Kot Trojański i kocio-mysia banda ;]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 16:57 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Aniu. koniecznie... bo im niecne praktyki się urtwalą. niestety znam przypadek wysterylizowania zbyt późnego i kocurek slodziak na stojaco w kąciku siur siur...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon sty 30, 2012 17:13 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Znaczyć jeszcze nie znaczą.. ale Tadeo jakoś tak.. podejrzanie dziwnie się ustawia w czasie zapasów... usiłuję wyczuć, czy to tylko pozycja dominanta, czy już yy.. niewyżytego samca ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon sty 30, 2012 17:31 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Obrazek
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pon sty 30, 2012 18:32 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Cioteczki, mamy alarm Krakvetowy! Nasz kandydat (koalicja dogo-miau) czyli Klembów przegrywa!!!
Głosujcie, proszę!

Przypominam instrukcję

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz proste zadanie
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8.Wybierasz wątek "Poznajmy się"
:arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 51ee6e7637
i wpisujesz 1 (jeden) post uprawniający do głosowania

9. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - Styczeń 2012”
10. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 6 (szóstą) Schronisko w Klembowie i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!

KaleidoStar

Post » Pon sty 30, 2012 19:06 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

KaleidoStar pisze:Obrazek

...ale slicznotka, nie powinna długo na domek czekać. Dzwoniła pani, która chciała kotke (namawiałam na kocurka) lubiącego świnki morskie?
Pozdrówka

p.s wesoło masz....9 futer na 35 m 8O
Na schronisko w Klebowie juz głos oddany;-)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon sty 30, 2012 19:14 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Nie, pani nie dzwoniła.
Na Nutellę jest już chętna pani z Tczewa, Layla wymienia z nią maile, ja rozmawialam przez telefon. Brzmi dobrze. Pani miała prawie identyczną kotkę kiedyś.
Layla, możesz mi na pw podać maila do tej pani? Chcę ją jeszcze trochę popytać ;]

A tata coraz bardziej przekonuje się do drugiego kota :D Myślał o Nutce, ale przekonuję go, że wolę mu dać Tolka, bo to brat Tadzika, no i tak bardzo go kocham, że chcialabym,żeby do zaprzyjaźnionego domu trafił. No same wiecie, jak taka rozmowa wygląda ;] Tatę stopuje jedynie to, że to finansowo więcej jest. ALe.. jakoś go urobię ;]
Tolek jest super kotem, ale to panikarz. Boję się, że znowu trafi do domu, ktory nie zrozumie, że kot potrzebuje czasu. A Tolek będzie go potrzebować trochę, zanim pokaże się ze swojej super strony. To naprawdę mega miziak, uwielbia się przytulać, ugniatać, mruczeć...

KaleidoStar

Post » Pon sty 30, 2012 19:24 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

A tata ma juz kota? ....ja mam ten problem z Arlekinką, już kilka domków jej przepadło, bo jak widzi nowa osobę to zmyka do domku i KONIEC! Panika, ani na rece, ani piórko, ani piłka...kota nie ma. Człowiek wychodzi a kicia wyskakuje i mizia sie w najlepsze, bryka z piłką. I jak tu wytłumaczyć, jak każdy chce miziaka, nakolankowego od pierwszej chwili.
Ale nadal mam nadzieję, że skoro Hansik dom znalazł i ma się dobrze to i Tolek i Arlkinka znajdzie prawdziwego "kociego miłosnika" co poczeka, zrozumie i pokocha.

Tolek jest super, ja dodasz kilka zdjec do ogłoszenia i wykastrujesz to raczej domkek sie znajdzie. Wiekszosc chce koty do roku. Ja takich nie mam więc on ma szanse :1luvu:
Ale ciachanie to podstawa i szczepienie- to zawsze pierwsze pytanie jak mowa o kocurkach. Tyle jest kotków, że każdy sobie wybierze juz kastrowanego.
Działaj, działaj...jak nie Elblaska to nasz dr Shotapen.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon sty 30, 2012 19:32 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Dr Shotapen, hahhaha. Dobre :D
Na Elbląskiej ceny wzrosly, a my nie mamy zniżek O_o Dziewczyny ostatnio to zauważyly, ja też, w momencie leczenia Uziego. Przez przypadek wyszło, że placę tyle samo, co osoba z ulicy. Adzi zauważyła, że wcięło doktora Zalewskiego... już tam nie pracuje?
Chyba przeniosę się gdzieś..na Piastowską może...

KaleidoStar

Post » Pon sty 30, 2012 20:05 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Na Piastowską z kastracjami owszem, ale z leczeniem nie bardzo - państwo biorą dość drogo i nie są zbyt dobrzy, przynajmniej koleżanka, która jakiś czas leczyła u nich 4 koty i psa nie ma o nich dobrego zdania.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon sty 30, 2012 20:17 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

No tak, ja o kastracjach teraz myslalam wlaśnie. Marea mi poleca. Chyba zacznę korzystać powoli.

Na dobranoc kilka fotek:
"Ciotka no! Co mi tu...fleszem po oczkach moich biednych!!"

Obrazek

"Nie śpię! Ja czuwam!"

Obrazek

"To jak, chłopaki...dogadamy się?"

Obrazek

"Że co? Jaka świnka? Morska? Muszę to sprawdzić..."

Obrazek

"Ok, ładnie Ci zapozuję.. możesz porobić ogłoszenia"

Obrazek

"Ghiaaa... możecie już skończyć? Tu się śpi..."

Obrazek

KaleidoStar

Post » Pon sty 30, 2012 20:31 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Melduję posłusznie że oddałem głos na wskazane wyżej schronisko pozdrawiam Cię Aneczko i twoje podopieczne futrzaki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

KUBA73

Od: Pt lut 12, 2010 11:18

Post » Pon sty 30, 2012 20:40 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Kuba, my love!!! :1luvu:
Dziękujemy :D

(Asia, nie bij, przecież wiesz, że ja tak tylko, platonicznie ;] )

KaleidoStar

Post » Pon sty 30, 2012 20:42 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

KaleidoStar pisze:Kuba, my love!!! :1luvu:
Dziękujemy :D

(Asia, nie bij, przecież wiesz, że ja tak tylko, platonicznie ;] )

HAHAHAHAHAHA dobre wy moje kochanki platoniczne :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

KUBA73

Post » Pon sty 30, 2012 20:49 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Tak tak, oto my, duecik Danusia i ja :D A do tego Asia, która ma najlepiej ;]

Ok, idę spać. Ciężka noc byla, koty hałasily, do tego jeszcze myślenie o ciężkiej sprawie jednej... teraz nie chce mi się spać, ale rano wstać nie będę mogla.

KaleidoStar

Post » Pon sty 30, 2012 20:51 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

No to my już pani podziękujemy DOOOBRANOOOC :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

KUBA73

[poprzednia][następna]