» Pon lis 29, 2010 22:00
Re: Dwie czarne bez prawa do wyboru - reaktywacja
Muszę przyznać, że jazda na letnich oponach po tej brei która jest na drodze to wyzwanie, ale dzielnie sobie poradziłam i zjeździłam dwa razy całe miasto.
Karta się odnalazła, była w sklepie i na mnie czekała. Pojechałam do banku (BGŻ) ale okazało się, że karty nie można odblokować i trzeba zamówić nową (20,00 zł) Jak zapytałam panią w okienku, która z łaski swojej sie do mnie odzywała, że mam strasznie drogie to konto i czy nie można taniej, uzyskałam odpowiedź, że można, ale to tez kosztuje 20,,00 zł. Podziękowałam pani pieknie za dotychczasową współpracę i pojechałam do innego banku, w którym jest wszystko za darmo i jeszcze za transakcje bezgotówkowe dokładają 1 %. Pani za stolikiem uprzejma, uśmiechnięta, bardzo miła i grzeczna, wszystko mi wyjaśniła ponad moje oczekiwania. Dobrze, że zgubiłam tą kartę, bo wreszcie nadarzyła się okazja, żeby sie wyrwać z tego koszmarnego POLSKIEGO banku !
A w Łodzi ponoć sniegu na metr i komunikacja padła. A miałam jutro młodej podać autobusem sztalugi i takie tam inne badziewie. Chyba zrezygnuję, bo nie wiadomo, czy ten autobus w ogóle do Łodzi dojedzie i kiedy. Szkoda, bo szarlotka upieczona też jest w pakuneczku. No nic, sama se zjem.
Strasznie jestem dziś zmęczona tą jazdą i w ogóle . Idę paść .