Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 06, 2013 10:44 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:
Broszka pisze:I tu też o robalach? :roll:

Możemy jeszcze o kupach, wymiotowaniu, itp. :mrgreen:
Wymiotowanie fajny temat- Fiodor kiedyś dał niezły popis przy gościach 8)

No tak - dzień bez pawika to dzień stracony :mrgreen:
Mam taką jedną co uwielbia puszczać z wysokości i baaardzo zamaszyście... albo na kaloryfer :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro lut 06, 2013 10:53 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:
Broszka pisze:I tu też o robalach? :roll:

Możemy jeszcze o kupach, wymiotowaniu, itp. :mrgreen:
Wymiotowanie fajny temat- Fiodor kiedyś dał niezły popis przy gościach 8)

ciekawa jestem :mrgreen:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro lut 06, 2013 11:29 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Wyobraźcie sobie: przy stole zasiadają goście, na stole kawa, ciasteczka i takie tam.
Stół stoi przy oknie. Na parapecie zasiadł Fiodor. Grzecznie, kulturalnie, zerkał sobie na gości, od których dzieliła go tylko firanka.
I nagle puscił pawia prosto do doniczki :twisted: .
Zrobił to bardzo elegancko, w ogóle nie nabrudził- wszystko wylądowało w kwiatku :mrgreen: .
Pięknie się wtedy odkłaczył :mrgreen: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lut 06, 2013 11:34 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

:ryk: :ryk: :ryk:
nie tylko grzeczny ale i kulturalny kotek z tego naszego Fio :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro lut 06, 2013 11:39 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

dlatego ja się obracam teraz praktycznie już tylko w kregu osob zakoconych
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro lut 06, 2013 15:23 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

BarbAnn pisze:dlatego ja się obracam teraz praktycznie już tylko w kregu osob zakoconych

Uważasz, że nie-kociarz by tego nie zniósł? :mrgreen:

Maurycy też kiedyś przyniósł mi sporo wstydu.
Mojej kuzynce, która źle sie czuła, dałam kropelki żołądkowe i zrobiłam miętową herbatkę.
Na chwilkę wyszłam, ona się położyła, a Maurycy dorwał się do kubka pachnącego kropelkami i herbatą i bardzo starannie go wylizał :oops: .
Przy okazji turlał sie, wił (oczywiście na stole :roll: ) - miał niezły odlot :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 06, 2013 18:28 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

zadawanie sie z zakoconymi oszczędza wyjasnien
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro lut 06, 2013 19:14 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

...i nikt się nie puka w głowę znacząco :mrgreen:
To miłe jest :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 06, 2013 19:23 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

U mnie popis dała kiedyś moja Zuzia[*].
Przyszedł ksiądz po kolędzie i w trakcie odmawiania modlitwy Zuzia zaczęła kaszleć i charczeć jak gruźlik.A potrafiła tak długo i siarczyście. Syn dostał ataku śmiechu :ryk: .

Natomiast Filon zostawił mi bobki na parapecie i na blacie kuchennym :roll: . Sam urok :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lut 07, 2013 10:10 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Spotkanie z nie-kociarzem, ale z osobnikiem bardzo prozwierzecym jest niezwykle ciekawe.
Rozbrajają mnie reakcje na kota kogoś, kto w ogóle nie zna kocich zachowań: ojej, jak on szybko się rusza, jak śmiesznie sie bawi, ooo śpi, zamiauczał, o rany wskoczył na szafkę, o matko przeskoczył z jednej szafki na drugą . I ciągle o taka mina 8O .
:ryk:

Biedna Zuzia kaszlała i nikt jej nie poratował? Ładnie to tak się śmiać z kotka? :twisted:
W tym roku chciałam wpuścić księdza na głęboką wodę- Fiodor nikomu nie odpuszcza, jak ktoś przychodzi to powinien pobawić sie z kotkiem :D .
Ale się spóźniłam i jak wróciłam z pracy to już było po wszystkim. Dowiedziałam sie tylko, że koty zostały zamknięte w drugim pokoju (eee, do kitu, właśnie chodziło o to, żeby trochę porozrabiały...), bo jeszcze przed przyjściem księdza próbowały wypić wodę święconą, pobawić się świeczkami. I przede wszystkim w żaden sposób nie dało się ściągnąć ich ze stołu :ryk: .
Ostatnio edytowano Czw lut 07, 2013 10:44 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lut 07, 2013 10:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

eee, pozbawiono księdza atrakcji :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw lut 07, 2013 11:12 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Spotkanie z nie-kociarzem, ale z osobnikiem bardzo prozwierzecym jest niezwykle ciekawe.
Rozbrajają mnie reakcje na kota kogoś, kto w ogóle nie zna kocich zachowań: ojej, jak on szybko się rusza, jak śmiesznie sie bawi, ooo śpi, zamiauczał, o rany wskoczył na szafkę, o matko przeskoczył z jednej szafki na drugą . I ciągle o taka mina 8O .

.

Mówisz o moim ojcu? :ryk:
W dodatku lata za moimi kotami z wyciągniętymi rękami i się dziwi, ze chowają się przed nim po kątach.
Ojciec wychował się na wsi, ale od blisko 60 lat mieszka w mieście, lubi zwierzaki, ale niestety moja mama nie jest ich wielką zwolenniczką ...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw lut 07, 2013 12:27 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

ojej, jak on szybko się rusza, jak śmiesznie sie bawi, ooo śpi, zamiauczał, o rany wskoczył na szafkę, o matko przeskoczył z jednej szafki na drugą

Mam taką znajomą... :roll: - o, Morelka powiedziała miauu..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 07, 2013 20:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Conchita pisze:W dodatku lata za moimi kotami z wyciągniętymi rękami i się dziwi, ze chowają się przed nim po kątach.

Standardem jest też to, że niektórzy chcą się z kotem bawić tak jak z psem. I dziwią sie, że kotek ma taką zabawę gdzieś :mrgreen: .

O rany, ile śniegu napadało przez parę godzin 8O .
Jak tak dalej będzie padać to może jutro nie trzeba będzie iść do pracy? 8)
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lut 12, 2013 10:21 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Fiodor już nałogowo wędruje po domu z mopem i obija sie o ściany.
Czasem nie wyrabia sie na zakrętach, ale niezmordowanie doskonali swoją technikę biegu z mopem w zębach i coraz lepiej mu to wychodzi :lol: .
Koty cały czas mają całkowity szlaban na suche- efekty są zadziwiające :kotek: .
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]