Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 17:05 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

tym spoobem Tim waży równe 4 kg :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sty 18, 2011 17:16 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

Chętnie skorzystałabym z pomocy w doborze karmy...oglądałam czytałam i nie znalazłam nic co by mnie zaspokoiło w pełni :P

chciałabym aby była to karma dla:

kastratów(dbająca o drogi moczowe)
taka która zapobiega otyłości
oraz ma duży procent mięska i nie ma żadnych zbędnych składników w postaci zbóż itp :P

Podoba mi się bardzo Animonda von feinsten dla kastratów,ale nie wiem czy jest w niej dużo mięsa,oraz
Applaws z kurczakiem , bo ma duzo mięsa,nie ma zbóż i ma naturalne składniki dbające o ph moczu (żurawinę,jukkę i wyciąg z cytryny),Ale nie wiem czy po niej nie utyją,choć pisze że ma obniżoną wartość węglowodanów tylko nie wiem czy to wystarczy.

Wy jestescie profesjonalistkami więc pewnie lepiej się w tym orientujecie ode mnie,za każda rade będę wdzięczna.
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Wto sty 18, 2011 18:17 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

O kurcze, Prue, przestudiowałaś skład wszystkich karm 8O

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sty 18, 2011 18:22 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

No jak czlowiek nie może się doczekać pewnych rzeczy to z niemocy ogląda i czyta wszystko co z tematem związane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Po za tym chciałabym żeby kotki były zdrowe jak najdłużej,moja jedna frecia zmarła na niewydolnośc nerek i nigdy nie chciałabym już oglądać tak cierpiącego i chorego zwierzątka :( , i chce zrobić wszystko żeby chlopcy byli zdrowi jak najdłużej.
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Wto sty 18, 2011 18:42 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

:D

gosiaa

Post » Wto sty 18, 2011 19:39 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

Prue pisze:Chętnie skorzystałabym z pomocy w doborze karmy...oglądałam czytałam i nie znalazłam nic co by mnie zaspokoiło w pełni :P

chciałabym aby była to karma dla:

kastratów(dbająca o drogi moczowe)
taka która zapobiega otyłości
oraz ma duży procent mięska i nie ma żadnych zbędnych składników w postaci zbóż itp :P

Podoba mi się bardzo Animonda von feinsten dla kastratów,ale nie wiem czy jest w niej dużo mięsa,oraz
Applaws z kurczakiem , bo ma duzo mięsa,nie ma zbóż i ma naturalne składniki dbające o ph moczu (żurawinę,jukkę i wyciąg z cytryny),Ale nie wiem czy po niej nie utyją,choć pisze że ma obniżoną wartość węglowodanów tylko nie wiem czy to wystarczy.

Wy jestescie profesjonalistkami więc pewnie lepiej się w tym orientujecie ode mnie,za każda rade będę wdzięczna.

Jak interesuje Cię żywienie kotów poczytaj ten wątek viewtopic.php?f=10&t=117399&start=0 - generalnie wątek o BARFie, ale na pierwszej stronie jest napisane, które karmy gotowe są wartościowe i dlaczego
Bardzo dużo informacji znajdziesz też tutaj http://chatul.pl/viewforum.php?f=45

Moje koty nie tkną Orjiena, ale uwielbiają Taste of the Wild
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 18, 2011 19:54 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

Na kilku już wątkach czytałam, że po applaws koty wymiotują...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sty 18, 2011 20:17 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

Hmm już trochę postudiowałam i dobrze prezentuje się "Power of Nature - natural cat" ,ma jednak w składzie mięso tylko z kurczaka i teraz studiuje z która karmą ją mieszać :mrgreen:

Chyba dobrze będzie zmieszana z Orijen-ryba, a teraz zeby kotki to jeszcze jadły :P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Wto sty 18, 2011 20:54 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

Trzymam :ok: - wydaje mi się, że dobry wybór.... tylko, żeby Twoi ulubieńcy to zaakceptowali
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 18, 2011 21:46 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

podbudowa teoretyczna jest :ok: :ok: :ok:
teraz juz tyko praktyka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sty 18, 2011 22:14 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

Z doświadczenia wiem, że Orijen często nie wzbudza sensacji u kotów. Radzę kupić małe opakowanie na pierwszy raz i zobaczyć, który będzie kotom smakował. Najlepszy według mojej kudłatej jest Orijen z kurczakiem, a rybny jest bleee ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto sty 18, 2011 22:18 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

Zgadzam się, z tego co czytam na forum dla wielu kotów Orijen jest niejadalny.

gosiaa

Post » Wto sty 18, 2011 22:58 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

a może właśnie TOTW? Bardzo dobry skład i w przeciwieństwie do Orjena dla moich kotów jadalny :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro sty 19, 2011 8:05 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy Simon odszedł [']........

Prue na początek najlepiej będzie chyba karmić kotki tym, co jadły do tej pory i zacząć im mieszać z nową karmą. Zmiana miejsca to jest dla kota stres i lepiej, żeby tylko miejsce się zmieniło - lepiej na początek nie zmieniać karmy, żwirku itp. Bo mogą się zacząć jakieś problemy... Zmiana karmy, żwirku, otoczenia - to może być dla kota za dużo i może np zacząć się załatwiać poza kuwetą lub posikiwać. Nie mówię, że na pewno tak będzie, ale to się zdarza.

Znam koty, które rzucają się na power of nature, podobno dobra karma. Łaciatek ostatnio ją dostał, ale nie wiem, czy lubi - muszę mamę zapytać, czy ją je :)

P.S. jak idzie remont?
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

[poprzednia][następna]