Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 31, 2024 19:18 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dziękuję, Gosiu! I wzajemnie!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto gru 31, 2024 19:19 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

madrugada pisze:Spokojnego sylwestra i pięknego roku dla wszystkich (kotów i ludzi) :)

Dziękuję, oby był lepszy niż ten miniony! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto gru 31, 2024 19:43 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Co planujecie robić w tę długą sylwestrową noc? Ja, jak zawsze wybiorę sobie do słuchania jakies walce Straussa. Ale jesli ktoś chciałby film, to jak co roku polecam dobre filmy operetkowe z lat 70.
Księzniczka Czardasza z Anną Moffo i Rene Kollo, wyjatkowo udana inscenizacja i tyle przebojów!

Wesoła wdówka z Jeremy Brettem i Mary Costa - kiepski obraz, ale obsada warta obejrzenia, chociaż Brett oczywiście nie spiewa jak w operze, za to wspaniale gra. A Mary Costa to "głos" Śpiącej Królewny ze słynnej animacji Disneya.

Jeśli ktoś jednak dobry obraz, to polecam transmisję Wesołej wdówki z Deutsche Oper w Berlinie, Z Rene Kollo, Gwyneth Jones i młodym Siegfriedem Jerusalemem, bardzo dobra isncenizacja Otto Schenka.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto gru 31, 2024 21:46 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

U nas niestety strzelają bardzo. Dlatego już wolałabym żeby było po Sylwestrze. Tak żal zwierząt na zewnątrz i tych które się boją nawet w domku. Micia zawsze miała na szczęście głęboko w nosie huki, fajerwerki, burze i inne. Ale niestety większość się boi. No nic, szybciutko do Nowego Roku :201461
My słuchamy Sylwestra z Polsatem bo chcemy zobaczyć naszego kolegę który gra na gitarze w jednym z zespołów które tam wystąpią.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro sty 01, 2025 6:06 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

No pewnie, jak znajomy... Ja nie trawię tej "sylwestrowej" muzyczki, wczoraj do północy spałam, potem posłuchałam trochę Placido (w repertuarze operetkowym), obserwując koty, ale wydawały się dość obojętne na odgłosy mocnego stukania (bo tak to do nas dochodziło). Zresztą po pół godzinie zrobiło się cicho. Ale przy placidowej muzyce przesiedziałam trochę dłuzej... :D

Na koniec zafundowałam sobie moją ulubioną wersję "Nad pięknym modrym Dunajem" (tę z baletem wodnych nimf, tańczących boso) i odpłynęłam w sen, nakarmiwszy koty, żeby rano dały pospać :D

A dziś w południe Koncert Noworoczny z Wiednia (najpierw TVKultura, potem TV2)! Tym razem rocznicowo poświęcony Straussowi - synowi, czyli będzie najpiękniejsza muzyka! No to jeszcze tradycyjnie życzenia noworoczne od Placido i mozeny zaczynać Nowy Rok (życzenia po francusku, włosku i hiszpańsku - angielskich nie zdązyłam włączyć, na szczęście miałam kasetę w magnetowidie :D )
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 01, 2025 9:36 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Wiecie co, u mnie chyba słabo strzelali. Bo zasnęłam grubo przed północą i obudziłam się na siusiu dopiero nad ranem. Koty też smacznie spały.
A wy wyspaliście się?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro sty 01, 2025 9:57 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

My byliśmy w teatrze w Warszawie w Och Teatrze Jandy. O 23 sztuka się skończyła i strzelali już okropnie. Nie mieszkam od 17 lat w Wawie i nie zdawałam sobie sprawy jak to w mieście się niesie. Było okropnie głośno. A w domu od ok. 11.40 Darek siedział w kotłowni w kotami podwórkowymi a ja na dworze z tymi co nie dają się wziąć na ręce i je głaskałam. I o dziwo żaden nie uciekł jak strzelali ale to nie był taki hałas jak w mieście. A domowe spoko w domu były. Ot i taki Sylwester :ryk:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro sty 01, 2025 11:12 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

MB&Ofelia pisze:Wiecie co, u mnie chyba słabo strzelali. Bo zasnęłam grubo przed północą i obudziłam się na siusiu dopiero nad ranem. Koty też smacznie spały.
A wy wyspaliście się?

I bardzo dobrze!
Tak, ja się wyspałam, koty - nie wiem, bo znowu śpią :wink:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 01, 2025 11:20 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

aga66 pisze:My byliśmy w teatrze w Warszawie w Och Teatrze Jandy. O 23 sztuka się skończyła i strzelali już okropnie. Nie mieszkam od 17 lat w Wawie i nie zdawałam sobie sprawy jak to w mieście się niesie. Było okropnie głośno. A w domu od ok. 11.40 Darek siedział w kotłowni w kotami podwórkowymi a ja na dworze z tymi co nie dają się wziąć na ręce i je głaskałam. I o dziwo żaden nie uciekł jak strzelali ale to nie był taki hałas jak w mieście. A domowe spoko w domu były. Ot i taki Sylwester :ryk:

Bardzo pożytecznie spędziliście Sylwestra! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 01, 2025 12:32 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Ja też się wyspałam.
Jolu, też nie przepadam za takimi koncertami i tą całą sztuczną wesołością i wyluzowaniem prowadzących. Ja bym nie dała rady przetrwać w świecie show buissnesu :wink:
MB&Ofelia, czyli i Ty i koty mieliście spokojną noc, to bardzo dobrze ze nic Wam snu nie przerwało i było bezstresowo :ok:
aga66, fajny taki Sylwester w teatrze :ok: Dobrze ze u Was ciszej niż w mieście i że koty dzięki Waszemu wsparciu jakoś przez to przebrnęły.

Silverblue

Post » Śro sty 01, 2025 13:18 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Nie dałam rady i....cały wieczór i północ spędziłam w czarnej "d" płacząc w poczuciu przegranego życia.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro sty 01, 2025 14:19 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Anna2016 :1luvu: :1luvu:
Bo niestety takie właśnie dni często nasuwają na myśl jakieś bilanse, przemyślenia itp...Zupelnie nieproszone myśli zaczynają się kłębić w głowie jak natrętni nieproszeni goście. Ten rok jest podobno rokiem nadziei. Aniu, nigdy nie jest tak że się przegrało życie - chociaż nieraz ma się takie poczucie.
Przesyłam ciepłe dobre myśli, niech odgonią tamte złe i ponure :201428

Silverblue

Post » Śro sty 01, 2025 14:36 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Zdrowego, spokojnego, szczesliwego 2025 kochane Ciocie i Wujkowie!
Aniu, nic nie przegralas. Jestes wyksztalcona, wrazliwa, dobra osoba, tylko za duzo rozkminiasz :ok: Oby wiecej takich dobrych ludzi bylo na swiecie, to bylby on lepszym miejscem. Niech Ci sie pieknie wszystko uklada w Nowym Roku!
Zdrowia, zdrowia i spokoju nam wszystkim. A reszta to juz sie ulozy :ok:
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Śro sty 01, 2025 21:13 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Silverblue pisze:Ja też się wyspałam.
Jolu, też nie przepadam za takimi koncertami i tą całą sztuczną wesołością i wyluzowaniem prowadzących. Ja bym nie dała rady przetrwać w świecie show buissnesu :wink:
MB&Ofelia, czyli i Ty i koty mieliście spokojną noc, to bardzo dobrze ze nic Wam snu nie przerwało i było bezstresowo :ok:
aga66, fajny taki Sylwester w teatrze :ok: Dobrze ze u Was ciszej niż w mieście i że koty dzięki Waszemu wsparciu jakoś przez to przebrnęły.

No, w świecie show biznesu to ja bym za nic nie chciała byc! Poza tym nie znoszę takiej muzyki :twisted:
Fajnie, że mogliście się wyspać :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 01, 2025 21:23 Re: Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [

Anna2016 pisze:Nie dałam rady i....cały wieczór i północ spędziłam w czarnej "d" płacząc w poczuciu przegranego życia.

Silverblue pisze:Anna2016 :1luvu: :1luvu:
Bo niestety takie właśnie dni często nasuwają na myśl jakieś bilanse, przemyślenia itp...Zupelnie nieproszone myśli zaczynają się kłębić w głowie jak natrętni nieproszeni goście. Ten rok jest podobno rokiem nadziei. Aniu, nigdy nie jest tak że się przegrało życie - chociaż nieraz ma się takie poczucie.
Przesyłam ciepłe dobre myśli, niech odgonią tamte złe i ponure :201428

pibon pisze:Zdrowego, spokojnego, szczesliwego 2025 kochane Ciocie i Wujkowie!
Aniu, nic nie przegralas. Jestes wyksztalcona, wrazliwa, dobra osoba, tylko za duzo rozkminiasz :ok: Oby wiecej takich dobrych ludzi bylo na swiecie, to bylby on lepszym miejscem. Niech Ci sie pieknie wszystko uklada w Nowym Roku!
Zdrowia, zdrowia i spokoju nam wszystkim. A reszta to juz sie ulozy :ok:

Aneczko, mogę się tylko przyłączyć do tego, co napisały Silverblue i pibon!!! Naprawdę nie masz powodu do takich refleksji, jestes mądrą, wykształconą osobą, a do tego wspaniałym, dobrym, pełnym empatii i życzliwości człowiekiem! Wszyscy to widzą - oprócz Ciebie...
Jak mądrze napisał Prus - "szczęście każdy nosi w sobie". :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]