Bylam na zakupach-na ślimaki był tylko żel-kupilam opakowanie.
Posadzilam zdobyte sadzonki,pierwiosnki ledwo zyja, otoczylam tym zelem na slimaki,moze nie zezra.
Dzungla jest zalana woda-cebrzyk na wode stoi w wodzie-woda jest albo rowno z powierzhnia gruntu,albo wrecz zalewiska utworzyla-puscilam zdjecia do kalair-jak sie przyjrzec,to widac ,ze irysy,aksamitki po prostu stoja w wodzie

Ale ociepla sie,niebo sie rozpogodzilo-licze,ze szybko to zacznie parowac......nie chce myslec o tym-jak chwasty po takich opadach rosna-zaluje ,bo moglam kupic jezyny bezkolcowe,ale sadoznki wydaly mi sie kiepski i nie kupilam,a dzis wycielam state galazki w tych co mam i jest miejsce na jakies 3 sadzonki nowych. W dżungli polbuty mi przemokły,bo wody bylo po koski na trawniku
Sławetna Europa centrum-czyli mega market okazal sie kompletnym niewypalem-drogo i beznadziejnie

Z tylu po wycietym korzeniu-mam sadzawke

mam wpuscic rybki ,czy co?
Takiej mokrej wiosny i zimy to ja nie pamietammmmmmmmmmmmmmmmmm
Jak myslicie,czy pierwiosnki nie utona w tej wodzie?
Pieknie kwitnie dzika wiśnia-całą jest obsypana kwieciem,ale za pozno bylam,by sfocic

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.