Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 27, 2013 10:32 Re: Broszka & Company

No wlaśnie chcialam napisać, że mniejsza oferta też miala swoje zalety :wink:

Że Tobie się pomieszaly moje koty, to pikuś. Wczoraj jak zatargalam Felixa do weta, to koleżanka na mój widok zaczęla przywdziewać rękawiczki i już się przymierzala z tubą Panologu, choć sama kazala mi z maluchem przyjść w piątek rano, a transporter byl dość szczelnie wypelniony przez Felka :mrgreen:
Nie wspominając, że Lucusia chwilowo noszę za pazuchą zamotanego w poszewkę od jaśka :lol:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt wrz 27, 2013 21:18 Re: Broszka & Company

Zapraszam: viewtopic.php?f=13&t=157049&p=10139868#p10139868

I jeśli ktoś umie obrócić zdjęcia, to chętnie się dowiem.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob wrz 28, 2013 8:03 Re: Broszka & Company

Oprócz kotki Irenki (Broszka chrzesną jest),mam od wczoraj w kocim kontenerku gołąbka młodego.Może miałyście kiedy gołąbka? Wczoraj w parku chciały go wykonczyć wrony.Czy wszołki gołębie mogą zarazić kotki? Macie pomysły jak pomóc gołąbkowi (garnek odpada).

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Sob wrz 28, 2013 8:34 Re: Broszka & Company

A co mu jest? Ranny? To do weta. Albo odkarmić, wzmocnić .. No bo chyba to już lotny ptaszek w tym okresie?
Kiedyś odnosiłam ptaszki do takiej pani, co sie zajmowała leczeniem. Ona mówiła, że nie ma nic lepszego jak słonecznik. To głowny pokarm, ktory daję ptakom w zimie.
Nie wiem jak z wszołkami :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob wrz 28, 2013 9:03 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:A co mu jest? Ranny? To do weta. Albo odkarmić, wzmocnić .. No bo chyba to już lotny ptaszek w tym okresie?
Kiedyś odnosiłam ptaszki do takiej pani, co sie zajmowała leczeniem. Ona mówiła, że nie ma nic lepszego jak słonecznik. To głowny pokarm, ktory daję ptakom w zimie.
Nie wiem jak z wszołkami :(

U mnie kiedyś gołębica zrobiła gniazdo w skrzynce na kwiaty na oknie balkonowym, miała 2 jajeczka z których wykluły się dwa maluchy, matka ich wykarmiła i urosły dwa skrzydlate skrzaty. Ja im nic nie podawałam, był kłopot tylko z odchodami bo robiły poza gniazdo co z kolei spadało na niżej położone parapety, więc umieściłam taką podstawkę aby spadały na nią te odchody. Gołąbki młode jak podrosły trzymały się blisko " domu" , siadały na gałęziach drzew obok naszego bloku, nawet na moje małe świerki umieszczone na parapecie okna balkonowego. Z radością ich obserwowałam. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pon wrz 30, 2013 8:32 Re: Broszka & Company

Co słychać w tzw. "Broszkowie" , jak kotki i inne zwierzaki? U mnie w domku jest śliczny kocurek bliżniaczo podobny do Broszki.
Obrazek Obrazek
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pon wrz 30, 2013 9:11 Re: Broszka & Company

świetnie, że działają! (remontowcy)
wszystko będzie jak trzeba, kciuki za wszystkie sprawy!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon wrz 30, 2013 9:14 Re: Broszka & Company

Nie widać Broszki :( Dużej. Mam nadzieję, że to tylko brak czasu..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon wrz 30, 2013 9:25 Re: Broszka & Company

Też kiedyś miałam gniazdo gołębi na balkonie :mrgreen: .
Fajnie było.
Ale nigdy więcej - balkon cały był zasr.... :twisted: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon wrz 30, 2013 10:07 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Nie widać Broszki :( Dużej. Mam nadzieję, że to tylko brak czasu..

wybiera muszelkę... klozetową?

a tak na poważnie:
:-) o Tacie Broszki tez ciepło myślimy
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon wrz 30, 2013 10:33 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:Też kiedyś miałam gniazdo gołębi na balkonie :mrgreen: .
Fajnie było.
Ale nigdy więcej - balkon cały był zasr.... :twisted: .

Masz rację, ale ja dałam podkładkę więc nie było tragicznie. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pon wrz 30, 2013 11:05 Re: Broszka & Company

Przepraszam że mnie nie ma ale zarobiona jestem a wali mi się tu na wszystkich frontach i nie mam już nawet siły wchodzić na forum...

czarno-czarni pisze:wybiera muszelkę... klozetową?

Muszelki już wybrane, choć akurat jedną TZ musi wymienić bo wziął przez pomyłkę nie to co chciał :twisted: Natomiast straszny problem mamy z płytkami bo nie możemy się z TZtem dogadać co do ogólnej koncepcji :strach: :strach:
A panowie tak szybko lecą z remontem że nie nadążamy z niczym bo wszystko chcą mieć dosłownie na wczoraj :roll:
Cały weekend uganialiśmy się po sklepach, zrobiliśmy w sumie kilkaset km samochodem i po natrzaskaniu kilometrów w marketach dzisiaj ledwo z łóżka wstałam tak mnie połamało i nie mogę chodzić bo chore gnaty bolą :| A zimno się zrobiło i rano są przymrozki co nie pomaga moim stawom -a oczywiście chałupa się wietrzy bo panowie wciąż zapominają zamykać drzwi a okna mają na oścież pootwierane :evil:

felin - burasek prześliczny :1luvu:
Jasiu - kocurek rzeczywiście bardzo podobny do Brosiaka :1luvu:
życzę szybkiego znalezienia dla chłopaków wspaniałych domków :ok:

fumcia i co z tym gołąbkiem?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon wrz 30, 2013 11:13 Re: Broszka & Company

Broszka jak tatko, czy wrócił do domku czy jeszcze w szpitalu? Życzę tacie szybkiego powrotu do zdrowia. :lol:
Współczuję tego remontu a ten bałagan, to już nie dla mnie. Też troszkę choruję już 3 dzień w łóżku, coś w rodzaju grypki.
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pon wrz 30, 2013 13:41 Re: Broszka & Company

Jasia na cos w rodzaju grypki,
broszkowy syrop bzowy,gwarantuje powrót do zdrowia szybki.
Bez czarny to b.dobry lek na przeziebienie i grype.
Gołabek był u weta,ptaszek zdrow, b. młody,sam nie je,nie lata.Karmimy dodziobnie,choć postepy są dzisiaj troszke podziobał sam.Siedzi w kociej klatce. Moje kocice bardzo chciały sie z nim zaprzyjażnić.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pon wrz 30, 2013 14:20 Re: Broszka & Company

Super że gołąbek zdrów :ok:

Tato chyba jutro wróci do domu - jak dzisiejsze wyniki z holtera poprawią się na tyle żeby go wypuścili.
Nie widziałam go przez tydzień i niestety wydaje mi się że gorzej wygląda i nie bardzo mu wierzę kiedy mówi że dobrze się czuje...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]