tak zachwycona, że chyba nie widziałam nikogo tak zachwyconego moim zdjęciem jeszcze ;)

Pozdrawiam Was serdecznie, miałam dziś długi i ciężki dzień i jak nigdy spać mi się chce o 23 OOOooo. Pewnie po kąpieli obudzę się jak zawsze i znów nie zasnę do 14. Szczególnie, że księżyc w pełni prawie :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lis 06, 2014 22:58 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Piękny obraz i super prezent - sama bym chciała coś takiego :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw lis 06, 2014 23:21 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Piękny prezent :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt lis 07, 2014 11:41 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Oj tak, cudowny obraz, piękny prezent <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lis 07, 2014 12:26 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

No zdjęcie pokazuje jak zadowolona i zadbana jest kicia - nic dziwnego, że ciocia się cieszy jej szczęściem :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 07, 2014 21:59 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Hej Dziewczyny :) Wczoraj koty dostały prezenty :) 2 paczki kociej trawy, gdyż Marysia obgryza mi kwiatki, bardzo brakuje jej skubania trawki. Do tego nożyczki do kocich pazurków - wreszcie obcinanie paznokci jest łatwe i szybkie :) I najważniejsze - wędkę! Marysia oszalała :) Kitulka również polubiła wędkę, ale ona to jest taka dama, że niektóre rzeczy muszą poleżeć żeby ona zdążyła się oswoić z nowymi nowościami :) Nakręciłam film jak Marysia śmiga za wędką, a ta jest wyjątkowa :) Na końcu filmu widać jak Marysia robi fikołek - ona tak potrafi na okrągło robić fikołki :D

https://www.youtube.com/watch?v=oIy__bl ... e=youtu.be

Oto film, choć słaby bo nie ogarniałam kręcenia i bawienia się z nią :) A to mój pierwszy film w życiu ;p

Aha, ciocia tak się cieszyła tym zdjęciem, że nawet mówiła do niego "Tobie to się udało, teraz w końcu jesteś taka szczęśliwa" i tak w kółko mówiła do Marysi :) A to zdjęcie było większe i naprawdę robi wrażenie. Heh podejrzewam że ciocia dalej tam do niego gada hehe a pewnie nie pamiętacie, ale ciocia ma na imię Marysia i kotek ma imię po niej, więc to już ją cieszy ogromnie :)))

klaudiafj

Post » Pt lis 07, 2014 23:47 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Hej :1luvu:

Kocia trawka jest super, nie tylko koty mają zajęcie ale też bardzo dobrze działa na trawienie :)

Filmik świetny :ok:
Bardzo ciężko nakręcić kota w wirze zabawy, mi się nie udało do tej pory ;)
Marysia cudnie poluje na wędkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Sob lis 08, 2014 12:56 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

:)

A jeszcze wrócę do kąpieli kota ;p Maciek miał bardzo puchate futerko - miał futra jak niedźwiedź polarny i często miał wypadki kuwetowe i często musiał być kąpany. I zawsze w wannie na całe gardło się darł po ludzku - AAAAAŁŁŁŁŁAAAAAAAAAAaaaa, AAAAAAAAAAAAAAŁŁŁŁŁŁŁŁAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa hehe jestem pewna że sąsiedzi to słyszeli i ciekawe co sobie myśleli - że ręce łamię mężowi hehe a Maciusia nic nie miało prawa boleć w wannie, bo zawsze delikatnie go kąpałam :)

klaudiafj

Post » Sob lis 08, 2014 14:18 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Moje kociczki też uwielbiają zabawę z wędką, najbardziej taką z piórkami. Szaleją obie i tylko patrzą jak sobie wyrwać. Niestety zabawa nie trwała długo. Pusieńka powyrywała piórka i został sam badyl. Muszę kupić im nową wędkę, taką troszeczkę mocniejszą. Pozdrawiam :1luvu: Was

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lis 08, 2014 14:22 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Witamy się pięknie :1luvu: :1luvu:
u mnie towarzystwo generalnie nowa zabawką bawi się tak z kilka minut, później już nie kręci :D
Mój TZ mówi że te zabawki to kupuje bardziej sobie niz kotom bo to ja sie nimi bawię :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Sob lis 08, 2014 14:42 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Gosiagosia pisze: Niestety zabawa nie trwała długo. Pusieńka powyrywała piórka i został sam badyl.

hihihiii a to mały łobuz :) Ja mam taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4761424696 i to jest jedyna, która mi się podobała jak dotąd. Marysia jej nie oszczędza, prawie wisi na niej ;) I na szczęście nic tam nie wypada z niej:) Pozdrawiamy bardzo cieplutko :)

klaudiafj

Post » Sob lis 08, 2014 14:43 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

agusialublin pisze:Mój TZ mówi że te zabawki to kupuje bardziej sobie niz kotom bo to ja sie nimi bawię :mrgreen:

haha mój też mi tak dogaduje, a potem w marketach sam wyszukuje zabawki ;) Pozdrawiamy :))

klaudiafj

Post » Sob lis 08, 2014 21:30 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ja ostatnio kupiłam okazyjnie hamaczek no i nie spodobał się koteczkom, nie korzystają z niego - chyba się boją. Zrobiłam z niego leżankę na zabaweczki. Pozdrawiam :201461 :D

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]